۱۷ آذر ۱۳۹۱، ۱۳:۴۰

توصیه صدر به دولتیها/

توسعه شتابان بنادر نیازمند تغییر قوانین/ مدلهای سرمایه گذاری تغییر کند

توسعه شتابان بنادر نیازمند تغییر قوانین/ مدلهای سرمایه گذاری تغییر کند

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اظهار اینکه در زمان رکود اقتصادی باید به فکر سرمایه گذاری بود، عنوان کرد: برای توسعه بنادر و جلب مشارکت بخش خصوصی نیازمند آزادی قوانین و تغییر قوانین مالیاتی در بنادر کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، عطا الله صدر پیش ازظهر جمعه در جمع اعضای کمیسیون عمران مجلس که از قسمتهای مختلف بندر شهید رجایی بازدید کردند، بندر شهید رجایی را دارای موقعیت مناسب جغرافیایی و استراتژیک در حوزه اقتصاد دریایی معرفی کرد که اهمیت خاصی در جابه جایی کالا و تخلیه و بارگیری کانتینر در کشور و تقویت اقتصاد دریایی دارد.

وی ظرفیت بنادر کشور را 172 میلیون تن عنوان کرد که 60 درصد این ظرفیت در بندر شهید رجایی است و با الحاق اراضی پشتیبانی و توسعه ترمینال کانتینری و بهره برداری از طرح توسعه ظرفیت کانتینری بندر شهید رجایی از سه میلیون TEU کانتینر به شش میلیون TEU کانتینر خواهد رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 100 بندر تجاری و کوچک در کشور وجود دارد که 11 بندر آن اصلی و به لحاظ اقتصادی مهم است، اظهار داشت: احداث بنادر چند منظور و ایجاد موج شکنها در جنوب کشور هم در راستای ایجاد اشتغال، توسعه گردشگری و ساماندهی صید و صیادی آغاز شده است و تا پایان سال 12 موج شکن در روستاهای استان هرمزگان به بهره برداری خواهد رسید.

 صدر با بیان اینکه 92 درصد صادرات کشور از طریق دریا انجام می شود، عنوان کرد: حمل و نقل دریایی وجهی بین المللی دارد و با سایر خطوط حمل و نقلی متمایز است، به طوریکه در دریا مرزی میان کشورها به جز مرزهای سرزمینی نیست و در دریا با تمامی کشورها هم مرز هستیم.

وی رشد سالیانه بندر شهید رجایی را 10 درصد عنوان کرد که این رقم در سال جاری با توجه به رکود اقتصادی و تحریمها از رشد کمتری برخوردار بوده است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهارداشت: سهم ایران از جابه جایی 600 میلیون TEU کانتینر در جهان تنها سه میلیون TEU کانتینر معادل نیم درصد است در حالی که کشورهای دارای دریا با جذب بخش خصوصی و ارائه خدمات مناسب به سرمایه گذاران در حال توسعه بنادر خود هستند تا سهم بیشتری از جابه جایی کانتینر در دنیا عاید خود کنند.

اتصال بنادر عربستان به خلیج فارس از طریق خطوط ریلی

وی با بیان اینکه در زمان رکود اقتصادی باید به فکر توسعه و سرمایه گذاری باشیم، تصریح کرد: در زمان آغاز شیب تند رو به بالای منحنی اقتصادی دیگر توان سرمایه گذاری و رسیدن به سایر کشورها نیست، کشورهای همسایه همچون امارات، بحرین، قطر و عمان سرمایه گذاری های کلانی در بخش توسعه زیرساختها انجام می دهند تا جائیکه عربستان از طریق ایجاد خطوط ریلی به فکر اتصال به خلیج فارس است.

به گفته صدر، رکود اقتصادی زمان مناسبی برای جذب سرمایه گذاری های کلان در بخشهای مختلف بندری است چرا که بی توجهی به سرمایه های سرگردان حتی سرمایه های کوچک مردم موجب هجوم به سمت دلار و سکه و طلا و لطمه زدن به اقتصاد کشور می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ظرفیت ترانزیت کشور را 20 میلیون تن عنوان کرد که تنها 10 درصد آن مورد استفاده قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: ایران از موقعیت مناسب جغرافیایی در اتصال کشورهای آسیایی به اروپا دارد و می تواند به عنوان متصل کننده دریایی مدیترانه به خلیج فارس باشد، کوتاهی مسیر و فراهم بودن زیرساختهای حمل و نقلی ایران را می تواند به عنوان بارانداز منطقه معرفی کند.

زندگی بدون نفت نیازمند جذب مشارکتهای مردمی است

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم بدون نفت زندگی کنیم باید از منابع مردمی و مشارکتها استفاده کنیم، خطاب به مسئولان دولتی اظهارداشت: یکی از راه های جذب سرمایه گذاری و افزایش سودهی آزادی قوانین و اصلاح قوانین مالیاتی در بخش سرمایه گذاری است. زیرا بسیاری از پروژه ها در کشور نمی توان با اعتبارات و بودجه های دولتی انجام داد، باید فضای مناسبی برای تشویق مردم به سرمایه گذاری فراهم شود.

کد خبر 1759962

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha