به گزارش خبرگزاری مهر، حکیمه رضایی با اشاره به اهداف مدارس مروج سلامت افزود: اعتماد به نفس، عزت نفس، بهبود مهارت های ارتباطی، توانمندسازی دانش آموزان برای تصمیم گیری های مهم در سلامت، فراهم کردن زمینه یادگیری و تجربه موارد بهداشتی در مدرسه، اهدافی است که در مدارس مروج سلامت پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تحصیلی، دو نشست کمیته شهرستانی و دو کارگاه آموزشی در این خصوص برگزار شده، عنوان کرد: کارشناسان در این مدارس، تداوم رفتارهای بهداشتی و ارزش های زندگی، بهبود وضعیت بیماریابی، درمان دانش آموزان مبتلا به اختلالات و مشکلات سلامتی، بهبود الگوهای تغذیه ای دانش آموزان، پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز و بهبود شرایط فیزیکی و بهداشت محیط مدارس را دنبال می کنند.
رضایی اظهار داشت: کودکانی که با آموزش کافی، رژیم غذایی متعادل، مکان سالم و امن بازی و تمرین وحمایت عاطفی تکامل می یابند، آمادگی ببشتری در مواجهه با چالش های آینده زندگی دارند.
وی افزود: در این طرح، مشارکت دانش آموزان،اولیاء و کارکنان مدارس مروج سلامت با طرح داوطلبان سلامت افزایش می یابد.
مبتلایان به دیابت مراقب زخمهای پا باشند
کارشناس مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه، گفت: دیابتی ها در ایام سر سال باید بیشتر مراقب ایجاد زخم در پاهای خود باشند و از عوامل خطر ساز دوری کنند.
بهمن کریمی مقدم افزود: شست و شوی روزانه پا با آب ولرم وصابون، کوتاه کردن ناخن های پا، استفاده از جوراب نخی وضخیم، استفاده از کفش راحت، پاشنه کوتاه و پنجه پهن، استفاده از دمپایی در منزل از جمله راهکارهای موجود برای پیشگیری از زخم پای بیماران دیابتی است.
وی تاکید کرد: مبتلایان به بیماری دیابت باید قرمزی، تورم، تغییر رنگ، زخم، ترک خوردگی و ترشح اطراف ناخن پا را به صورت روزانه بررسی کنند.
این کارشناس مبارزه با بیماریها، چاقی، استعمال دخانیات، کم تحرکی و رژیم غذایی نامناسب را مهمترین عوامل ابتلا به دیابت و فشارخون بالا عنوان کرد.
کریمی مقدم افزود: کنترل وزن با رژیم غذایی مناسب، سه بار ورزش در هفته و هر بار به مدت نیم ساعت به صورت حرکات نرمشی، پیاده روی سریع، شنا، کوهپیمایی و دوچرخه سواری، در حفظ سلامت افراد تاثیر بسزایی دارد.
وی مصرف مواد نشاسته ای به میزان متعادل، مواد غذایی فیبر دار مانند سبزیجات، میوه جات، نان سبوس دار، حبوبات وغلات، هم چنین طبخ غذا به صورت آب پز، بخار پز و کبابی را از جمله رژیمهای غذایی مناسب برای افراد دیابتی عنوان کرد.
مصرف غذاهای نیم پخته خطر زایمان زودرس را به دنبال دارد
کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، با اشاره به وجود باکتری در برخی مواد غذایی خام، گفت: مصرف موادی مانند تخم مرغ و گوشت پرندگان به صورت نیم پز و خام در زنان باردار، خطر زایمان زودرس را به همراه دارد.
راضیه نجات زاده افزود: فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه، کنسروها، خصوصا کنسرو ماهی، نیز در ردیف مواد غذایی مسمومیت زا هستند که در دوران بارداری نباید مصرف شوند.
وی اظهار داشت: دریافت میزان مناسبی از کلسیم و آهن در دوران بارداری ضروری است.
نجات زاده افزود: گوشت قرمز، دل و قلوه، اسفناج، میوه های خشک و حبوباتی مانند دانه سویا و لوبیا قرمز، سرشار از آهن بوده و کلسیم نیز به صورت طبیعی در فرآورده های لبنی وجود دارد.
نمایشگاه های استان به غرفه بهداشت مجهز می شوند
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، گفت: با توجه به لزوم تامین سلامت آحاد جامعه، نمایشگاه های استان به غرفه بهداشت مجهز می شوند.
محمدرضا محمدی افزود: این امر در راستای افزایش سلامت و بهداشت نمایشگاهها انجام می شود و مردم می توانند با اطمینان از این نمایشگاهها خرید کنند.
وی با اشاره به مصوبات شورای سلامت استان بیان داشت: دفع بهداشتی زباله ها و نخاله های ساختمانی اطراف شهر یاسوج و نقاط تفریحی توسط دهیاری ها و بخشداری ها با همکاری شهرداری، از مصوبات نشست شورای سلامت بود.
وی افزود: ساماندهی وضعیت زباله و فاضلاب ورودی شهرک صنعتی "بلکو" و همچنین ساخت بازارچه ماهی فروشان یاسوج در دستور کار نهادهای مرتبط قرار گرفت.
کاهش حساسیت به لاکتوز با مصرف محصولات پروبیوتیک
کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به تاثیر مثبت محصولات پروبیوتیک در کاهش عوارض عدم تحمل لاکتوز، گفت: افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت داشته و دچار نفخ می شوند، بهتر است محصولات پروبیوتیک مصرف کنند.
فاطمه سیاوشیانی پور افزود: کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان، جلوگیری از برفک دهان، درمان سنگ های کلیه، جلوگیری از ابتلا به یبوست در سالمندان، جذب ویتامین ها، به ویژه ویتامین های گروه B، هضم لاکتوز در روده و درمان بیماری های گوارشی، از جمله خواص برجسته محصولات پروبیوتیک است.
وی بیان داشت: خواص ضد سرطانی، تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش کلسترول خون، مزایای دیگر ماست و شیرهای پروبیوتیک است.
اولین کارگاه "ارزشیابی اقتصاد در عرصه سلامت" برگزار شد
رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: اولین کارگاه ارزشیابی عرصه سلامت، با حضور دست اندرکاران سلامت استان، در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد.
سالار جوکار افزود: در این کارگاه، محورهای اقتصاد مقاومتی، پیامدهای سلامت، محاسبه هزینه های جنبی بیماری ها و هزینه های اثربخشی، مورد بررسی کارشناسان قرار گرفت.
وی بیان داشت: دستاورد مهم برگزاری این کارگاه، آشنایی شرکت کنندگان با مناسب ترین ابزارهای ارزشیابی اقتصادی است که تاثیر بسزایی در صرف بهینه درآمدها به دنبال خواهد داشت.
جوکار افزود: برگزاری این کارگاه، در راستای تحقق اهداف متعالی نظام سلامت و اجرای برنامه های پیش بینی شده دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه خدمات سلامت وزارت بهداشت انجام شده است.
نظر شما