به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه مظلوم افزود: سازمان ملی استاندارد تاکنون 32 فقره استاندارد ملی در خصوص اجرای استانداردهای اسباب بازی، تجهیزات زمین بازی، تجهیزات شهربازی، اجرای استاندارد مهدکودک و تجهیزات نگهداری کودکان و استانداردهای مرتبط با ایمنی کودکان تدوین کرده است.
وی عنوان کرد: اداره کل استاندارد ایلام نیز از سال 1387 به صورت مستمر بازرسی از مهدهای کودک را بر اساس چک لیست استاندارد ملی 8905، در دستور کار خود قرار داده و تذکرات لازم نیز به مهدهای کودک ارائه شده است.
وی تصریح کرد: در یک ماه گذشته کارشناسان این اداره کل به اتفاق کارشناسان مرکز بهداشت ایلام و اداره کل بهزیستی به صورت دوره ای، گشت های مشترکی از مهدهای کودک سطح شهر ایلام داشته اند که تاکنون 30 مهد کودک را بازرسی نموده اند و در سال جاری و نیز سال های گذشته اقلام ترویجی، تبلیغی و فرهنگی متناسب با سن کودکان جهت آشنایی آنها با علامت استاندارد در بین مهدهای کودک استان توزیع شده است.
فاطمه مظلوم کارشناس اجرای استاندارد مهدهای کودک اعلام کرد: در بازدید از مهدهای کودک، اسباب بازی، تجهیزات زمین بازی، سطوح بازی، پله های محل عبور و مرور کودکان، نحوه طبقه بندی گروه های سنی، فضای مناسب برای کودکان، سالن غذاخوری، سالن فوق برنامه، فضای تاسیساتی، شرایط تحصیلی مربیان، تجهیزات کمک آموزشی و سایر الزامات ایمنی که برای مهد کودک ضروری است نیز مورد بازرسی قرار می گیرد.
وی در پایان گفت: همه مدیران مهدهای کودک باید نسبت به استاندارد سازی مهد کودک خود در اسرع وقت اقدام نمایند تا محیط امنی برای کودکان فراهم شود.
رعایت نکردن نکات ایمنی در زمین های بازی موجب به وجود آمدن اتفاقات ناگواری می شود
کارشناس اداره کل استاندارد ایلام گفت: استاندارد نبودن تجیهزات زمین بازی و رعایت نکردن نکات ایمنی در زمین های بازی موجب به وجود آمدن اتفاقات ناگواری می شود که آثار سویی بر ذهن کودکان و والدین به جا می گذارد.
فاطمه مظلوم با اعلام این مطلب افزود: حوادثی که برای کودکان در زمین های بازی به وجود می آید بسیار بیشتر از حوادثی است که در شهربازی ها رخ می دهد.
وی تصریح کرد: نامناسب بودن زمین های بازی و استفاده از قلوه سنگ در زمین بازی به جای شن ریزه، غیر استاندارد بودن ارتفاع تاب و سرسره، ایمن نبودن چرخ و فلک و رعایت نشدن استاندارد میزان جذب ضربه، از جمله خطراتی است که کودکان را در زمین های بازی تهدید می کند.
مظلوم ادامه داد: اداره کل استاندارد ایلام از اواخر سال 89 اقدام به اطلاع رسانی و مکاتبه با کلیه شهرداری های استان و هم چنین بازرسی از تمام تجهیزات زمین بازی و شهربازی نموده که این بازرسی ها توسط کارشناسان این اداره کل و شرکت های بازرسی تأیید صلاحیت شده از طرف سازمان استاندارد انجام شده است.
وی اعلام کرد: پس از این بازرسی ها، نواقص مشاهده شده به شهرداری های هر شهرستان ارائه شده و هم چنین در سال جاری 2 شهربازی غیر استاندارد توسط کارشناسان این اداره کل پلمپ و به مراجع قضایی معرفی شده اند.
کارشناس اداره کل استاندارد ایلام در پایان عنوان کرد: متأسفانه در اثر غیر استاندارد بودن و غیر ایمن بودن تجهیزات شهربازی و وسایل بازی در کشورمان مشکلات فراوانی برای مردم مخصوصا کودکان به وجود آمده است، بنابراین همه مجریان و دست اندرکاران این وسایل باید نسبت به استانداردسازی آنها اقدام کنند و بدون همکاری شهرداری ها امکان استقرار استاندارد در شهربازی ها و نیز کنترل وسایل بازی امکان پذیر نیست.
نظر شما