مهدی موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر به اقدامات صورت گرفته برای بهبود وضعیت کانالهای آبیاری در نقاط مختلف استان بوشهر اشاره کرد و اظهار داشت: کشاورزان آبپخش و مناطق پائیندست نگران نباشند چرا که بازسازی کانال شبکه اصلی آبپخش بهزودی آغاز خواهد شد.
وی به طول شش کیلومتری این کانال اشاره کرد و ادامه داد: بازسازی این کامال که نقش بسیاری مهمی در ابیاری اراضی کشاورزی این منطقه دارد، از سال گذشته در دستور معاونت طرح وتوسعه آب منطقه ای قرار گرفته بود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی استان بوشهر به بارندگیهای اخیر استان بوشهر و تاثیر آن بر روی کانالهای آبیاری اشاره کرد و اضافه کرد: با توجه به سیلابهای جاری شده بر اثر بارندگی، تسریع عملیات بازسازی به ویژه در قطعه داخل شهر آبپخش مد نظر قرار گرفت.
وی خاطرنشان ساخت: با گذشت۲۴ ساعت از زمان بارندگی ها و جاری شدن سیلاب، اکیپت اعزامی شرکت مدیریت آب ایران از منطقه بازدید و بررسی لازم برای انجام اقدامات مورد نیاز صورت گرفت.
موسوی با اشاره به ورود مشاور طرح ترمیم به منطقه برای بررسی شرایط اجرای طرح، تاکید کرد: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته و همچنین بررسیهای انجام شده، این کانالها در سریعترین زمان ممکن بازسازی خواهند شد.
لایروبی کانالهای آبیاری برای بهبود راندمان آبیاری
وی به ایجاد شرایط لازم برای اجرای طرح فوق اشاره کرد و افزود: برای اجرای این طرح آب ورودی به کانال را صفر خواهیم کرد تا اب موجود در کانالها تخلیه شده و کانال را خشک و سپس عملیات بازسازی در محیط خشک و بدون آب انجام خواهد شد.
موسوی از برنامهریزی برای لایروبی کانالهای آبیاری در آبپخش اشاره کرد و عنوان داشت: لایروبی کانالهای ابیاری تاثیر بسیار زیادی در بهبود راندمان آبیاری خواهد داشت و یکی از برنامههایی که همواره مورد نظر ما قرار داشته است، لایروبی کانالهای ابیاری است تا بتوانند حجم اب بیشتری را منتقل کنند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی استان بوشهر با اشاره به سیلابهایی که بر اثر بارندگی های هفته گذشته جاری شده بود،ادامه داد: روان آبهای شهری حجم بالای رسوبات و اشیاء را وارد کانالهای آبیاری کرده است که همین موضوع اهمیت لایروبی کانالها را بیشتر میکند.
وی به تخریب برخی از کانالهای آبیاری در استان بوشهر بر اثر جاری شدن سیلابها، یادآور شد: ورود روانآبهای سعدآباد و آبپخش به کانالهای آبیاری سبب تخریب بخشی از کانالهای آبیاری شد که برای ترمیم و تعمیر انها اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
موسوی در ادامه بتنیکردن کانالهای آبیاری را یکی از مهمترین راههای کاهش هدررفت آب در کانال های ابیاری عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از برنامههایی که در سالهای اخیر به خوبی صورت گرفته است، بتنیکردن کانالهای ابیاری است که در سال جاری نیز اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
نظر شما