۱۴ آذر ۱۳۹۱، ۹:۴۲

یک رخداد، یک نگاه/

اسرائیل و خروج از مدار قانون

اسرائیل و خروج از مدار قانون

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل : تاکید مجدد کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو بر احداث 3 هزار واحد مسکونی جدید در شرق بیت المقدس اشغالی نشان می دهد که رژیم صهیونیستی با وجود انتقاد جامعه بین المللی،همچنان خارج از مدار قانون حرکت می کند.

رژیم صهیونیستی اخیرا تصویب کرد که سه هزار واحد مسکونی جدید در بیت المقدس شرقی احداث خواهد کرد که این امر با انتقاد شدید رهبران کشورهای مختلف روبرو شد.

در طول دو دهه گذشته رژیم صهیونیستی بر خلاف قطعنامه 242 شورای امنیت، عملیات شهرک سازی خود را 500 درصد در مقایسه با قبل از جنگ ژوئن 1967 افزایش داده است.

هر چند آلمان، فرانسه ، انگلیس،روسیه و دبیر کل سازمان ملل متحد به عواقب گسترش فعالیت های شهرک سازی در اراضی اشغالی 1967 اعتراض کرده اند، اما رهبران رژیم صهیونیستی بر ادامه این نوع فعالیت تاکید دارند.

متاسفانه رهبران کشورهای اروپایی در اظهار نظرهای خود درباره فعالیت شهرک سازی اسرائیل همواره جانب احتیاط را رعایت  واز ورود جدی به این موضوع اجتناب می کنند.

فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه با وجود انتقاد ظاهری از فعالیت شهرک سازی اسرائیل تاکید کرد که پاریس قصد ورود به مقوله اعمال تحریم علیه ژیم صهیونیستی ندارد.

این امر سبب می شود که رهبران رژیم صهیونیستی بدون توجه به واکنش های خارجی، سیاست توسعه طلبانه خود را در اراضی اشغالی فلسطین ادامه دهند.

سازمان ملل نیز هیچگاه درصدد ترسیم یک سازوکار عملی برای منع رژیم صهیونیستی از فعالیت شهرک سازی برنیامده است در حالی که شورای امنیت باید این موضوع را در اولویت های کاری خود قرار دهد  .

این در در حالی است که پس از قبول عضویت فلسطین به عنوان یک دولت ناظر در این نهاد بین المللی ، طبق قوانین بین المللی فلسطین اکنون یک کشور اشغال شده تلقی می شود .

بر اساس قوانین بین المللی، دولت اشغالگر تحت هیچ شرایطی نمی تواند در ساختار جغرافیایی و اجتماعی کشور تحت اشغال خود تغییراتی ایجاد کند .ازآنجایی که بیت المقدس به عنوان پایتخت فلسطین تلقی می شود، لذا اسرائیل حق ایجاد شهرک در این منطقه را ندارد، زیرا اینگونه اقدامات با روح قوانین ژنو و وین منافات دارد.

بنا براین اگر سازمان ملل وکشورهای اروپایی بخواهند از فعالیت شهرک سازی رژیم صهیونیستی جلو گیری کنند باید تحریم هایی را علیه این رژیم اعمال کنند.

این تحریم ها باید نقش بازدارنده ای درادامه فعالیت شهرک سازی رژیم اسرائیل ایفا کنند، درغیر این صورت رهبران این رژیم همچنان خود را فراتر از قوانین بین المللی تلقی خواهد کرد.

 از سوی دیگر تشکیلات خود گردان نیز بر مبنای حضور غیر رسمی خود در سازمان ملل می تواند در دادگاه بین المللی لاهه علیه رژیم صهیونیستی اقامه دعوی کند و رهبران این رژیم را به دلیل نقض آشکار قوانین بین لمللی تحت تعقیب قضایی قرار دهد.

اگر نهادهای بین المللی نتوانند سازوکارهای بازدارندگی خود را برای جلوگیری از ادامه شهرک سازی رژیم اسرائیل تعریف کنند قطعا جهان در آینده شاهد تجاوزات این رژیم علیه مقدسات ملت فلسطین در اراضی اشغالی خواهد بود.

"حسن هانی زاده" کارشناس مسائل بین الملل

کد خبر 1757701

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha