به گزارش خبرنگار مهر، تجار و صادرکنندگان مازندرانی صبح شنبه در نشست با سفیر ازبکستان در ایران در اتاق ساری گردهم آمده تا مشکلات و موانع پیش روی صادرات محصولات دو کشور همسایه را فراهم کنند.
احمد اصغری قاجاری، نایب رئیس اتاق اکو ایران در این نشست که مسئولان استان و تعدادی از تجار مازندرانی حضور داشتند از ازبکستان به عنوان یکی از کشورهای عضو کشورهای سازمان همکاریهای اقتصادی اکو یاد کرد و گفت: هم اکنون دفتر نمایندگی این اتاق در مازندران فعال است.
وی اظهار داشت: 9 کشور حوزه آسیای میانه و دریای خزر عضو سازمان همکاریهای اقتصادی اکو بوده که شش کشور پایبند به معاهدات این سازمان هستند.
نایب رئیس اتاق اکو ایران با اشاره به اینکه کشورهای ایران، آذربایجان، پاکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان، ترکمنستان، افغانستان، قزاقستان و ترکیه اعضای اکو را تشکیل می دهند، یادآور شد: کشور ازبکستان یکی از سه کشور عضو بوده که به مقررات روادید اکو پایبند نیست.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ساری با اشاره به توانمندیهای صادراتی مازندران در حوزه های مختلف کشاورزی و باغبانی، و اینکه بسیاری از سلایق غذایی مازنیها با ذائقه ازبکها همخوانی دارد، بیان داشت: ازبک ها یکی از مصرف کنندگان موثر کیوی مازندران هستند.
نامناسب بودن ارتباطات اقتصادی دو کشور
غلامرضا عشریه، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه ازبکستان در کنار سایر کشورهای سی آی اس دارای 350 کیلومتر مرز دریایی با ایران است، اظهار داشت: بسیاری از ویژگی های اعتقادی و مذهبی ازبکستان با ایران همخوانی دارد.
وی با بیان اینکه در هشت ماهه نخست امسال 116 میلیون دلار از محصولات کشور ازبکستان وارد ایران شده است، افزود: تنها 56 میلیون دلار محصول ایران در این مدت وارد کشور ازبکستان شده است.
عشریه با تاکید بر افزایش ارتباطات بازرگانی تجار مازندران با ازبکستان، خواستار حذف تعرفه ترجیحی کشور ازبکستان برای تجار ایرانی جهت افزایش مراودات شد.
وی با اشاره به قابلیت های مازندران در حوزه های اقتصادی و تجاری گفت: این استان دارای سه بندر و سه فرودگاه استراتژیک بوده که می تواند زمینه ساز افزایش مبادلات اقتصادی، تجاری و جلب توریسم گردد.
سفیر ازبکستان صبح شنبه به همراه رئیس اتاق بازرگانی ازبکستان سفر سه روزه خود به مازندران را آغاز کرده است.
نظر شما