به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین فروزان مهر در دیدار با مدیران بخش کشاورزی استان سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی استان را 13درصد اعلام کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های استان در بخش کشاورزی می توان این رقم را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
افت شدید سطح آب های زیر زمینی
وی با اشاره به افت شدید سطح آب های زیر زمینی بر استفاده بهینه از منابع آبی استان تاکید کرد و گفت: باید بین وضعیت این منابع و تقاضای آب تعادلی منطقی برقرار شود.
فروزان مهر ضمن انتقاد از بالا بودن میزان مصرف آب در بخش کشاورزی تصریح کرد: حدود 90 درصد مصرف آب استان مربوط به بخش کشاورزی ست که با توسعه کشت مکانیزه و استفاده از روش های نوین آبیاری می توان مقدار قابل ملاحظه ای از این میزان را کاست.
اجرای آبخیز داری و بازچرخانی آب ضرورتی اجتناب ناپذیر
وی گفت: توجه به کاهش متوسط میزان بارندگی در استان، اجرای پروژه های آبخیزداری، آب خوان داری و احداث تصفیه خانه به منظور بازچرخانی آب یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت موضوع اطلاعات مکانی در کشاورزی اشاره کرد و افزود: تعیین پهنه کاربری اراضی استان و میزان تولید محصولات کشاورزی پیش نیاز برنامه ریزی صحیح در این بخش محسوب می شود.
الگوی کشت در مناطق مختلف استان تهیهشود
وی به مدیران بخش کشاورزی توصیه کرد: تا با در نظر گرفتن مزیت های نسبی و رقابتی در جهت تهیه الگوی کشت در مناطق مختلف استان متناسب با شرایط و ویژگی های هر منطقه اقدام کنند.
فروزان مهر با اشاره به اجرای طرح توسعه کشاورزی و لزوم جهش در این بخش از مدیران جهاد کشاورزی استان خواست با استفاده از فرصت به وجود آمده، در جهت ارتقای شاخص های منابع پایه تولید در بخش کشاورزی مانند آب و خاک تلاش کنند.
لزوم استفاده از کشت ارگانیک و تولید بذرهای اصلاحشده
وی استفاده از کشت ارگانیک و تولید بذرهای اصلاح شده را در راستای تولید بهینه محصولات کشاورزی و بهره وری بیشتر در این مسیر ضروری توصیف کرد.
استاندار خراسان رضوی در ادامه ضمن تاکید بر توسعه و گسترش کشاورزی دانش بنیان تصریح کرد: استفاده از فناوری های بیو تکنولوژی و مکانیزه شدن فرآیند تولید محصولات در مراحل کاشت، داشت و برداشت نقش موثری در رشد کمی و کیفی محصولات ایفا می کند.
ایجاد صنایع تبدیلیاز راهبردهای بخش کشاورزی
وی با تاکید برپرهیز از خام فروشی محصولات کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی متناسب با تولیدات استان را در جهت ارزآوری و تولید ثروت از دیگر راهبردهای قابل توجه در بخش کشاورزی دانست.
مشارکت موثر در پایش و تنظیم بازار محصولات کشاورزی و دامی از دیگر تاکیدات استاندار خراسان رضوی به مسوولان بخش کشاورزی استان بود.
رئیس ستاد توسعه کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به ضرورت حمایت نظام بانکی از بخش کشاورزی به بانک عامل توصیه کرد تا در پرداخت تسهیلات مورد نیازاین بخش اهتمام ویژه ای داشته باشد.
نظر شما