۲۲ آذر ۱۳۹۱، ۱۴:۰۱

کوشکی تاکید کرد:

مدیریت صحیح مصرف آب در آبریز ارومیه/بخش‌بندی دریاچه نیازمند مطالعه است

مدیریت صحیح مصرف آب در آبریز ارومیه/بخش‌بندی دریاچه نیازمند مطالعه است

ارومیه- خبرگزاری مهر: کارشناس دفتر برنامه ریزی کلان آب وزارت نیرو بر لزوم اعمال مدیریت صحیح مصرف در حوزه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد و گفت: در صورت عملی شدن، این طرح تاثیری خوبی در بهبود بحران خواهد داشت.

رعنا کوشکی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ارائه راهکار انتقال بین حوزه ای آب به دریاچه ارومیه، افزود: تاثیرگذاری انتقال آب در حل بحران کم آبی این تالاب بین المللی وابسته به مجموعه عوامل است، ولی اگر قرار باشد با انتقال بین حوزه ای و افزایش میزان ورودی آب دریاچه میزان مصرف در مسیر انتقال افزایش یابد اگر همه آب خزر را به ارومیه بریزیم باز هم مصرف می شود.

وی با بیان اینکه در طرح انتقال بین حوزه های آب مجموعه عوامل متعددی درگیر هستند که نیاز بررسی دقیق دارند، اظهار داشت: برداشت آب از ارس به جای خزر با توجه به بالا بودن هزار و 270 متری ارومیه از آبهای آزاد و با توجه به اینکه ارس تامین کننده آب خزر است، هم اکنون توسط کارشناسان وزارت نیرو در دست بررسی است.

اجرای طرح انتقال آب از ارس به دریاچه ارومیه منتظر تائید وزارت نیرو

کوشکی با اشاره به اینکه هنوز فاز یک مطالعاتی انتقال آب از ارس به دریاچه ارومیه به اتمام نرسیده و تا این طرح در وزارت نیرو به اتمام نرسیده و تائید نشود نمی توان اعلام کرد که این طرح اجرایی می شود یا نه، ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن دریاچه بالاتر از سطح آبهای آزاد مانند دریای خزر پمپاژ کردن آب اصلا منطقی نبود که طرح انتقال آب از ارس مطرح شد.

کارشناس دفتر برنامه ریزی کلان آب وزارت نیرو عدم مصرف بهینه و مصرف زیاد آب را لازمه اعمال مدیریت مصرف آب در حوزه آبریز دریاچه ارومیه دانست و ادامه داد: مشکلات ایجاد شده برای دریاچه به دلیل وقوع مجموعه عواملی از جمله خشکسالی و تاثیر 7درصدی سدها است.

تامین نیاز زیست محیطی اولویت دوم در احداث سدها

وی با بیان اینکه وزرات نیرو ناگزیر از سد سازی و نگهداری آب در پشت سدها برای تامین آب شرب مردم است، ادامه داد: این در حالی است که به هنگام ارائه طرح احداث سد برنامه ریزی و مطالعات لازم انجام، آورد دراز مدت آب رودخانه بررسی و برنامه ریزی منابع آب انجام می شود.

به گفته کوشکی اولیت اول در احداث سدها تامین آب شرب مردم، اولویت دوم را تامین نیازهای زیست محیطی بوده که بعد از تامین آب شرب با اطمینان پذیری بالا، نیاز زیست محیطی تامین و بعد از این دوم مورد نیازهای صنایع و بخش کشاورزی تامین می شود.

این مسئول با اشاره به وجود بیش از 24 هزار حلقه چاه غیر مجاز فقط در آذربایجان غربی، اضافه کرد: طی سال گذشته تاکنون 650 حلقه چاه غیر مجاز توسط وزارت نیرو و شرکتهای آب منطقه ای آذربایجان های غربی و شرقی بسته شده که به دلیل تبعات جبران ناپذیر برداشت های غیر مجاز ساماندهی چاه ها با همکاری استانداری ها در دست پیگیری است.

کاهش سطح آبخوان سفره های آب زیر زمینی حوزه آبخیز دریاچه ارومیه

این کارشناس دفتر برنامه ریزی کلان آب وزارت نیرو در خصوص شایعه خالی شدن سفره های آب زیر زمینی حوزه آبخیز دریاچه ارومیه، به خبرنگار مهر، گفت: این سفره ها خالی نشده بلکه سطح آب آبخوان دارای نوسان بوده و هرچه برداشت از آنها بیشتر شده و به همان نسبت تغذیه نشود، سطح آب کاهش می یابد.

کوشکی از عدم انجام مطالعات و بررسی دقیق وضعیت سفره های آب زیر زمینی این حوزه طی سالهای اخیر خبر داد و گفت: طی سالهای گذشته 216 میلیون متر مکعب از این آبها وارد دریاچه ارومیه شده که با توجه شکل کاسه ای دریاچه هم اکنون سطح آب اطراف دریاچه پایین بوده و پدیده نفوذ آب دریاچه به خارج به تدریج در حال انجام است.

وی با بیان اینکه هم اکنون گرادیان هیدرولیک آب برعکس شده و از لحاظ علمی و منطقی باید آب از دریاچه به اطراف بیاید، یادآور شد، ولی طوری نیست که به همان سرعت نفوذ آب شیرین در آب شور، نفوذ عکس هم انجام شود.

کد خبر 1764381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha