۱۸ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۰۸

گزارش کتاب/

مطالعه سیاست اجتماعی از خلال مضامین اصلی آن امکان‌پذیر است

مطالعه سیاست اجتماعی از خلال مضامین اصلی آن امکان‌پذیر است

هدف از نگارش «کتاب مرجع سیاست‌گذاری اجتماعی» آشناسازی دانشجویان با مطالعه سیاست اجتماعی از خلال پرداختن به موضوعات و مضامین اصلی این رشته است که احتمال می­رود در هرگونه برنامه درسی مرتبط با این رشته در بریتانیا و در واقع، بسیاری از کشورها، گنجانده شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، هدف از نگارش این کتاب، آشناسازی دانشجویان با مطالعه سیاست اجتماعی از خلال پرداختن به موضوعات و مضامین اصلی این رشته است که احتمال می­رود در هرگونه برنامه درسی مرتبط با این رشته در بریتانیا و در واقع، بسیاری از کشورها، گنجانده شود.
 
خوانندگان کتاب با مباحث جاری نظری و ایدئولوژیک، حوزه­های خدماتی، موضوعات سیاستی اصلی و همچنین با محیط گسترده­تر بین­المللی آشنا می­شوند. هر فصل حاوی راهنمایی کوتاه برای مطالعه منابع بیشتر است که برخی از منابع و ادبیات مرتبط با موضوعات مطرح شده در فصل ذی‌ربط را به ‌طورعمیق­تر بررسی می­کند و در کنار آن، منابع اینترنتی عمده نیز در خصوص مبحث آن فصل به خوانندگان معرفی می­گردد. جلد دوم کتاب حاضر چهار بخش دوم مجموعه حاضر را شامل می‌گردد.
 
بخش پنجم با عنوان اداره رفاه به بحث درباره ابعاد مختلف مدیریت رفاه ـ از جمله مدیریت و توزیع و نقش استفاده کنندگان خدمات رفاهی در تعیین سیاست رفاهی ـ می­پردازد. همچنین، سازماندهی متفاوت جغرافیایی در خصوص خدمات رفاهی در بریتانیا مورد بررسی قرار گرفته و نقش نهادهای فراملی به ویژه اتحادیه اروپا واکاوی می­شود.
 
این بخش فصول سی‌و‌یکم تا سی‌وهفتم را با عناوین زیر شامل می‌گردد: فصل 31. مدیریت و تحویل رفاه؛ فصل 32. پاسخگویی برای رفاه؛ فصل 33. استفاده‌کنندگانِ رفاه و سیاست اجتماعی؛ فصل 34. حکومت و حکمرانی محلی و منطقه‌ای‌ و سیاست اجتماعی؛ فصل 35. سیاست اجتماعی و واگذاری قدرت؛ فصل 36. سیاست اجتماعی و اتحادیه اروپا؛ فصل 37. سیاست اجتماعی و حکمرانی فراملی.
 
بخش ششم با عنوان خدمات رفاهی شامل فصولی می­شود که حوزه­های اصلی ارائه خدمات رفاهی را مورد بررسی قرار می دهند و هر کدام از این فصول، دربرگیرنده خلاصه­ای روزآمد از تحولات سیاستی و برنامه­ها و سیاست­های موجود در آن حوزه هستند. این بخش فصول سی‌ وهشتم تا چهل ‌و پنجم را با عناوین زیر شامل می‌گردد: فصل 38. حفظ سطح درآمد و تأمین اجتماعی، فصل 39. اشتغال، فصل 40. بهداشت و درمان، فصل 41. آموزش در مدارس، فصل 42. یادگیری و کارآموزی مادام‌العمر، فصل 43. مسکن، فصل 44. مراقبت اجتماعی و فصل 45. عدالت کیفری.
 
 
بخش هفتم با عنوان خدمات مربوط به گروه های خاص ‌بر موضوع ارائه خدمات رفاهی به گروه­های اجتماعی خاص تمرکز نموده و به تحلیل میزان بهره­مندی یا محرومیت این گروه­ها در اثر ابعاد مختلف سیاست­ها می­پردازد. این بخش فصول چهل ‌و ششم تا پنجاه ‌و یکم را با عناوین زیر شامل می‌گردد: فصل 46. نژاد و رفاه اجتماعی، فصل 47. کودکان، فصل 48. جوانان، فصل 49. سالمندان، فصل 50. معلولیت، فصل 51. مهاجران و پناه جویان.
 
بخش هشتم با عنوان موضوعات بین‌المللی‌ به بررسی بافت بین­المللی سیاست اجتماعی اختصاص یافته ­است. در این بخش، فصلی مقدماتی درباره روند گسترش و اهمیت مطالعه تطبیقی گنجانده شده است و متعاقب آن، فصول مختلف به ارائه تصویر مختصری از تجربه­های مختلف سیاست­گذاری در گروه­های گوناگون کشورها در سراسر جهان می­پردازد.
 
این بخش فصول پنجاه‌ ودوم تا پنجاه‌ وهفتم را با عناوین زیر شامل می‌گردد: فصل 52. نقش مطالعات تطبیقی در سیاست اجتماعی؛ فصل 53. جهانی شدن و سیاست اجتماعی؛ فصل 54. سیاست اجتماعی در اروپا؛ فصل 55. سیاست اجتماعی در جوامع بازار آزاد؛ فصل 56. سیاست اجتماعی در جوامع آسیای شرقی؛ فصل 57. سیاست اجتماعی در جوامع در حال توسعه.
 
جلد دوم «کتاب مرجع سیاست‌گذاری اجتماعی» تألیف پیتر آلکاک، مارگارت می، کارن راولینگسون با ترجمه محسن قاسمی، مرتضی قلیچ و علی اکبر تاج مزینانی به همت انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) در سال جاری به بهای 150000 ریال منتشر شد.
کد خبر 1760349

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha