حجت الاسلام سید محسن محمودی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سئوال رهبر معظم انقلاب که "دروغ چقدر در جامعه رواج دارد"؟ افزود: دروغ یکی از گناهان کبیره است که زشتی آن بر کسی پوشیده نیست، متأسفانه برخی افراد نسبت به زشتی آن بی توجه هستند، امروز مشاهده می شود که صداقت و راستگویی در تمام عرصه ها بسیار کم رنگ شده است.
وی عنوان کرد: هدف آن نیست که آمار مشخصی از این صفت ناپسند ارائه دهیم، زیرا افراد به خاطر منافع شخصی، سیاسی و اقتصادی خود یا فرار از زشتی و پلیدی عملشان به دروغ متوسل می شوند.
حجت الاسلام محمودی ادامه داد: نتیجه دروغ، اول به صاحبش سپس به جامعه لطمه می زند؛ صفا و صداقت، خواسته فطری و ذاتی هر انسان موحدی است که با دروغ کم رنگ می شود در برخی عرصه ها مشاهده می شود که صداقت وجود ندارد، باید تمام صاحب نظران و کسانی که دارای نفوذ اجتماعی هستند، کمک کنند تا ریشه دروغ خشکیده شود.
وی بیان داشت: در کشوری که همه مقید به دین مقدس اسلام هستند چرا باید برخی مسائل اخلاقی در زمینه فرهنگ و اجرای سیاست آن قدر کم رنگ باشد که مقام عظمای ولایت، روی این نکته دست بگذارند که این امر، کوتاهی مدیران و مسئولان اجرایی را می رساند.
هر کس در هر جایگاهی که هست، نمی تواند نسبت به مسائل جامعه بی تفاوت باشد
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران اضافه کرد: هر کس در هر جایگاهی که هست، نمی تواند نسبت به مسائل جامعه بی تفاوت باشد، باید به فکر راه حل و درمان برای ریشه کن کردن دروغ بود و فقط نباید شعار داد در ابتدا مدیران اجرایی، قضایی و نمایندگان مجلس کشور، باید صداقت داشته باشند.
وی با اشاره به این روایت "الناس علی دین ملوکهم" یعنی "مردم به زمامداران حکومت خود نگاه می کنند که چگونه اند" گفت: جز مسائل امنیتی کشور در بقیه موارد باید با مردم صادق بود؛ اگر مدیران و مسئولان به این امر واقف باشند، مردم خود را ملزم به صداقت و راستگویی می کنند، کسانی که در رأس امورند نباید با دروغ بر مردم حکومت کنند که در نزد جامعه، قبح این عمل از بین برود، باید زشتی و نتیجه دروغ را برای مردم تبیین کرد.
امام جمعه موقت ورامین تأکید کرد: تمام دستگاههای فرهنگی مانند آموزش و پرورش، دانشگاه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانونهای مساجد و ائمه جمعه با همکاری هم، باید فرهنگ صداقت را برای مردم نهادینه کنند.
وی ادامه داد: طرحی به عنوان "همیار معروف" به آموزش و پرورش ارائه شده که در صورت موافقت، کودکان در سطح مدارس از همان سنین کودکی، زشتی دروغ را می فهمند و با فطرت پاک کودکانه خود هر جا دروغ از کسی شنیدند به او صادق بودن را تفهیم کنند.
پرخاشگری نشانه بی منطقی است
حجت الاسلام محمودی با اشاره به سئوال مقام معظم رهبری که "علت برخی پرخاشگریها و نابردباریها در روابط اجتماعی چیست"؟ عنوان کرد: پرخاشگری نشانه بی منطقی است، اگر انسان عقلانی فکر کند و در گفتگو استدلال داشته باشد هیچ گاه به بن بست نمی رسد، برخی افراد به دنبال منافع خویش، راه بی منطقی را پیش می گیرند و برای حرفهای بی ارزش با خشم، رفتار می کنند، این خشونت باعث درگیری، نزاع و گاهی منجر به قتل می شود.
این مسئول افزود: کسانی که در عرصه مطبوعات و تبلیغات کار می کنند، عنصر فرهنگی جامعه هستند که وظیفه بسیار سنگینی دارند و باید اخبار به صورت درست در اختیار جامعه قرار گیرد تا مبادا با آبرو و حیثیت افراد بازی شود.
وی اظهار داشت: اگر در چارچوب اخلاق و منطق حرکت کنیم، هرگز توهین و فحاشی به وجود نمی آید؛ کسانی که استدلال ندارند، گرفتار برخی هوسهای ضداخلاقی هستند که باعث از بین رفتن حریمهای اخلاقی در جامعه می شود، نباید در کشور اسلامی گرفتار بیماری پرخاشگری بود، کسانی که در مقام و مسئولیت اجرایی هستند و بر توده مردم نظارت دارند، باید به این نکته مهم توجه کنند.
برخی افراد شکستن حریمهای اخلاقی را تفریح می دانند
امام جمعه موقت ورامین با اشاره به سئوال رهبر معظم انقلاب "الگوی تفریح سالم کدام است"؟ گفت: باید تفریح و ولنگاری را از هم جدا دانست؛ برخی افراد به علت سودجویی و شهوت رانی، شکستن حریمهای اخلاقی را تفریح می دانند و در واقع، این افراد به دنبال خوشیهای کاذب و خواسته های بی منطق خود هستند نه تفریح سالم، چراکه از نظر شرع مقدس، تفریح یعنی شاد بودن و یکی از تفریحات سالم ورزش و مطالعه است، ورزش باعث سلامت جسم می شود و مطالعه کتابهای مفید، سطح بینش و آگاهی افراد را بالا می برد.
وی ادامه داد: رفتن به دامان طبیعت و دیدن آیات و نشانه های خدا، بهترین تفریح برای مؤمن است، نباید با آلوده کردن محیط و فضاهای سبز که متعلق به همه افراد جامعه است حق دیگران را پایمال کرد، برای بانوان علاوه بر این حقوق، پرداختن به بسیاری از هنرهایی که امروزه فراموش شده اند مانند هنر صنایع دستی، یک تفریح محسوب می شود زیرا هنرمند وقتی به اثر هنری خود نگاه می کند، لذت می برد و هنر ابزاری برای شکوفایی استعدادهای فردی است.
این مسئول تصریح کرد: باید به تفریحات سالم جهت داد و به خود تفهیم کرد که مرز تفریح و ولنگاری جداست تا مبادا در دامهای غیراخلاقی افتاد و در زمینه ورزش، باید عقلانیت را حفظ کرد و به جایی نرسند که به جای ارتقای روح به بیماری اخلاقی دچار شوند.
اگر انسان مؤمن باشد، دروغ نمی گوید
وی در خصوص سئوال دیگر رهبر معظم انقلاب که " آیا در معاشرتهای روزانه، همیشه به هم راست می گوییم"؟ گفت: اگر انسان مؤمن باشد و مقید به اینکه خداوند تبارک و تعالی همیشه ناظر و شاهد بر اعمال اوست، هیچ وقت دروغ نمی گوید و به فکر رسالت الهی خویش است و در حدیث معصومین(ع) آمده است "حرف راست بزنید، هر چند به ضرر شما باشد".
حجت الاسلام محمودی اضافه کرد: ناحق و نسنجیده حرف نزنید؛ انسانی که اسیر منافع کاذب و شخصی است، گاهی برای رسیدن به نیت خود به هر دروغی متوسل می شود، خداوند متعال روزی را، در صداقت و پاکی قرار داده است، نه دروغگویی، فرد اجازه ندارد که به خاطر منفعت خود سر دیگران کلاه بگذارد زیرا در مرحله اول دامنه گناه گریبان خودش را می گیرد.
وی عنوان داشت: اگر ایمان و تقوا ضعیف باشد، دروغ در زندگی پیدا می شود، اگر اعتقاد محکم باشد، زندگی در سایه ایمان به خداوند رشد خواهد کرد و هر لحظه انسان به مرحله قرب الهی نزدیک تر خواهد شد.
نمی توان گفت که تمام دستگاهای اجرایی ضعیف عمل می کنند
امام جمعه موقت ورامین با اشاره به سئوال دیگر مقام معظم رهبری که "ساعت کار مفید در دستگاه ها چرا کم است"؟ گفت: قانون کلی برای این کار وجود ندارد و نمی توان گفت که تمام دستگاهای اجرایی ضعیف عمل می کنند، جاهایی در کشور وجود دارد که چرخه تولید باید همواره در گردش باشد و این نیاز به همت و تلاش شبانه روزی دارد ولی در جاهای دیگر شاید این گونه نباشد.
وی ادامه داد: باید جنبه نظارت در کشور تقویت شود، کارمندانی که در ساعات مشخصی به اداره می روند در وقت اداری جز در مواردی خاص، باید به کار مردم رسیدگی کنند نه دنبال کارهای شخصی خود باشند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران بیان داشت: گاهی دیده می شود که برخی جلسات اداری که تشکیل می شود همراه با تأخیر شروع یا اتمام می شود، مسئولان باید سعی کنند که در این مواقع، نتیجه حاصله مفید باشد و نباید گرفتار تعارف بود، قانون برای همه است و افراد جامعه باید خود را ملزم به اطاعت از قانون بدانند تا بازدهی کار بالا رود و به خلق خدا بهتر خدمت شود.
نظر شما