به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهرتهران پیش از شروع بررسی دستورات پانصد و یازدهمین جلسه شورا با اشاره به سالروز شهادت سید حسن مدرس که به همین مناسبت روز مجلس شورای اسلامی هم نام گذاری شده است از آیت الله سید حسن مدرس به عنوان سمبل نماینده ها در مجلس و شوراها یاد کرد و افزود: این شخصیت بزرگ یک تنه جلوی ظلم ستمشاهی پهلوی ایستاد تاجایی که جان خود برای حفظ حقوق ملت در مجلس از دست داد و به شهادت رسید.
وی ابراز امیدواری کرد کسانی که به عنوان نماینده خانه ملت برگزیده می شوند بتوانند توفیق وظیفه شناسی و شناخت مسوولیت را همان گونه که مدرس داشت به دست آورند.
در ادامه جلسه ،مهدی چمران باطرح موضوع بررسی لایحه یک فوریت اجازه استفاده از عنوان شهردار منطقه برای اداره مناطق شهرداری تهران تصریح کرد: استفاده از لفظ شهردار منطقه در کلان شهرها سبقه تاریخی دارد ولی در مورد تاکید قانونی آن در قانون شهردار ها ویا مصوبات مجلس شورای اسلامی ابهاماتی وجوددارد بنابراین و با توجه به اینکه برخی سازمان ها و نهادهای حقوقی بکار گیری از لقب شهردار را برای مدیران مناطق خلاف عنوان کرده اند شهرداری طی لایحه ای از شورای شهر خواسته است تا این موضوع بررسی و به صورت قانونی تائیدیه شورا را داشته باشد.
سید مناف هاشمی معاونت برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران نیز در این خصوص خاطر نشان کرد: طی 40 سال گذشته عنوان شهردار منطقه برای کلان شهرها به خصوص تهران در مراجع قضایی و سیستمهای سازمانی و حتی در ساختار تشکیلاتی مناطق که در شورای استخدامی وزارت کشور به تصویب رسیده است مورد تایید و استفاده قرار گرفته و لفظ شهردار منطقه در راس این ساختار سازمانی به چشم می خورد.
وی ارائه طرح فوق را مربوط به نامه اخیر سازمان بازرسی کل کشور می داند که نسبت به استفاده از لقب شهردار برای مناطق ایراد گرفته و خلاف قانون ذکر کرده است.
مناف هاشمی یادآور شد چنانچه شورای شهر تهران بلامانع بودن این لقب را اعلام کند مشکلات رفع خواهد شد.
مهندس بیادی نیز در ادامه افزود: اختیارات قانونی شورا برای انجام این مهم باید مشخص شود این موضوع احتیاج به بررسی بیشتر دارد.
دکتر محمد تقوی معاون حقوقی و پارلمانی شهرداری تهران در شورای شهر نیز با ذکر موادی از قانون شهرداری ها تصریح کرد که در ماده 55 قانون شهرداری ها آمده است که شهرداری تهران باید نسبت به تغییر عنوان مدیران مناطق به شهرداران مناطق اقدام کند.
مهندس مهدی چمران پس از استماع سخنان معاونان شهردار و برخی اعضای شورای شهر لایحه مذکور را به رای گذاشت که در نهایت لایحه به صورت عادی به تصویب رسید تا ابهامات قانونی در این زمینه برطرف و تصمیم گیری نهایی در چارچوب دانسته های قانونی درجلسات آتی شورا صورت گیرد.
همچنین در ادامه جلسه گزارش رسیدگی به عملکرد مالی منطقه 12 شهرداری تهران برای سال مالی 88 که به دلیل حساس بودن منطقه و حجم بالای کار در بیش از 3 جلسه شورا ارائه شده بود به پایان رسید.
سرفصل رسیدگی به عملکرد سرمایه گذاری و مشارکت های منطقه 12 که به موضوع رسیدگی به عملکرد مالی شهرداری در پروژه های مشارکتی اش می پردازد به دلیل نامشخص بودن برخی اسناد و مدارک و یا اختلافاتی که بین شهرداری منطقه و پیمان کار به وجود آمده وموجب شده برخی پروژه های منطقه با وجود سپری شدن سالیان سال نیمه تمام بمانند و یا سهم شهرداری از این مشارکت ها به صورت صد در صد پرداخت نشده است اعتراض برخی اعضای شورای شهر را برانگیخت وموجب شد تا از شهردار بخواهند کمیته ای برای رفع این اختلافات تشکیل دهند.
مهدی چمران در این خصوص خاطر نشان کرد: تعداد زیادی از این مشکلات را شهردار یا معاون مالی شهرداری با اتخاذ تدابیری می توانند حل کنند.
وی افزود: در این گزارش آمده است که بسیاری از پروژه ها بعد از گذشت 20 سال به دلیل اختلاف شهرداری و پیمان کار به اتمام نرسیده اند این نیمه تمام باقی گذاشتن پروژه ها در مرکز شهر که دارای مشکلات فراوانی است معضلات منطقه را دو چندان کرده است.
به اعتقاد رئیس شورای شهر تهران چنانچه طرفین اختلاف ها را کنار می گذاشتند و پروژه ها را تمام می کردند در کنار بهره برداری از آن پروژه ها به منفعتی بیش از ارقام مورد اختلافشان دست پیدا می کردند.
وی تاکید کرد که تکلیف این پروژه ها هر چه سریعتر باید مشخص شود.
مرتضی طلایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز تاکید کرد با اکثر گزارشات مربوط به سرفصل مشارکت ها و سرمایه گذاری ها نشان می دهد که بیشتر مشارکت هایی که شهرداری در پروژه های منطقه ای داشته است به ضررش تمام شد بنابراین پیشنهاد می دهیم که شهرداری زین پس در هیچ پروژه مشارکتی شرکت نکند.
معاون مالی و اداری شهرداری تهران نیز خاطر نشان کرد: بروز این اختلافات با اجرای سیستم حسابرسی های تعهدی و نقدی شهرداری تهران بعد از سال 87 خودش را بیشتر نشان داده است چرا که تا قبل از آن ، مشارکت های شهرداری در پروژه ها و سهامش در آن پروژه ها مشخص نبود و حسابرسی نمی شد.
معاون پارلمانی وحقوقی شهرداری در شورای شهر نیز تاکید کرد که کمیسیون مرکزی حل اختلافات شهرداری وجود دارد که با تقویت وبهادادن به این کمیسیون که می تواند تمام کننده اختلافات باشد، بسیاری از معضلات بر طرف می شود.
تقوی عمده مشکل این پروژه های مورد اختلاف را رسیدگی در منطقه و یا سازمان مربوطه دانست که بعداز آن که اختلاف حل نمی شد و به صورت یک عارضه در می آید به این کمیسیون ارجاع می دهد
در ادامه این جلسه حسابرس مستقل شورای اسلامی شهرتهران گزارش عملکرد مالی منطقه 16 شهرداری تهران برای سال مالی 1388 را ارائه کرد.
براساس این گزارش اسناد دریافتی نکول شده (چک های برگشتی) مربوط به این منطقه 34 میلیارد ریال برای سالهای گذشته و جاری اعلام کرد و گفت: تاکنون یکسری اقدامات حقوقی لازم جهت وصول این چک ها صورت گرفته، اما بخشی از آنها قابل وصول نبوده و تا زمان تهیه گزارش به نتیجه قطعی نرسیده است.
همچنین در این جلسه گزارشی از عملکرد هیات حل اختلاف ماده 38 آیین نامه معاملاتی شهرداری تهران که در سال 87 شکل گرفته است از سوی نایب رئیس شورای شهر تهران ارائه شد.
مهندس حسن بیادی نایب رئیس شورا که از سوی اعضای شورا به عنوان نماینده دراین هیات حل اختلاف عضویت دارد درخصوص علمکرد این محکمه قانونی گفت: اختلافات ناشی از معاملات موضوع این آیین نامه است که بین طرفین ایجاد می شود اعضای اصلی این هیات را یک نفر عضو شورای شهر ، معاون مالی واداری شهرداری تهران و بعد از تصحیح قانون از سوی مجلس شورای اسلامی در سال 90 یک نفر قاضی دادگستری منتخب قوه قضائییه ویک نفر نماینده منتخب فرمانداری تشکیل می دهند.
وی افزود: از سال 87 که این هیات حل اختلاف تشکیل شده است بیش از 44 جلسه برگزار کرده است که در این جلسات به موضوع اختلاف بیش از 143 پرونده رسیدگی شده است.
نایب رئیس شورای شهر تهران عمده مسائلی که موجب اختلاف بی طرفین شده است را عدم آشنایی پیمان کاران به مواد حقوقی ، واگذاری کار به پیمان کارانی که واجد شرایط نبوده اند، نبودن مطالعات اولیه در زمان عقد قرارداد و یک طرفه بودن برخی مفاد قرارداد ها ذکر کرد.
نظر شما