۲۰ آذر ۱۳۹۱، ۸:۵۴

جلال زاده:

نگاه سیاسی بحران دریاچه ارومیه را بغرنج تر می کند

نگاه سیاسی بحران دریاچه ارومیه را بغرنج تر می کند

ارومیه - خبرگزاری مهر: استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه نگاه سیاسی بحران دریاچه ارومیه را بغرنج تر می کند، گفت: بحران کم آبی دریاچه ارومیه یک مسئله اجتماعی و ملی است و به هیچ وجه یک موضوع سیاسی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید جلال زاده یکشنبه شب در حاشیه همایش بین المللی دریاچه ارومیه در گفتگوی خبری اظهارداشت: عده ای به دنبال بهره برداری های سیاسی از وضعیت دریاچه ارومیه هستند و در این راستا جوسازی های زیادی انجام می دهند که این گونه حرکت ها نه تنها مشکل دریاچه ارومیه را حل نمی کند بلکه مساله را بغرنج تر می کند.

وی با بیان اینکه همگان باید در کنار یکدیگر برای حل مشکل دریاچه ارومیه تلاش کنند گفت: اظهار نظر های احساسی و غیر کارشناسی، گره موجود را سفت تر کرده و موجب بی اثر شدن اقدامات می شود.

جلال زاده اضافه کرد: در بعضی از کشورهای همجوار نیز اظهار نظرهای غیر کارشناسی را شاهد هستیم که با هدف بهره برداری های سیاسی و بغرنج شدن حل مشکل دریاچه ارومیه صورت می گیرد.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به حساسیت رئیس جمهور برای رسیدگی به بحران دریاچه ارومیه اعلام کرد: این حساسیت سبب شده تا به رغم وجود مشکلات مالی، صد درصد اعتبارات دریاچه ارومیه تخصیص یابد.

وی یاد آور شد: با انتقال آب از دو حوضه آبریز ارس و زاب در جنوب آذربایجان غربی به دنبال احیای دریاچه ارومیه و رفع مشکل بی آبی آن هستیم و امیدواریم با همراهی کشورهای همجوار موضوع انتقال آب از ارس به دریاچه ارومیه عملیاتی شود.

جلال زاده تامین حق آبه دریاچه ارومیه از رودخانه های سه استان آذربایجان غربی ، آذربایجان شرقی و کردستان را از جمله تصمیم های مهم کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه دانست و یاد آور شد: بر اساس این تصمیم مقرر شده سالانه سه میلیارد متر مکعب آب از استان های یاد شده به دریاچه ارومیه رهاسازی شود که امسال توانستیم حدود یک میلیارد و 800 میلیون متر مکعب آن را تامین کنیم.

استاندار آذربایجان غربی، صرفه جویی در مصرف آب زراعی را از دیگر اقدامات برای نجات بخشی دریاچه ارومیه دانست و اظهار داشت: راه حل اساسی برای تامین آب دریاچه ارومیه، مشارکت مردم در مصرف بهینه و مکانیزه کردن آبیاری در زمین های کشاورزی حوزه آبریز دریاچه ارومیه است.

وی ادامه داد: برای علاج بخشی این پهنه نیلگون ایران اسلامی، از سال 88 تاکنون نزدیک به 25 پروژه و طرح ملی و استانی با نیاز سرمایه گذاری 15 هزار میلیارد ریال به تصویب رسیده که تعداد زیادی از این طرح ها آغاز شده است.

به گفته جلال زاده انتقال حوزه به حوزه آب های جاری، تغییر الگوی آبیاری سنتی به مدرن در بخش کشاورزی و بارور کردن ابرها سه راهبرد اساسی برای نجات دریاچه ارومیه است.

دریاچه ارومیه با پنج هزار کیلو متر مربع وسعت بزرگترین آبگیر فلات ایران است که در 25 سال گذشته به دلیل خشکسالی های ممتد ، افزایش دما و تبخیر بیش از حد و دیگر عوامل انسانی بیش از دو سوم وسعت آبی خود را از داده و بستر آن به شوره زار تبدیل شده است.

نخستین همایش بین المللی دریاچه ارومیه "چالش ها و راهکارها" با حضور بیش از 500 میهمان داخلی و خارجی و همچنین با حضور معاون اول رئیس جمهور به همراه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور طی سه روز در ارومیه برگزار می شود.

کد خبر 1762162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha