رضا طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برای نوشتن تاریخ باید از علاقهها و نفرتها فارغ شد، اظهار داشت: این شرط اول است که برای نوشتن سرنوشت اقوام مختلف در ادوار زمانی گوناگون احساسات شخصی خود که شامل علاقه و نفرت است را کنار گذاشت و از دریچه انصاف به وقایع نگاه کرد.
نویسنده کتاب "از مروارید تا نفت" اظهار داشت: هر چند امکان قطعی بودن این مسئله سخت است اما برای باورمند کردن نوشتن تحلیلها باید مخاطب به منطقی بودن و غیر احساسی بودن نویسنده اطمینان یابد.
این فعال ادبی اضافه کرد: زندگی پر از تناقض های شغلی به من یاد داده تا حسهایم را در هم نیامیزم، البته به فراخور متن گاهی از نثر شاعرانه و گاهی ادیبانه در کتاب تاریخی که راجع به خلیج فارس نوشتهام استفاده بردهام و این را از خوبی های یک کتاب تاریخی می دانم.
طاهری به کتاب اخیر خود یعنی "از مروارید تا نفت" نیز اشاره داشت و گفت :در این کتاب سعی شده تا با نگاه به جامعه هدف که همان تاریخ خلیج فارس بهویژه شهرستان کنگان و مناطق پیرامون آن را در بر میگیرد، موضوعات هر چند تحلیلی ولی در روایت تاریخی گنجانده شود و سعی کرده ام از پیش داوری بپرهیزم چرا که تاریخ یک آیینه است و علوم سیاسی، اجتماعی و حتی روابط فرهنگی یا تجاری از دل روایتها خوانده میشوند.
وی ادامه داد: در بسیاری از فصلهای این کتاب از کلیت فکری یا دیدگاه حکومتها یا قدرتها برای تحلیل وقایع محلی و منطقه ای استفاده کرده ام و در بخش استفاده از منابع کتابخانهای و حتی میدانی همه روایتها روشن نیستند و برخی ایرادهای راست و دروغ را با خود دارند که در این مورد از هرمنوتیک برای ساختن پازل روایتها استفاده بردهام.
نظر شما