۶ آذر ۱۳۹۱، ۱۷:۲۶

گزارش خبری/

امید به احیای "چرم و پوست" لرستان رنگ گرفت/ پایانی بر دو دهه نابسامانی

امید به احیای "چرم و پوست" لرستان رنگ گرفت/ پایانی بر دو دهه نابسامانی

خرم آباد - خبرگزاری مهر: مجتمع "چرم و پوست" لرستان که یکی از نمونه های خصوصی سازی بی حساب و کتاب در لرستان محسوب می شود بعد از حدود دو دهه بلاتکلیفی و نابسامانی در مسیر احیا قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، شرکت چرم و پوست لرستان در زمینی به مساحت 182 هزار متر مربع و با زیر بنای بیش از 11 هزار متر مربع و ظرفیت تولید سالانه 1.8 میلیون جلد ساخت و تهیه انواع مختلف چرم گوسفندی و بزی در سال 57 در لرستان آغاز به کار کرد.

این شرکت که متعلق به بنیاد مستضعفان بود تا سال 1373 به تولید خود ادامه داد اما در سال 1374 به دلایلی از جمله بحث بازسازی تجهیزات و ماشین آلات شرکت و واگذاری به شرکتهای تابعه بنیاد تعطیل شد.

در ادامه این نابسامانی این کارخانه در سال 1376 به مدت 9 ماه فعالیت مجدد خود را شروع ولی از ابتدای سال 77 به طور مجدد تعطیل و تا کنون شرکت به دلایل متعددی راکد بوده است.

پس اط تعطیلی این صنعت مهم استان لرستان تعداد 150 تا 200 نفر نیروی شاغل در این مجتمع بازخرید می شوند تا همواره از تعطیلی این کارخانه به عنوان یکی از زخم های حوزه صنعت و اشتغال لرستان یاد شود.

پس از گذشت سالها تعطیلی این کارخانه توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت متقاضیان زیادی از بخش خصوصی برای خرید شرکت معرفی شدند تا در نهایت این واحد صنعتی به گروه صنعتی "داکوک" واگذار شد به طوریکه مطابق اظهارات متولیان، این گروه صنعتی قصد راه اندازی مجدد شرکت و تولید و ایجاد اشتغال در این واحد صنعتی را دارند.

این موضوع در حالیست که در آخرین اظهارات که مربوط به استاندار لرستان است، حبیب الله دهمرده ظهر دوشنبه طی بازدیدی که از این کارخانه داشت نسبت به احیای مجتمع چرم و پوست لرستان ابراز امیدواری کرد.

وی در این بازدید با اشاره به اینکه هدف ما از حضور در سطح واحدهای صنعتی کمک و حمایت از آنهاست، گفت: با توجه به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به نام "تولید ملی؛ حمایت از کار و سرمایه ایرانی" تلاش خود را برای حمایت از صنایع ، تولید و سرمایه گذاری مضاعف کرده ایم.

استاندار لرستان ابراز امیدواری کرد که شرکت چرم و پوست لرستان با مدیریت جدید بتواند پس از راه اندازی در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال منطقه نقش خود را ایفا کند.

دهمرده با یادآوری اینکه لرستان یکی از قطبهای دامپروری کشور محسوب می شود، یادآور شد: به لحاظ ظرفیت تولید بالای دام در این استان و مجاورت با دیگر استانهای کشور اقتصادی بودن چنین واحدهای تولیدی روشن و آشکار است.

این سخنان در حالی مطرح می شود که پیش از این نیز علی هادی چگنی معاون برنامه ریزی استانداری لرستان از واگذاری کارخانه چرم و پوست خرم آباد به یک شرکت جدید خبر داده و گفته بود که کارخانه چرم و پوست خرم آباد در آینده نزدیک در این شهر فعال خواهد شد.

همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان نیز در این رابطه عنوان کرده بود که این کارخانه از طریق بنیاد مستضعفان به صورت قانونی به یک گروه واگذار شده و مراحل واگذاری به صورت قانونی طی شده است.

حجت الله بیرانوند ادامه داد: خوشبختانه تجهیزاتی که در چرم و پوست وجود دارد علی رغم اینکه مدت زیادی از تعطیلی این کارخانه می گذرد، تجهیزات بروزی هستند و مشکل خاصی در بحث تجهیزات وجود ندارد.

وی افزود: با این حال برای اینکه بتوانیم ایجاد ارزش افزوده کنیم تا این صنعت در استان دارای توجیه اقتصادی شود، دنبال این هستیم که یک صنعت متناسب با چرم در همین کارخانه با توجه به برخورداری از 18 هکتار زمینی که در اختیار دارد، ایجاد کنیم.

کارخانه چرم و پوست و مجتمع کشت و صنعت لرستان از جمله واحدهای تولیدی هستند که سالهاست به دلیل خصوصی سازی غیراصولی در دهه 70 به تعطیلی کشیده شده اند و در طول دو دهه اخیر راه اندازی این واحدها همواره به عنوان یکی از مطالبات جدی مردم استان مطرح بوده است.

امید می رود در سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" به آرزوی 20 ساله مردم این استان برای احیای این واحدهای تولیدی جامه عمل پوشیده شود تا بار دیگر مرکز لرستان شاهد شکوفایی صنعت و خروج از رکورد در این بخش باشد.

کد خبر 1752034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha