حسین سلاح ورزی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیتهای موجود در بخش کشاورزی لرستان اظهار داشت: به طور حتم استفاده از این ظرفیتها می تواند سهم خوب و تاثیر بسزایی در اقتصاد استان لرستان داشته باشد.
وی با تاکید بر داشتن برنامه ریزی و کار کارشناسی در این زمینه عنوان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که تصمیم گیری در این زمینه بر اساس برنامه علمی باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان تصریح کرد: اگر قرار است در بخش کشاورزی سرمایه گذاری کنیم باید به جای توسعه سطوح زیرکشت به دنبال افزایش راندمان در این زمینه باشیم.
سلاحورزی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه ضرورت در دستور کار قرار دادن اقتصاد مقاومتی در کشور بیان داشت: در این راستا استان لرستان در بخش کشاورزی از منابع مطلوبی مانند آب، خاک و نیروی انسانی بهره مند است که هیچ کدام از این سه منبع وابستگی به کشورهای خارجی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه باید از این ظرفیتها استفاده بهینه و لازم صورت گیرد گفت: با توجه به وجود این منابع غنی در لرستان پرداخت تسهیلات و سرمایه در گردش به طرح های کشاورزی باید یکی از اولویت های اساسی در این زمینه باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه در صورت پرداخت تسهیلات داخلی به کشاورزان دیگر نیازی به ارز و پول خارجی نیست افزود: به طور حتم با پرداخت تسهیلات لازم به طرح های کشاورزی ارزش افزوده قابل قبولی در استان به دست خواهیم آورد.
سلاح ورزی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان در بخش کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار وظایف و تکالیف پیگیری و بررسی امور کشاورزی در حوزه بخش خصوصی به اتاقهای بازرگانی واگذار شده است.
وی با تاکید بر اینکه در این راستا برنامه ریزی گسترده ای در سطح کشور و همچنین استان لرستان در دستور کار قرار گرفت، عنوان کرد: در این راستا از سال گذشته کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته بخش کشاورزی با همراهی نخبگان و کارشناسان استان در اتاق بازرگانی راه اندازی شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه خوشبختانه قدم های خوبی نیز توسط این اتاق برداشته شده است ادامه داد: کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی لرستان در این راستا اقدام به تدوین سند توسعه صادرات محصولات کشاورزی لرستان کرده است.
سلاحورزی همچنین از راه اندازی انجمن ارگانیک استان با همکاری انجمن ارگانیک ایران درخبر داد و بیان داشت: این امر در راستای افزایش سهم محصولات ارگانیک در سبد تولید استان صورت گرفته است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان دعوت از مدیران تشکلهای بخش خصوصی به لرستان، برگزاری سمینارها، کارگاههای آموزشی، انجام کارهای پژوهشی و ... را از دیگر اقدامات صورت گرفته در حوزه کشاورزی و صادرات محصولات کشاورزی در لرستان عنوان کرد.
سلاحورزی با اشاره به نقش کشاورزی در توسعه اقتصادی استان، ابراز امیدواری کرد که اقدامات انجام شده در این بخش در اقتصاد استان و همچنین در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی تاثیر خود را بگذارد.
بنابر این گزارش در حال حاضر لرستان با داشتن حدود 800 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 50 هزار هکتار باغات مثمر، میزان بارندگی نرمال570 میلیمتر، میزان 13.5 میلیارد مترمکعب آب تولیدی و خروجی از استان در طول سال و بیش از 6.5 میلیون راس دام سبک و سنگین یکی از قطبهای مهم تولید در کشور است.
همچنین این استان با دارا بودن 6.5 میلیون واحد دامی در رده ششم کشور قرار گرفته و افزون بر آن در زمینه شاخص تراکم نیز رتبه اول را در کشور داراست که به عنوان یکی از مهمترین قطبهای دامپروری کشور استعداد و توانایی ایجاد فرآورده های لبنی، صنایع تبدیلی فرآورده های گوشتی و صنعت چرم و پوست را داراست.
این در حالیست که با توجه به آمار و اطلاعات موجود، اراضی زیر کشت در استان حدود 800 هزار هکتار است که با وجود وفور آب و 23 دشت که مرغوبترین و حاصلخیزترین اراضی را شامل می شوند فقط حدود 190 هزار هکتار از این اراضی - حدود 25 درصد - به زیر کشت آبی رفته و مابقی به صورت دیم کشت می شود.
نظر شما