۲۹ آبان ۱۳۹۱، ۱۷:۱۲

نشست پژوهشی در سیما/

نسخه‌هایی برای برنامه‌سازی دینی/ در ساخت آثار معناگرا موفق نبوده‌ایم

نسخه‌هایی برای برنامه‌سازی دینی/ در ساخت آثار معناگرا موفق نبوده‌ایم

مجموعه‌های نمایشی معناگرا در نشستی که به همت اداره کل آموزش و پژوهش سیما و با حضور کارشناسان، برنامه‌سازان و پژوهشگران برگزار شد در بوته نقد و بررسی قرارگرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست که صبح روزدوشنبه 29 آبان‌ماه برگزار شد تعدادی از کارشناسان رسانه و منتقدان تلویزیون با طرح دیدگاه‌های خود در این رابطه ارزیابی خود را از وضعیت تولید این نوع از برنامه‌ها بیان کردند.

سعید قطبی‌زاده کارشناس و مجری این نشست با طرح سوالاتی درباره مفهوم معناگرایی، کارشناسان و شرکت‌کنندگان را به ارائه تعریف دقیقی از معناگرایی دعوت کرد.

در آغاز این نشست حجت الاسلام سعید اصفهانیان با اشاره به مفاهیمی چون معنا گرایی گفت: معناگرایی یک مفهوم کلی است و انتخاب واژه‌ها باید طوری باشد که اولا رسا و ثانیا حدود و مرزهای آن مشخص باشد تا بتوانیم در انتقال مفاهیم دینی به مخاطب موفق باشیم.

پژوهشگر فیلم ملک سلیمان نبی (ع) افزود: تولیدات ما باید مبین و انتقال‌دهنده مفاهیم قرآنی و روایی باشد و همچنین نمادهای ارائه شده در فیلم همخوانی با فضای حاکم بر فیلم را داشته باشد تا بتواند برمخاطب تاثیر بگذارد.

این کارشناس تلویزیون و سینما خاطرنشان کرد: ما براساس مدل قرآنی و هنرمندانه باید ذائقه‌سازی کرده و در تولید فیلم‌ها، هدف واحدی را براساس آموزه‌های دینی دنبال کنیم تا بتوانیم موفق باشیم.

حجت الاسلام اصفهانیان با انتقاد از برخی فیلم‌ها با نام معناگرایی که در انتقال مفاهیم دینی موفق نبوده‌اند، گفت: برای ارائه مفاهیم دینی در قالب فیلم ما باید به نظر کارشناسان دینی توجه کنیم و گرنه تولیدات ما برمخاطب اثر سوء خواهد گذاشت.

هنر نباید با آموزه‌های دینی تناقض داشته باشد

در ادامه این نشست حجت الاسلام محمدی کارشناس مسائل مذهبی گفت: هنر زمانی هنر است که دعوت به معنویت بکند و رسالت هنر تربیت صحیح است لذا نباید با آموزه های دینی تناقض داشته باشند. 

این کارشناس مذهبی و رسانه ای افزود : هنر وسیله ای است که بعد انسانی و الهی انسانها را شکوفا می کند و آن را به منصه ظهور می رساند وبراین اساس رسالت ما بسیار سنگین است.

وی خاطر نشان کرد هدف سینما معنا گرا این است که انسان را به معنویت، اخلاق اسلامی و آموزه های دینی دعوت کند و اصولا هنر صحیح نمی‌تواند معناگرا نباشد و آنچه در این زمینه مهم است دقت در روشها است تا بتوان مفاهیم دینی را به روش صحیح به مخاطب عرضه داشت.

از نظر کارشناسان دینی در برنامه‌سازی استفاده کنیم

حجت الاسلام محمدی تاکید کرد: باید قبل ازساخت سریالها با کارشناسان دینی گفتگو و دیدگاههای آنها را لحاظ کنیم و گرنه آثارما تاثیر سوء برمخاطب خواهد گذاشت.

در این نشست همچنین شاپورعظیمی منتقد سینمایی با انتقاد ازبرخی برنامه های تلویزیونی معنا گرا گفت: در بیشتر این فیلم ها قبل از اینکه به رحمانیت خداوند پرداخته شود به نیروهای شر پرداخته می شود که این اثر سوء بر مخاطب دارد.

وی خاطر نشان کرد درباره مفهوم معنا گرایی تعریف صحیحی وجود ندارد و بیشتر سریالهای تلویزیونی که ساخته شده اند نتوانستند حق مطلب را ارائه کنند و این امر باعث پس زدن مخاطب می شود.

این منتقد و نویسنده سینما و تلویزیون تصریح کرد: درآثارمعنا گرا باید به زندگی روزمره آدمها توجه شود و براساس آن به زبان مخاطب صحبت شود زیرا حیات یک رسانه به جذب ونگهداری مخاطبانش بستگی دارد.

 حسین معززی‌نیا دیگر منتقد و کارشناس این جلسه بود که طی سخنانی گفت: باید در ارائه تعابیر و تعاریف دقیق باشیم زیرا برخی از این تولیدات ما در حوزه معناگرایی قرار نمی‌گیرند و بر این اساس نمی‌توانیم در جذب مخاطب تاثیرگذار باشیم.

دلداری از مدیران بخش ارزشیابی سیما هم در این نشست با نقد برخی برنامه‌های تلویزیونی معناگرا گفت: اسلام به عنوان دین جامع یک چهارچوب‌هایی را تعریف کرده است که فیلمساز ما باید مطابق آن، آثار خود را به مخاطب عرضه کند وگرنه نمی‌تواند اثرگذار باشد.

در این نشست همچنین سعید رحمانی فیلمنامه‌نویس گفت: منظور از مفهوم معناگرا یعنی اثرگذاری معنوی است و در تولیدات تلویزیونی هم ساختار و هم مضمون باید معنوی باشد تا بتواند بر مخاطب تاثیر مثبت بگذارد.

کد خبر 1747977

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha