به گزارش خبرنگار مهر، رحمت الله میرزایی شامگاه سه شنبه در مراسم تجلیل از نخبگان و دانشجویان برتر دانشگاه کردستان در سنندج، اظهار داشت: نقش نخبگان در هر جامعه که بویی از روشنگری برده باشد اثبات شده است و توانمندی نخبگان در اتکا به عقلانیت به شرط پایبندی به ارزش ها، در هدایت و تحکیم پیشرفت های گوناگون تعیین کننده است و در صورت بروز فاصله بین ارزش ها و عقلانیت، نقش نخبگان در جامعه به شدت کاهش می یابد.
وی افزود: نقش نخبگان در هدایت جامعه و سمت گیری آن به سوی اهدافش بسیار موثر است و جهت و راهی که فرهیختگان جامعه دنبال می کنند می تواند برای بسیاری از افراد جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان ادامه داد: مردم چشم به نخبگان جامعه خود دارند و اگر این دسته در هر جامعه ای دقیق و آشنا به اصول و مسائل کلی جامعه باشند، بسیاری از نیازهای آینده جامعه و زمینه های پیشرفت جامعه را با ارائه طریق درست، حل و فصل کرده و موانع بزرگ را از پیش رو بر می دارند.
میرزایی در ادامه یادآور شد: استفاده از ایده و خلاقیت نخبگان و دانشگاهیان در مدیریت اجرایی کشور روند توسعه را تسریع می بخشد.
وی هدف از تاسیس بنیاد ملی نخبگان را برنامه ریزی و سیاست گذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی نخبگان، جذب، حفظ و بکارگیری آنان عنوان کرد و گفت: استفاده صحیح و مناسب از مجموعه دانشگاهیان و نخبگان روند توسعه کشور را تسریع می بخشد.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان بیان کرد: حمایت و پشتیبانی از نخبگان موجب ارتقای تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور و همچنین احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه بر اساس سند چشم انداز کشور در افق 1404 است.
میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود درباره شرایط احراز استعدادهای برتر و نخبگی، اظهار داشت: برگزیدگان المپیادهای علمی معتبر داخلی و جهانی، راه یافتگان به مرحله نهایی المپیادهای معتبر جهانی بین المللی دانش آموزی، نفرات اول تا سوم المپیادهای معتبر بین المللی دانشجویی، نفرات اول تا سوم المپیادهای معتبر علمی دانشجویی کشور و نفرات اول تا سوم المپیادهای معتبر علمی دانش آموزی از شرایط احراز استعدادهای برتر و نخبگی است.
وی افزود: در حال حاضر 60 مخترع و مبتکر عضو بنیاد نخبگان استان کردستان هستند و مورد حمایت این مرکز قرار گرفته اند.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان به طرح های تجاری سازی این بنیاد اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر 40 طرح در بخش تجاری سازی وجود دارد که در صورت حمایت های لازم به مرحله تولید انبوه و ایجاد اشتغال می رسند.
میرزایی بر حمایت دولت بر اختراعات نخبگان برای اشتغالزایی بیشتر تاکید کرد و یادآور شد: حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر موجب افزایش تولیدات داخلی بر مبنای علمی می شود و در نتیجه آن رشد و توسعه روند سریع تری پیدا می کند.
در پایان مراسم تجلیل از نخبگان و دانشجویان دانشگاه کردستان از 330 نفر از دانشجویان برتر رشته های مختلف تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.
نظر شما