به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد رضا شانه ساز در حاشیه بازدید از کارخانه سرم سازی شیراز با بیان این مطلب، افزود: در این واحد تولیدی از آخرین تکنولوژی روز دنیا استفاده شده است.
وی اظهار داشت: این کارخانه قابلیت رفع بسیاری از نیازهای کشور در زمینه فعالیت مربوطه را دارد بنابراین امیدواریم به زودی به تولید تجاری بر سد تا مملکت از منافع آن بهره مند شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: کارخانه سرم سازی شیراز باید پروانه های محصولات مختلفش را اخذ کند تا بتواند به تولید تجاری برسد که با توجه به اینکه با بهترین استانداردهای دنیا ساخته شده و آماده برای تولید است به زودی به بهره برداری می رسد.
دکتر حسین نیک نهاد افزود: با راه اندازی این کارخانه ، درصد قابل توجهی از نیازهای کشور در این زمینه تامین می شود.
وی بیان کرد: توانایی تولید آب مقطر از 5 تا 10 سی سی و کیسه های از حدود 50 تا 3 هزار سی سی از جمله قابلیت های منحصر به فرد این کارخانه در کشور است.
مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: این کارخانه یکی از منحصر به فردترین کارخانه های سرم سازی کشور است که با توجه به سیاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز مبنی بر حمایت از سرمایه گذاران در حوزه سلامت، مسئولان دانشگاه برای رسیدن به تولید تجاری ، حمایت های لازم را انجام می دهند.
دکتر حسام درستی افزود: تولید سرم یکی از نیازهای اساسی کشور است که بر این اساس به نظر می رسد اگر تولید تجاری این کارخانه هر چه سریع تر آغاز شود ، بار بزرگی از کشور برداشته می شود.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز نظارت های موثری در راه اندازی این کارخانه داشته و سعی می کند با حمایت هایی که انجام می دهد زمینه تسریع در دریافت مجوزهای لازم را برای رسیدن به بهره برداری تجاری، فراهم کند.
راه اندازی شرکت سرم سازی شیراز موجب صرفه جویی سالانه افزون بر 80 میلیون یورو می شود
راه اندازی تجاری شرکت سرم سازی شیراز سالانه افزون بر 80 میلیون یورو صرفه جویی ارزی در اقلام وارداتی کشور را به دنبال دارد.
مدیر عامل شرکت سرم سازی شیراز با بیان این مطلب، گفت: بیش از 80 نوع از انواع داروهای تزریقی در این شرکت قابل تولید است که بدلیل تنوع محصولات و قابلیت تولید داروهای محلول از حجم 2/0 سی سی تا 3 هزار سی سی ، در منطقه خاورمیانه منحصر به فرد است .
دکتر محمد حسن موقعی افزود: در این کارخانه تخصصی ،انواع فرآورده های محلول دارویی اعم از آمپول های تزریقی و قطره های تک دوز چشمی تولید می شود که برخی از محصولات مانند قطره های تک دوز چشمی برای نخستین بار است که در کشور تولید می شود.
وی اظهار داشت: با آغاز تولید تجاری کارخانه، با توجه به مجهز بودن به پشرفته ترین و مجهزترین دستگاه های روز دنیا ، کشور در زمینه تولید قطره های تک دوز چشمی به خودکفایی می رسد و حدود 50 درصد از نیاز کشور در زمینه داروهای تزریقی حجیم نیز می تواند پوشش داده شود.
دکتر موقعی بیان کرد: تولید داروهای تزریقی حجیم در بطری های جمع شونده از ویژگی های بارز تولیدات این شرکت هستند که با استفاده از این بطری که مانند کیسه جمع می شود، دیگر نیازی نیست که پرستار برای تزریق بطری را با نیدل سوراخ کند که این مسئله مانع عفونت های بیمارستانی می شود.
وی با اشاره به اینکه شرکت سرم سازی شیراز توانایی تامین بخش عمده ای از نیازهای دارویی کشور را داراست، گفت: فرآورده های دارویی در این کارخانه بر اساس آخرین استانداردهای روز دنیا تولید می شود به گونه ای که بزرگ ترین شرکت تولید کننده سرم در دنیا پس از بازدید از این کارخانه، موافقت خود را برای ادامه کار سرم سازی شیراز تحت لیسانسش اعلام کرده است.
دکتر موقعی مبلغ سرمایه گذاری شده در این کارخانه را 58 میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: تولید آزمایشی دارو از سال 89 آغاز شده در حالیکه تاسیس و مراحل احداث پروژه و کلنگ زنی به سال های 80 و 83 باز می گردد.
وی گفت: در صورت تسریع در موافقت اداره نظارت بر داروی کشور مبنی بر راه اندازی تولید تجاری کارخانه ، بسیار از کمبودهای دارویی که در حال حاضر در کشور وجود دارد بر طرف خواهد شد.
دکتر موقعی اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال از طرف مقام معظم رهبری به عنوان تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده و همچنین در شرایط اقتصادی کنونی کشور، این کارخانه علاوه بر ارزش افزوده ای که برای کشور دارد ، می تواند بسیاری از مشکلات و نیازهای دارویی را رفع کند.
وی تاکید کرد: نیاز جدی است که این گونه پروژه های ملی و فرا ملی بصورت ویژه از طرف دولت حمایت شوند و مشکلات آنها بدون قرار گرفتن در مسیر بروکراسی که نتیجه ای جز استهلاک ندارد، رفع شود.
راه اندازی دوره فلوشیپ سرطان های دستگاه ادراری –تناسلی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز
دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) سرطان های دستگاه ادراری –تناسلی، با تایید شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز راه اندازی می شود .
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در این زمینه گفت: هیئت ارزشیابی دوره تکمیلی تخصصی ( فلوشیپ) سرطان های دستگاه ادراری –تناسلی آن شورا، از بخش های مذکور در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بازدید کردند که بر اساس نتایج بدست آمده با راه اندازی دوره فلوشیپ در شیراز موافقت شد.
دکتر سید امیر محسن ضیائی افزود: بخش های سرطان های دستگاه ادراری –تناسلی در بیمارستان های نمازی و حضرت علی اصغر (ع) توسط این هیات بازدید شد که ضمن تقدیر از زحمات اعضای هیات علمی این بخش ها، مورد تایید قرار گرفتند.
وی حضور 2 متخصص با فلوشیپ سرطان های دستگاه ادراری –تناسلی جغرافیایی و آمار کافی و بالای بیمار در رشته ی مذکور از استان های همجوار را از نقاط قوت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ذکر کرد و بر ضرورت تنظیم تفاهم نامه با یکی از مراکز تحقیقاتی اروانکولوژی تاکید کرد.
دکتر ضیائی اظهار داشت: در طول یکسال یک نفر در این دوره پذیرفته می شود که پس از آن مجددا صلاحیت آموزشی بخش جهت آموزش دستیار دوره فلوشیپ مورد ارزشیابی قرار می گیرد.
حمام آب داغ برای مبتلایان به خشکی پوست و اگزما ممنوع
مبتلایان به خشکی پوست و اگزما برای حفظ چربی پوست خود باید از استفاده آب داغ در حمام اجتناب کنند.
دکتر محمد ابراهیم فریدون پور، متخصص پوست و مو با بیان این مطلب، گفت: در فصل پاییز با خشک و سرد شدن هوا، ترشح غدد چربی پوست کم می شود که عاملی مستعد کننده برای بیماریهای اگزمایی پوست می شود.
دکتر فریدون پور افزود: این مسئله برای افرادی که زمینه آلرژی و حساسیت پوستی و یا تنفسی دارند، نیز صادق است.
وی اظهار داشت: این گونه افراد برای مراقبت باید سعی کنند در حمام از آب داغ استفاده نکنند زیرا چربی پوست را از بین می برد و موجب خشک تر شدن پوست می شود.
دکتر فریدون پور بیان کرد: استفاده از شامپوهای بدن و شوینده های ملایم مانند صابون های گلیسیرینه و حتی تا جایی که امکان دارد استفاده نکردن از این صابون ها نیز به این گونه افراد توصیه می شود.
وی گفت: این افراد باید پس از حمام از لوسیون های بدن، برای تمام پوست بدن خود و بویژه ساق دست و پاها استفاده کنند.
دکتر فریدون پور افزود: مبتلایان به خشکی و اگزما در فصل پاییز که هوا خشک می باشد بهتر است از غذاهایی که طبع سودایی دارند مانند فست فودها و سس ها پرهیز داشته باشند.
نظر شما