سیدمهدی حسینی در گفتگو با مهر درباره شانس ایران برای انتخاب شدن به عنوان دبیرکل آینده اوپک گفت: برای تمام تصمیم گیریها در سطح اوپک باید اجماع نظارت و آرا حاکم باشد و وتو کردن یک کشور میتواند کل تصمیمات اتخاذ شده را زیر سوال ببرد.
معاون اسبق امور بینالملل وزارت نفت با اعلام اینکه باید ایران به منظور به دست آوردن صندلی دبیرکلی اوپک حداکثر تلاش خود را در دستور کار قرار دهد درباره شانس ایران اظهار داشت: همواره در سالهای اخیر یک رقابت نانوشتهای بین یاران و عربستان سعودی در اوپک وجود داشته است.
قائم مقام اسبق مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که همواره کشورها در اوپک تحت رهبری دو کشور عربستان و ایران قرار داشته اند، تصریح کرد: برخی از این تصمیم گیریها و فعالیتهای جداگانه در مجموع اهداف اوپک را تامین نکرده است اما هر گاه ایران و عربستان متحد شدهاند اوپک به رستگاری رسیده است.
این کارشناس امور اوپک با یادآوری اینکه در چند سال اخیر رقابتی شدید بین ایران و عربستان برای تصاحب دبیرکلی اوپک وجود داشته است بیان کرد: اما با وتو شدن هر یک از این کشورها توسط یکدیگر کشوری دیگری به عنوان دبیرکل اوپک انتخاب شده است.
وی شانس ایران برای احراز دبیرکلی اوپک را کم و ضعیف عنوان کرد و افزود: با رقابتی که بین این دو کشور وجود دارد شانس سایر کشورها همچون عراق، برای تصاحب دبیرکلی اوپک بالاتر رفته است.
حسینی درباره صلاحیت غلامحسین نوذری به عنوان کاندیدا و نامزد ایران برای دبیرکلی اوپک توضیح داد: نوذری از وزرای سابق نفت و یکی از چهرههای شناخته در صنعت نفت ایران و جهان است اما معمولاً مسایل سیاسی بیش از هر موضوع دیگری بر نحوه انتخاب دبیرکلی اوپک تاثیر دارد.
این کارشناس اقتصاد انرژی با تاکید بر اینکه دبیرکل شدن عراق نسبت به عربستان برای ایران مناسب تر است، یادآور شد: بر این اساس این احتمال وجود دارد که در صورت وتو شدن ایران و عربستان وزارت نفت از نامزد عراقی برای دبیرکلی اوپک حمایت کند.
وی با بیان اینکه باید با عراق برای گرفتن برخی از امتیازات و کرسیهایاستراتژیک د ر اوپک همچون سمتهای کلدیی دبیرخانه و برخی از مدیریتهای کلیدی اوپک مذاکره کنیم در خصوص شانس عربستان سعودی توضیح داد: عربستان هم اکنون یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت جهان است و هر کجا که اوپک کم بیاورد عربستان جبران میکند.
معاون اسبق امور بینالملل وزارت نفت با یادآوری اینکه همیشه عربستان سعودی به دنبال قیمت های پایین نفت است، تصریح کرد: پیش بینی میشود در صورتی که دبیرکلی به عربستان سعودی واگذار شود سیاستهای نفتی اینت کشور با ایران همخوانی نداشته باشد و از این رو دبیرکلی عراق برای ایران سودمندتر است.
نظر شما