به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" ، وي فضاي حاكم بر امريكا بعد از حادثه يازده سپتامبر 2001 را پر از ترس و وحشت اعلام كرد و گفت : بعد از اين حادثه امريكاييها در حالت ترس و وحشت به سر ميبردند و برخي جوانان درصدد انتقامجويي از مسلمانان امريكايي بودند تا جايي كه برخي سيكها را به خاطر تشابه به مسلمانان كتك زدند.
عضو هيأت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني گرايشهاي مهم بعد از يازده سپتامبر در امريكا را به سه دسته تقسيم كرد و گفت : محافظهكاران جديد كه نفوذ زيادي در امريكا دارند و حامي صهيونيستها هستند، تبليغات زيادي برضد اسلام ميكنند. البته تبليغات آنان برضد مطلق اسلام نيست. آنان اسلام را به دو قسمت تقسيم ميكنند : اسلام خوب كه مايل به ارتباط و همكاري با امريكاست و از صهيونيسم حمايت ميكند و اسلام بد كه مايل به ارتباط با امريكا نيست و با صهيونيسم دشمن است.
وي سران اين گرايش را اشخاص پايپس و استيون شوارتز خواند و افزود: پايپس در مقالهاي گفته است در خاورميانه مردمي هستند كه تنفر شديدي از امريكاييها دارند و فكري جز كشتن آنان در سر نميپرورانند، آنان مسلمانان هستند كه در ميان ما امريكاييها نيز زندگي ميكنند و هر لحظه ممكن است يكي از ما را از بين ببرند.
پرفسور لگنهاوزن با اشاره به سطوري از كتاب « دو چهره اسلام» اثر استيون شوارتز گفت: به عقيده نويسنده اين كتاب، اسلام بد همان گروه وهابيها و اسلام خوب پيروان تصوف و گروه سنتگرا هستند.
وي اظهار داشت : سازماني به نام «كمپس واچ» به رياست پايپس در امريكا وجود دارد كه در دانشگاههاي امريكا تحقيق ميكند و افراد ضد امريكايي را تشخيص داده، از دانشگاه اخراج ميكند.
استاد مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني گرايش ديگر در امريكا را متشكل از تاجران و فروشندگان و جوانان مسلمان امريكايي برشمرد و افزود : بعد از حادثه يازده سپتامبر تاجران و فروشندگان مسلمان كه با از دست دادن مشتري مواجه شدند به همراه برخي جوانان مسلمان امريكايي گروههايي با عنوان «اسلام اصلاح شده» و «مسلمانان براي حقوق بشر» تشكيل دادند و اعلام كردند از مواضع امريكا حمايت ميكنند و طرفدار كشورشان هستند.
پروفسور لگنهاوزن گرايش سوم را گرايشي افراطي و تندرو عنوان كرد و گفت : اين گرايش و عكسالعمل بسيار افراطي است. مسيحيان جناح راست كه بعد از حادثه وال استريت احساس كردند ميتوانند درباره اسلام حرف بزنند، گفتند مسلمانان بدتر از فاشيستها و نازيها هستند. البته آنان با اعتراض خود امريكاييها مواجه شدند به طوري كه رييسجمهور امريكا گفت : ما به طور كلي ضد اسلام نيستيم بلكه اسلام دين صلح است و اين گرايش افراطي مجبور به عذرخواهي شد.
در ادامه نشست علمي، ميزگردي در همين موضوع با حضور حجت الاسلام پارسانيا، مدير دانشكده باقرالعلوم و آقايان صاحبي، رييس مؤسسه دينپژوهان و پروفسور لگنهاوزن برگزار شد.
پروفسور محمد لگنهاوزن، 51 ساله و متولد امريكاست. وي سابقاً كاتوليك بود و در دانشكده فلسفه نيويورك تحصيل ميكرد و مدرك دكتراي فلسفه را از دانشكده تگزاس جنوبي (TSU) اخذ كرد.
وي درباره كيفيت اسلام آوردن خويش ميگويد : همزمان با پيروزي انقلاب اسلامي در دانشكده تگزاس با مسلماني آشنا شدم و انقلاب اسلامي را شناختم ولي در آن زمان قصد مسلمان شدن نداشتم. دوست مسلمانم ترجمه نهجالبلاغه و تفسير الميزان را به زبان انگليسي به من داد و كمكم به اسلام علاقهمند شدم و از همان اول شيعه شدم. در سال 1990 به دعوت انجمن حكمت و فلسفه به ايران آمدم و اكنون نيز عضو هيأت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني هستم.
دكتر محمد لگنهاوزن در نشست علمي «نگرش غرب به اسلام بعد از حادثه يازده سپتامبر» كه به همت گروه اديان و مذاهب و معاونت پژوهش مدرسه عالي امام خميني قم در سالن همايش اين مدرسه برگزار شد به تحليل نگرش غرب به اسلام پس از حادثه يازدهم سپتامبر پرداخت .
کد خبر 175961
نظر شما