به گزارش خبرنگار مهر، امروز خیابان ها و کوچه پس کوچه های شهرهای استان مرکزی و اراک مملو از جمعیتی است که به یاد مظلومیت حسین بر سینه و سر زنان، در قالب هیئت های عزدارای و در تکایا و مساجد حضور یافتند.
مردم دوستدار ائمه و اهل بیت عصمت و طهارت استان مرکزی که پیش از آغاز محرم به استقبال این ماه حزن انگیز رفتند و با به راه انداختن هیئت های عزاداری و سینه زنی، یاد سومین امام شهید را گرامی داشتند، در روزهای تاسوعا و عاشورا، ارادت خود را به اوج رسانده و یا حسین گویان و سیاهپوشان، بر سر سینه می زنند.
سینه زنی عزداران به قدمت حماسه عاشورا
سینه زنی قدیمی ترین شکل عزاداریری است که شاید سبقه به بلندای حماسه عاشورا و پس از شهادت امام حسین داشته باشد.
سینه زنی اولین گونه عزاداری است که اکنون در کنار دیگر اشکال عزاداری چون زنجیرزنی و به سر زدن در عزدارایها اجرا می شود و نشان از اندوه و غم عزاداران در شهادت مظلومانه حسین و یارانش است.
هیئت مسجد سیدهای اراک
هیئت مسجد سیدهای اراک که به عنوان طولانی ترین هیئت عزادارای در استان مطرح است با حضور خیل مردم این شهر، صبح روز عاشورا از مسجد بیرون می آید و با گذر ار خیابان های اصلی، به سمت امامزاده عبدالله و آمنه خاتون و بهشت زهرای اراک می رود سپس به سمت مسجد سیدها باز می گردد.
هیئت عزاداری مسجد سیدهای اراک از هیئت های قدیمی اراک است که در کنار هیئت بازار و رزمندگان اسلام طولانی ترین هیئت سینه زنی و زنجیر زنی را تشگیل می دهد.
گل مالی به یاد مظلومیت شهدا و اسرا
برخی از مردم استان مرکزی در شهرهای این استان در روز عاشورا وبه خصوص عصر عاشورا با گل مالی سر و لباس خویش ارادت و همدردی خود را با شهدا و اسرای کربلا نشان می دهد و بر سر و سینه می زنند.
گل مالی آئینی قدیمی است که اکنون در شهرهای مختلف کشور نیز اجرا می شود.
در بخش هایی از استان نیز به خصوص در روستاها عزاداران کاه بر سر و روی خویش می ریزند و به یاد حسین و یارانش و اهل بیت شهدای کربلا که در بدترین شرایط زندگی بودند بر سر وسینه می زنند.
حضور بانوان پای به پای عزاداران حسینی
بانوان نیز در این مراسم ها حضور دارند و با حضور در حسینه ها و مساجد با برسر و سینه زدن خود راشریک مصیبت حضرت زینب می کنند و به یاد شهدای کربلا اشک می ریزند.
طبق سنت قدیمی در کنار هیئت های عزاداری بانوان نیز در کنار هیئت راه می روند و با نوحه سرایی های زیر چادر سیاه بر سر کشیده اشک ماتم می ریزند.
گروهی از زنان نیز با گلی کردن تکه ای از چادر خویش عمق غم و غصه خویش را نشان می دهند.
اندوهی زلال در پس قرن ها
اندوهگین شدن برای امام حسین و یارانش، اندوهی ساده نیست و همراه با معرفت است، اندوه برای مظلومیتی که در ورای خود درس آزادگی، بزرگی و صبر را به همراه دارد .
آئین ها عزاداری از یک سو، واقعه عاشورا و برگزاری مراسم های کنونی مثل نوحه سرایی و عزاداری از سوی دیگر، همه نشان از اهمیت این ماه است که البته باید با آگاهی بخشی و تبیین واقعه عاشورا همراه باشد.
خانم شاملو مادری 35 ساله است . او در خصوص بازتاب عزاداری ها در پسر شش ساله اش می گوید: پسر من از چند روز مانده به محرم اصرار دارد که پیراهن مشکی بپوشد و هر شب به همراه پدرش به هیئت می رود.
برگزاری نماز ظهر عاشورا
دیروز و امروز عزاداری ها رنگ و بوی خدایی داشت و مردم پس از برگزاری عزاداری به اقامه نماز ظهر پرداختند.
مردم اعم از زنان و مردان با فراخوان نماینده ولی فقیه در استان بار دیگر، در مصلاها و حاشیه آن نماز را که امام حسین و یارانش برای زنده ماندن آن از خون خویش گذشتند را اقامه کردند.
امر به معروف و نهی از منکر، در کنار اقامه نماز و زنده نگهداشتن اسلام، اصولی بود که امام حسین با همراه 72 یار وفادارش قیام کردند و از همه هستی خویش برای پیروزی گذشتند.
...
شکوفه راستین
نظر شما