۱۱ آذر ۱۳۹۱، ۱۷:۳۲

دائمی:

مجتمع آبی روستایی در ملایر احداث می شود

مجتمع آبی روستایی در ملایر احداث می شود

ملایر - خبرگزاری مهر: معاون وزیر نیرو گفت: به دلیل کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی و کیفیت پایین آب در برخی از روستاهای ملایر احداث مجتمع آبی روستایی در این شهرستان ضروری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا دائمی در جلسه ای با معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر اظهار داشت: درباره ایجاد مجتمع آبی مسئولین مربوطه باید تا پایان سال برای نحوه تامین و توسعه مجتمع ها به ویژه در مناطق دارای مشکل، گزارش کاملی ارائه کنند.

وی در ادامه راه اندازی تصفیه خانه سد کلان ملایر را یک واحد اقتصادی مهم برای شهرستان ملایر برشمرد و گفت: عملیات ساخت این مجموعه باید با سرعت بیشتری انجام شود.

تصفیه خانه سد کلان باید هر چه سریعتر تکمیل شود

دائمی با بیان اینکه سدکلان از بهترین سدهای کشور و دارای منابع آبی خوبی است، گفت: تصفیه خانه این سد باید هر چه سریعتر تکمیل شود.

وی عنوان کرد: شهر ملایر، مجتمع آبی روستایی و مرکز صنعتی سهند در پایین دست این سد، نیازمند آب تصفیه شده سدکلان هستند و این موضوع نشان دهنده اقتصادی بودن شرایط مجموعه سد است.

دائمی یادآور شد: مهمترین بحث درباره این سد تکمیل و بهره برداری از آن بود که خوشبختانه تحقق یافت اما خط انتقال آب از سد به شهر و تکمیل تصفیه خانه نیز امور مهمی است که باید انجام گیرد.

وی حل مشکل آبرسانی روستایی در شهرستان را یکی از اهداف سفر یک روزه خود به ملایر عنوان و درباره رفع مشکل کم آبی برای توسعه بخش کشاورزی در شهرستان گفت: با توجه به محدودیت منابع آب در ناحیه، برای تخصیص آب مورد نیاز به اراضی کشاورزی باید صرفه جویی کرد.

دائمی اضافه کرد: در این زمینه باید از منابع آبی کنونی با تغییر روش کشت یا آبیاری و یا اصلاح نوع برداشت از آبهای زیرزمینی در توسعه اراضی استفاده شود.

آبرسانی با تانکر به روستاها باید به حداقل برسد

وی بر لزوم رفع مشکلات کوچکی همچون آبرسانی با تانکر به روستاها و به حداقل رساندن تعداد آنها تاکید کرد و افزود: برای تحقق این امر باید مطالعات لازم انجام گیرد.

معاون وزیر نیرو درباره وضعیت سیستم فاضلاب شهری ملایر نیز اذعان کرد: به دلیل کمبود اعتبارات و تمرکز هزینه ها بر روی احداث تصفیه خانه فاضلاب در زمینه اعتبار مشکلاتی وجود دارد.

وی اضافه کرد: طبق گزارش مدیر آبفای استان همدان، ظرفیت هزینه سازی و احداث برای فاضلاب شهری ملایر وجود دارد و برای تحقق آن باید از راههای مختلفی اقدام به تامین اعتبار کرد.

دائمی افزایش اعتبار از سوی وزارت نیرو در سال 92، جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و مشارکت مردم را از جمله راههای تامین اعتبار برای تکمیل سیستم فاضلاب شهری ملایر دانست.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به مشکل تامین آب شرب روستایی در شهرستان ملایر ابراز کرد: تامین نشدن آب شرب مورد نیاز در روستاها، سایر امکانات موجود را هم تحت الشعاع قرار می دهد و ضررهای میلیاردی به بار می آورد.

نبود آب شرب احتمال مهاجرت روستاییان به شهر را به همراه دارد

علی نعمت چهاردولی با بیان اینکه اگر به فکر اشتغالزایی هستیم، باید ابتدا اشتغال موجود را حفظ کنیم، عنوان کرد: نبود آب شرب احتمال مهاجرت روستاییان به شهر و در نتیجه افزایش آمار بیکاری را به همراه دارد.

چهاردولی بر لزوم بررسی و یافتن راه حلی برای مشکل آب منطقه "ترک غربی" و نیز "کریم آباد" و "علی آباد" در شهرستان تاکید کرد.

وی عنوان کرد: شهرستان ملایر با وجود داشتن 220 روستا، کمترین تعداد مجتمع آبی روستایی را دارد و به همین دلیل ضرورت ایجاد چنین مجتمع هایی به شدت احساس می شود.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت راه اندازی سیستم فاضلاب شهری، گفت: متاسفانه فاضلاب شهری ملایر هنوز به بهره برداری نرسیده و تصفیه خانه آن نیازمند توسعه و تقویت است.

شهرستان ملایر با چالش آب روبروست

دیگر نماینده مردم ملایر در خانه ملت نیز اظهار کرد: بحران آب چالشی جدی در جوامع آینده است و شهرستان ملایر نیز در منطقه ای واقع شده که با این بحران روبروست.

احمد آریایی نژاد افزود: کشاورزی و برخی از صنایع وابسته به آب است و در صورت کاهش نزولات آسمانی و منابع آب زیرزمینی چاره ای جز تدبیر در منابع موجود وجود ندارد.

وی ابراز امیدوراری کرد: در بودجه سال آینده و فرصت باقیمانده از کار دولت دهم، با نیروی بیشتری به مسائل شهرستانها و به خصوص ملایر نگریسته شود.

معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر نیز گفت: تامین آب شرب روستایی یکی از مهمترین دغدغه های مسئولین و مردم شهرستان است.

تامین آب شرب روستایی مردم روستاهای ملایر را رنج می دهد

حسن خیریانپور اظهار داشت: یکی از مواردی که امروز مردم روستاهای شهرستان ملایر را رنج می دهد و مسئولین و نمایندگان با جدیت پیگیر آن هستند، بحث تامین آب شرب روستایی است.

وی عنوان کرد: با وجود ظرفیت های بالقوه و بالفعل و تحولات فزاینده شهرستان در چهار سفر استانی رئیس جمهور و هیئت دولت به ملایر، موضوع تامین آب شرب روستایی که از نیازهای اساسی مردم به شمار می رود، سایر خدمات را تحت الشعاع خود قرار داده است.

خیریانپور ادامه داد: در سال 85، تنها 26 روستا در شهرستان از نعمت گاز بهره مند بودند اما امروز با توجه به برودت هوا در استان، به برکت نظام جمهوری اسلامی و نگاه عادلانه دولت، افزون بر 95 درصد از جمعیت روستایی ملایر از نعمت گاز برخوردارند.

تابستان امسال بیش از 50 روستای ملایر با مشکل آب شرب مواجه بودند

وی درباره مشکل آب شرب روستاها گفت: در تابستان امسال بیش از 50 روستای شهرستان با مشکل آب شرب مواجه بودند به گونه ای که برخی از آنها تنها دو تا سه ساعت در طول روز آب داشتند و برای آبرسانی به تعداد زیادی از روستاها از تانکر استفاده می شد.

معاون استاندار همدان یادآور شد: با وجود بارندگی های پاییزی اکنون آبرسانی به 20 روستا با تانکر انجام می شود.

فرماندار ویژه ملایر روستاهای مسیر سدکلان، مسیر آورزمان و روستاهای حسین آباد ناظم، کهریز و کرتیل آباد، مسیر دهستان ترک غربی به مرکزیت روستای ینگی کند و نیز مسیر حسین آباد شاملو را چهار مکان مورد نیاز برای ساخت مجتمع آبرسانی عنوان کرد.

پایان رساندن کار سد کلان و پروژه های خط انتقال آب ضروری است

وی همچنین با اشاره به مشکلات موجود در تامین آب شرب شهر ملایر، برای رفع این مشکل به پایان رساندن کار سد کلان و پروژه های خط انتقال آب و تصفیه خانه این سد که از پروژه های مهر ماندگار ملایر است را از وزارت نیرو خواستار شد.

خیریانپور تزریق اعتبارات را نیاز اصلی برای تحقق این دو پروژه خواند.

وی افزود: یکی از موارد مکمل سد کلان و از پروژه های مهر ماندگار ملایر، شبکه آبیاری روستاهای پایین دست سد است که با هشت میلیون متر مکعب آب برای آبیاری اراضی کشاورزی پایین دست بسیار ضروری است.

وی به تامین آب مورد نیاز برای کشاورزی به صورت کلی به عنوان یکی دیگر از مشکلات شهرستان اشاره و ابراز کرد: کشاورزی یکی از مهمترین ظرفیت های شهرستان است به گونه ای که ملایر رتبه نخست در تولید پنج محصول کشاورزی را در استان داراست و 22 درصد از محصولات کشاورزی استان در این شهرستان تولید می شود.

ملایر در زمینه تامین آب کشاورزی دچار مشکل است

خیریانپور یکی از دغدغه های اصلی مسئولین شهرستان را تخصیص آب برای اراضی کشاورزی خواند و افزود: علی رغم انسداد چاههای غیرمجاز، احیای قنوات و آبیاری تحت فشار برای صرفه جویی بیشتر، باز هم در زمینه تامین آب کشاورزی دچار مشکل هستیم.

وی از اختصاص چند تانکر آبرسانی برای روستاهای شهرستان به عنوان یکی از درخواست های جانبی شهرستان نام برد و توضیح داد: در مواقع بحران برای آبرسانی نیازمند تانکر هستیم و این موضوع با توجه به اینکه شهرستان ملایر بیشترین تعداد روستا در استان را دارست و تنها یک تانکر آب دارد بیشتر ضرورت می یابد.

فرماندار ویژه ملایر همچنین خواستار اندیشیدن تدابیر لازم برای تخصیص آب مورد نیاز ناحیه صنعتی سهند شد.

وی اظهار کرد: در سفرهای هیئت دولت به استان همدان، یک هزار هکتار باغ برای توسعه کشاورزی و زراعت در استان پیش بینی شد که 500 هکتار از این مقدار مربوط به شهرستان ملایر است.

کد خبر 1755727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha