به گزارش گروه فرهنگ و ادب مهر ، به نقل از ستاد اطلاع رساني هجدهمين نمايشگاه بين المللي كتاب ، سيد علي كاشفي خوانساري گفت: امسال نيز چون سالهاي گذشته سعي شده سالن مربوط به كتابهاي كودك ونوجوان در فضا و مكاني مناسب پيش بيني شود ، از ناشران خواسته ايم ازعرضه ي كتابهاي بزرگسالانه در اين سالن خودداري كنند.
وي ناشران ، نويسندگان و تصويرگران كتاب كودك را از فرهنگي ترين اقشارجامعه بر شمرد كه حتي در مقايسه با كتابهاي بزرگسالان از نگاه فرهنگي و غير انتفاعي مضاعفي برخوردار هستند.
كاشفي اظهارداشت : از ناشران اعم از دولتي ، خصوصي و شهرستاني درخواست شده از ارايه ي كتب فاقد مجوز و برگه اعلام وصول در نمايشگاه خودداري كنند.وي تاكيد كرد : گرچه در اين خصوص نظارتهاي لازم صورت خواهد گرفت اما تاكنون به ندرت و بسياراندك تخلفاتي در حوزه كتاب كودك مشاهده شده است.
دبيرهيات نظارت از تدوين نهايي آيين نامه نظارت بركتاب كودك خبر داد و اظهار داشت: اين آيين نامه به زودي براي تدوين نهايي به شوراي فرهنگي عمومي ارسال خواهد شد و به اين ترتيب نظارت وحمايت درحوزه ي كتاب كودك شكلي كارشناسانه و روشمند خواهد يافت.
به گفته ي وي براساس مصوبه هيات نظارت از اين پس به كتابهايي كه فاقد كيفيت و ارزشهاي لازم ارزيابي شود مجوز يك نوبت چاپ داده خواهد شد تا فضاي نشر كتاب كودك به نفع كتب ادبي ، هنرمندانه و ارزشي اصلاح شود.
كاشفي راه اندازي جشنواره كتاب كودك و نوجوان ايراني براساس مصوبه ي هيات نظارت را از جمله سياست هاي ايجابي وزارت ارشاد در خصوص شكل گيري جريان نقد و پژوهش در حوزه كتاب كودك بر شمرد و از تداوم جلسات علمي جشنواره با حمايت هيات نظارت خبر داد.
وي همچنين مصوباتي درخصوص شرايط درج آگهي دركتاب كودك ، چاپ كتاب به خط غيرفارسي و طرح مسائل خرافي وغير موثق دركتب ديني ، نشركتاب كودك در استانها و ... را ازجمله اقدامات صورت گرفته درحوزه ي كتاب كودك ونوجوان بر شمرد.
نظر شما