به گزارش خبرگزاری مهر، نوید کمالی در جمع اعضای دبیرخانه دومین کنفرانس ملی دولت همراه در مشهد اظهارکرد: امروز با توجه به پیشرفتهای گسترده کشور در حوزه فناوری اطلاعات اسفند ماه سال جاری شاهد افتتاح بزرگترین طرح توانمندسازی و کارآفرینی دیجیتالی معلولان در کشور بر مبنای تکنولوژی های همراه خواهیم بود.
عضو انجمن علمی تجارت الکترونیک ایران افزود: با تلاش کمیته فناوری دومین کنفرانس ملی دولت همراه برای اولین بار در سطح جهان پیش بینی های لازم جهت حضور همزمان 10 هزار معلول جسمی حرکتی در کارگاه آموزشی توانیابان و فرصتهای تحصیلی و شغلی در افق فناوری اطلاعات و ارتباطات در قالب جلسات آنلاین در حال انجام است.
کمالی گفت: با توجه به برنامه ریزیهای صورت گرفته در کمیته فناوی دومین کنفرانس ملی دولت همراه برای اولین بار در تاریخ فناوری اطلاعات کشور شاهد رونمایی از بزرگترین طرح منحصر به فرد خاورمیانه در حوزه ایجاد فرصت برابر آموزشی و تحصیلی برای هموطنان معلول و ناتوان جسمی خواهیم که این خود می تواند برگی زرین در حوزه خدمت رسانی دولت دهم توسط وزارت فناوری اطلاعات وارتباطات و شرکت مخابرات ایران باشد.
وی بیان کرد: در طی سالهای اخیر دولت و مجلس جمهوری اسلامی ایران در راستای گسترش عدالت اجتماعی و برابری حقوق شهروندان راهکارهای مختلفی را بکار گرفته اند که از شاخصترین آنها می توان پیاده سازی ساختار دولت الکترونیک را نام برد.
دبیر کمیته فناوری دومین کنفرانس ملی دولت همراه افزود: دولت الکترونیک با الگوی اسلامی و منطبق با نگاه ولایی رهبر معظم انقلاب برای اولین بار در جهان باعث شد تا شهروندانی نه از روی جایگاه اجتماعی، بلکه از روی حقوق انسانی خود در یک رابطه برابر در دسترسی به اطلاعات و خدمات جمهوری اسلامی تعریف شوند، از این رو دسترسی همگانی به فن آوری های اطلاعاتی و ارتباطی در کشور می تواند به رشد و توسعه کشور در منطقه و ارتقاء سطح علمی و فرهنگی جامعه کمک کند.
کمالی بیان کرد: طبق آمار سازمان ملل، بیش از نیم میلیارد نفر از انسانها به دلیل ابتلا به نارسایی های جسمی، ذهنی یا حسی، معلول به شمار می آیند که بیش از 80 درصد آنها در کشورهای در حال توسعه قرار دارند.
وی افزود: با توجه به آمارهای جهانی افراد معلول یک دهم جمعیت بسیاری از کشورها را تشکیل می دهند و با توجه به اینکه اکثر معلولان جهان با مشکلات فیزیکی، فرهنگی و اجتماعی بسیاری روبه رو هستند، موانع اجتماعی، آنها را از استفاده از تسهیلات شهری و رفاهی محروم می سازد و نگرش عوامانه و غیرکارشناسانه اجتماعی نسبت به معلولان، آنان را تا حد زیادی از زندگی و روابط اجتماعی دور می کند.
عضو انجمن علمی تجارت الکترونیک ایران اظهار کرد: از این رو استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک ابزار موثر و کم هزینه برای تمام اقشار جامعه گامی موثر در افزایش اشتغال، بهره وری، افزایش کیفیت زندگی، برابرسازی فرصت ها و در نهایت امید به زندگی برای افراد ناتوان است.
کمالی افزود: پیاده سازی صحیح ساختارهای دولت الکترونیک و به طبع آن دولت همراه می تواند بدلیل تسهیل فرآیند زندگی موجبات افزایش اشتغال را نیز فراهم می آورد که این در طول زمان خود منجر به افزایش ضریب امید به زندگی و استقبال جامعه به زاد و ولد بیشتر خواهد شد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد اقبال عمومی نسبت به فناوری های نوین در سطح جامعه بوده ایم بطوری که حجم واردات تلفن های همراه در 4 ماهه نخست امسال 4 برابر مدت مشابه در سالهای گذشته است و این درحالی است که نرخ واردات سایر اقلام دیجیتال از جمله رایانه های خانگی بشدت کاهش یافته است.
دومین کنفرانس ملی دولت همراه 16 الی 18 اسفند ماه سال جاری و همزمان با برگزاری نخستین جشنواره ایده ها با مشارکت کمیسیون ملی یونسکو و فرماندهی پلیس فتا استان خراسان رضوی در شهر مقدس مشهد برگزار خواهد شد.
نظر شما