علیرضا خطیبی بازیر سریال "راستش را بگو" که این روزها از شبکه یک سیما روی آنتن میرود، با اشاره به آغاز همکاریاش با این پروژه از طریق شعشعه مدیر تولید سریال، به خبرنگار مهر گفت: شعشعه مرا به آقای آهنج معرفی کرد و او بعد از چند جلسه صحبت با من تصمیم گرفت نقشی به من بسپارد که از نظر سنی به من نمیخورد. اما چون باید جوانیهای این نقش که هادی حیدری نام داشت را بازی میکردم که تازه همسن خودم بودم، بازی در "راستش را بگو" را قبول کردم.
کم کردن فاصله فکری نسلها با صداقت
وی افزود: هادی حیدری رزمنده جانبازی است که معلم شده و تصمیم دارد فاصله فکری و احساسی نسل خود و نسل امروز را کم کند و احساس میکند این جدایی به واسطه دروغی است که در جامعه رواج پیدا کرده است. او تصمیم دارد با آگاهی دادن به شاگردانش این فاصله را کم کند و شجاعت و صداقت را افزایش دهد. تقابلی که بین هادی و این نسل جوان و همینطور رابطهاش با دوستان دوران جنگش دارد، یک پیچیدگی به شخصیتش داده که برایم جالب بود به خاطر همین قبول کردم در نقشی که 25 سال از خودم بزرگتر بود، بازی کنم.
خطیبی درباره سختیهای ایفای این نقش توضیح داد: گریم خیلی سنگینی داشتم و باید نقش یک رزمنده جاافتاده و جانباز را بازی میکردم. از این رو ضروری بود حرکاتم خیلی سنجیده باشد، البته آقای آهنج پیشنهاد داد که اگر میخواهی نقش یکی از دانشجوهای داستان را بازی کن اما من دوست داشتم نقش هادی را بازی کنم. در واقع میخواستم ادای دینی به دوستانی که رفتند جنگیدند و شهید یا جانباز شدند، داشته باشم و به شخصیت این افراد که هم جنگیدهاند، هم جانبازند و هم دغدغه جامعهشان را دارند، نزدیک شوم.
نمیخواستم رفتار رزمندگان را تقلید کنم
این بازیگر درباره راههایی که برای نزدیک شدن به نقش انتخاب کرده است، اظهار کرد: راستش سخت بود. اول نمیتوانستم با نقشم ارتباط برقرار کنم. دو سه تا کتاب درباره جنگ و جبهه از طرف دوستانم به من پیشنهاد شد که آنها را خواندم. با دایی یکی از دوستانم که رزمنده و جانباز بود هم صحبت کردم. البته نمیخواستم رفتار آنها را تقلید کنم بلکه میخواستم آگاهیهایی درباره این نقش پیدا کنم که پیدا کردم.
وی درباره سکانس مورد علاقهاش گفت: چه سکانسهایی که در شهرک دفاع مقدس بود و من سن خودم را بازی میکردم چه سکانسهایی که در مترو بود خوب بودند. اما یک سکانس را خیلی دوست داشتم که در آن دادگاهی تشکیل میشد که هادی حیدری باید بایستد و درباره جنگ و کارهایی که کرده صحبت کند و بگوید آیا قبل از جنگ تا اکنون درست عمل کرده یا خیر؟ این خیلی برایم جالب بود.
خطیبی در پایان با بیان اینکه هنرهای نمایشی باید جنبه سرگرمی داشته باشد، تصریح کرد: اما این سرگرمی هم باید اندیشهای داشته باشد. به نظر من سریال "راستش را بگو" علاوه بر اینکه سرگرمکننده بود، اندیشهای هم در پشتش داشت. در واقع فیلمنامه کاراکترهای زیادی داشت و حول یک داستان واحد نمیچرخید و این جذابیت میآورد.
نظر شما