به گزارش خبرنگار مهر، گالری آریا از 9 آذر و به مدت 12 روز به نمایش آثار چاپ دستی با موضوع 51 شب از شبهای هزار و یک شب میپردازد.
از هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه میتوان به رضا بانگیز، همایون سلیمی، احمد وکیلی، رضا هدایت، حسین ماهر، الهه مقدمی، افشین چیذری، مریم طباطبائی، شکوفه فلاح، مریم ابطحی، مهدی درویشی، مسعود غفاری، شهره عدالت، نریمان فرخی، پری زنگنه، امیر طباطبائی، آنالی وکیلی، شاهرخ شاهین فر، آرش میرهادی، عاطفه جرندهای، نازیلا مقدم، المیرا میرمیران، آرزو رمضان جماعت، امیر کبیرنژاد و آیدین خانکشیپور اشاره کرد که این افراد در اصل یادمان میرزاعلی قلی خویی نقاش بنام قاجاری را برپا میکنند.
میرزاعلی قلی خویی از نقاشان بنام دوره قاجار و یکی از پرکارترین هنرمندان آن دوره است. آثار او در مقایسه با آثار سایر نقاشان و هنرمندان قرن سیزده هجری، از سادگی و تنوع خاصی برخوردارند که این سادگی در آثار چاپ سنگی، از نقاط درخشان این تکنیک چاپی در دوره قاجار به شمار میرود.
نگاره بریدن سر دختر و خرس توسط وردان
توان میرزا در استفاده از خطوط روان و پیچاپیچ در جهت القای فضایی خیالانگیز ستودنی است. لیتوگرافیهای این هنرمند در نسخههای خطی مختلفی وجود دارند. دو نسخه چاپ سنگی این هنرمند از متن "هزار و یک شب" در ایران وجود دارد که یکی در کتابخانه ملی و دیگری متعلق به دکتر کازرونی است.
این دو نسخه، از میان مجموعه 73 نگارهای است که یا توسط خود میرزاعلی قلی خویی برای هزار و یک شب تصویر شده بوده، یا تحت سرپرستی او تصویر شده و از آن 73 نگاره، 51 نگاره باقی مانده است. از مجموع 51 تصویر باقیمانده هزار و یک شب، تنها دو نگاره است که امضای شخص خویی را دارد و به یقین میتوان گفت کار میرزا است.
در سایر نگارهها فقط به واسطه عناصر طراحی است که میتوان به دست و قلم خویی پی برد. آن دو نگاره، یکی مطلع یکی از فصول کتاب است که فقط یک تذهیب وتشعیر است و دیگری، متعلق به داستان شب 352 که عنوانش بریدن سر دختر و خرس توسط وردان است و این نگاره ارزشمند، در نمایشگاهی گروهی با عنوان 51 از 1001 در کنار آثار هنرمندان معاصر به نمایش درخواهد آمد.
علاقمندان میتوانند برای دیدن این نمایشگاه به گالری آریا واقع در خیابان ولیعصر، سه راه بهشتی، کوی زرین، شماره 10 مراجعه کنند.
نظر شما