به گزارش خبرنگار مهر، داود شاهسوند پیش از ظهر سه شنبه در کارگروه امور اقتصادی و تولیدی بخش کشاورزی شهرستان همدان با بیان اینکه سال گذشته در افت شدید آب با وضعیت بحرانی روبرو بودیم، عنوان کرد: مساحت دشت همدان - بهار 486 کیلومتر مربع است که افت سطح آب در این دشت متفاوت است به طوری که در برخی مناطق 70 سانتی متر تا سه متر افت آب مشاهده شده است.
وی افزود: روستاهای یکن آباد، بهرام آباد و امزاجرد با افت شدید آب روبرو هستند و در فصل زراعی سال گذشته با مشکل تأمین آب مواجه شدند.
سال گذشته افت متوسط آب 89 صدم متر برآورد شده است
وی ادامه داد: در دشت همدان و بهار 18 میلیون متر مکعب کسری حجم مخزن وجود داشت و افت آب سال گذشته 72 صدم متر و افت متوسط 89 صدم متر برآورد شده است.
شاهسوند در رابطه با دشت روستاهای قهاوند نیز گفت: این روستاها در دشت کومیجان قرار دارد که در حوزه استحفاظی استان مرکزی است و اطلاعاتی در این رابطه وجود ندارد.
وی اضافه کرد: براساس مراجعات کشاورزان مشخص است که روستاهای قهاوند در دشت کومیجان با وضعیت حاد کمبود منابع آب روبرو هستند.
رئیس اداره امور آب شهرستان همدان درباره ذخیره سد اکباتان نیزعنوان کرد: حجم ورودی امسال یک و سه صدم میلیون متر مکعب بوده و ذخیره امسال نیز 12 میلیون مترمکعب است.
14 هزار هکتار اراضی همدان مجهز به آبیاری تحت فشار است
رئیس اداره فنی و زیربنایی جهاد کشاورزی همدان نیز با بیان اینکه انتقال آب از طریق کانال های سنگی و بتونی انجام می شود، گفت: در کانال های سنگی پرت آب نداریم ولی در کانال های بتونی 30 تا 60 درصد پرت آب وجود دارد.
حسن امانی علت پرت آب را بافت خاک، تبخیر، نشت و علف های هرز موجود برشمرد و افزود: در شهرستان همدان 130 کیلومتر پوشش لوله گذاری و انتقال آب انجام شده است.
وی عنوان کرد: از 33 هزار هکتار اراضی کشاورزی شهرستان، 14 هزار و 736 هکتاری آبیاری تحت فشار انجام شده که هزار و 225 هکتار مربوط به امسال است.
وی با بیان اینکه 707 هکتار از اراضی همدان یکپارچه سازی شده است، ادامه داد: به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار چهار هزار و 500 مترمکعب صرفه جویی می شود.
رئیس اداره فنی و زیربنایی جهاد کشاورزی همدان بیان کرد: در آبیاری قطره ای راندمان صرفه جویی به 95 درصد رسیده است و در روش های دیگر آبیاری به 65 تا 70 درصد صرفه جویی رسیده ایم.
نظر شما