۲۲ آذر ۱۳۹۱، ۱۸:۵۵

گزارش خبری/

آزمایشگاه های جامع کشور با استانداردهای روز دنیا مناسب سازی می شوند

آزمایشگاه های جامع کشور با استانداردهای روز دنیا مناسب سازی می شوند

سمنان-خبرگزاری مهر: معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور از ابلاغ برنامه 17025 به سازمان دامپزشکی خبر داد و گفت: این برنامه در راستای مناسب سازی آزمایشگاه های جامع کشور با استانداردهای روز دنیا اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی عزیزیان چهارشنبه در آئین مراسم دومین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی کشور در دانشگاه سمنان با بیان اینکه تنظیم دستورالعمل های مختلف برای آزمایشگاه های کشور از مهمترین برنامه های سازمان دامپزشکی است، خاطرنشان کرد: دستورالعمل صلاحیت آزمایشگاه های همکار دامپزشکی و بازنگری اساس نامه بازرسی های آزمایشگاهی در حال نهایی شدن است.

فعالیت سه آزمایشگاه مرجع و مجهز دامپزشکی در کشور

وی از فعالیت سه آزمایشگاه مرجع و مجهز دامپزشکی در کشور خبر داد و افزود: یک آزمایشگاه مرجع در کرج و دو آزمایشگاه مرجع در استان های خراسان رضوی و قزوین به صورت گسترده فعالیت می کنند.

عزیزیان با بیان اینکه استقرار سطح کیفی آزمایشگاه های دامپزشکی یکسان نیست، افزود: برخی از آزمایشگاه ها با استانداردهای جهانی فاصله دارند.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه آزمایشگاه های دامپزشکی سهم مهمی در سلامت و کیفیت تولیدات دامی دارند، اظهار امیدواری کرد: با تدوین یک نظام جدید به انتظارات موجود پاسخ داده می شود.

وی با اشاره به انجام آزمایش و فعالیت های مختلف در این آزمایشگاه های جامع کشوری، پایش نمونه های ارسالی از استانهای کشور از باقیمانده های سموم و آنتی بیوتیک ها در فرآورده های دام و طیور را از مهمترین این فعالیت ها عنوان کرد.

اجرای مراحل سختگیرانه‌ در صدور گواهی ساخت دارو در کشور

عزیزیان با بیان اینکه برای صدور گواهی ساخت دارو در کشور مراحل سختگیرانه‌ای داریم، افزود: گواهی ساخت دارو بعد از سیر مراحل قانونی و تأیید صلاحیت‌ها از سوی این سازمان صادر می‌شود.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور، تصریح کرد: در صورتیکه گزارش‌هایی مبنی بر کم اثری و بی‌اثری داروها از تعدادی استان‌ها اخذ شود اقدام به آزمایشات صحرایی خواهیم کرد و در صورت تأیید صحت آن در نحوه تولید دارو تجدید نظر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در زمینه تولید واکسن نیازمند هفت تا هشت میلیارد دوز در کشور هستیم، گفت: حدود 60 درصد آن در داخل تأمین می‌شود.

عزیزیان گفت: سال گذشته 40 میلیون یورو برای واردات نیاز  کشور به واکسن دامی ارز از کشور خارج شد.

اهمیت درمانگاه های مرجع دامپزشکی در مواقع بحران و بروز اپیدمی ها

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور به نقش درمانگاه های مرجع دامپزشکی در مواقع بحران از جمله بروز اپیدمی ها اشاره کرد و افزود: با وجودی که وظایف درمانی به بخش خصوصی واگذار شده است، این درمانگاه ها نقش نظارتی و هماهنگی به عهده دارند.

وی از تدوین دستور العمل نسخه نویسی برای دامپزشکان خبر داد و گفت: نسخه نویسی های غیر علمی یکی از عوامل مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در دام و طیور محسوب می شود.

عضویت 29 هزار نفر در سازمان نظام دامپزشکی کشور

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور نیز در این مراسم از عضویت 29 هزار عضو فعال در این سازمان خبر داد و گفت: از این تعداد 12 هزار نفر دارای دکتری دامپزشکی، 500 نفر دارای دکتری تخصصی و مابقی نیز در رده های مختلف قرار دارند.

وی اظهار داشت: 84 استاد دانشگاه کشور نیز در کمیسیون های تخصصی سازمان نظام دامپزشکی کشور عضویت دارند که پژوهش های هدفمند به آنها سپرده می شود.

دامپزشکی هنوز جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا نکرده است

سید محمد آقامیری گفت: متاسفانه دامپزشکی هنوز جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا نکرده و مهمترین اولویت کاری این سازمان شناخت آن به مردم و مسئولان است.

وی ضمن تاکید بر اینکه نگاه به صنعت دامپزشکی در ایران باید به صورت بین المللی و قابل رقابت با دیگر کشورها باشد، اضافه کرد: صد درصد این بخش باید به صورت مدرن و صنعتی باشد تا بتواند جوابگوی نیازهای جامعه در آینده باشد.

مراجعه سرمایه گذاران برای اخذ پروانه های بهداشتی به شورای نظام دامپزشکی استان ها

وی با اشاره به اجرای ماده پنج قانون نظام جامع دامپروری کشور، اضافه کرد: طبق این قانون و از این پس، سرمایه گذاران بخش دام، طیور و آبزیان برای اخذ پروانه های بهداشتی به جای مراجعه به ادارات کل دامپزشکی در استانها باید به شورای نظام دامپزشکی همان استان مراجعه کنند.

آقامیری به اجرای ماده دو قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی کشور اشاره و تصریح کرد: بر این اساس نیز پروانه تاسیس بیمارستان، کلینیک، آزمایشگاه و درمانگاه های دامپزشکی در کشور توسط شوراهای نظام پزشکی استانها و سازمان نظام پزشکی کشور صادر می شود.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور اجرای این دو طرح را با هدف تحقق اصل 44 قانون اساسی کشور دانست و افزود: اجرای این دو طرح در کشور نیازمند ایجاد بستر و زمینه مناسب توسط سازمان های جهاد کشاورزی است.

وی اظهار داشت: هم اکنون در دو استان لرستان و مرکزی تمام مراحل صدور پروانه ها توسط شورای نظام پزشکی انجام می شود و تا کنون نیز 200 پروانه بهداشتی در این دو استان صادر شده است.

 واگذاری بهداشت دام و بهداشت عمومی در دامپزشکی به بخش خصوصی

 وی واگذاری بهداشت دام و بهداشت عمومی در دامپزشکی به بخش خصوصی را مهمترین اقدام برای جلوگیری از بروز مشکلات حاد در این بخش در آینده عنوان کرد و گفت: سازمان های دولتی تنها باید نقش نظارتی بر این بخش داشته و تمامی امورات اجرایی به بخش خصوصی واگذار شود.

گره خوردگی حرفه‌ دامپزشکی با فعالیت‌های مهم اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی در کشورها

آقامیری دامپزشکی را یکی از حرفه‌های با دامنه بسیار وسیع توصیف و تصریح کرد: حرفه‌ دامپزشکی همیشه با فعالیت‌های مهم اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی در هر کشوری گره خورده است؛ زیرا اغلب صنوف و صنایع تولیدی در روند فعالیت‌های خود نیازمند خدمات این حرفه و شاغلان آن هستند.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور دامنه فعالیت دامپزشکی را تشخیص، مبارزه، مراقبت، پیشگیری، کنترل و ریشه‌کنی بیماری‌های مختلف دام دانست و تأکید کرد: بسیاری از بیماری‌های انسان ریشه در بیماری‌های دام و طیور دارد.

علوم آزمایشگاهی دامپزشکی نقش مهمی در سلامت جامعه دارند

معاون سیاسی امنیتی استاندار سمنان نیز در این کنگره، نقش علوم آزمایشگاهی دامپزشکی را در سلامت افراد جامعه مهم توصیف کرد.

علیرضا خلخالی با بیان اینکه  تقویت علوم آزمایشگاهی، رشته های تحصیلی و تجهیز هر چه بیشتر آزمایشگاه ها در این زمینه باید مورد توجه باشد افزود: توجه به امور مختلف دامپزشکی مهم است.

وی با اشاره به نقش دامپزشکی در تامین سلامت موادغذایی مورد مصرف مردم اظهار داشت: ظرفیت استان سمنان در عرصه های مختلف کشاورزی و دامپزشکی مطلوب است.

اهمیت حضور دامپزشکی در بخش‌های مختلف مربوط به سلامت جامعه

خلخالی با اشاره به اهمیت حضور دامپزشکی در بخش‌های مختلف مربوط به سلامت جامعه اظهار داشت: بخش وسیعی از سبد مصرفی جامعه را که پروتئین‌های دامی تشکیل می‌دهد، باید از لحاظ سلامت و بهداشت عمومی عاری از هرگونه عوامل بیماری‌زا و مسمومیت‌زا باشند.

معاون سیاسی وامنیتی استانداری سمنان افزود: در مسیری که یکی از فرآورده‌های خام دامی مانند گوشت قرمز و سفید، شیر، عسل و تمام آلایش‌های خوراکی دامی طی می‌کند تا در سفره‌های مردم قرار گیرد، چشم‌های تیزبین کارشناسان دامپزشکی ضامن سلامت آن هستند.

وی بر افزایش تولید محصلات کشاورزی و دامی ارگانیک تاکید و خاطرنشان کرد: محصولات ارگانیک به دلیل مسیر سالم تولید، سلامت جامعه را تضمین می کنند.

بررسی استانداردهای ایمنی و مدیریت درآزمایشگاه های دامپزشکی

کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی کشور با محوریت بررسی استانداردهای ایمنی و مدیریت در آزمایشگاه، تشخیص و ردیابی عوامل باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی، آسیب شناسی تشریحی و بالینی و آزمون های جیره و مواد غذایی و با هدف بررسی و تبادل نظر در مورد آخرین یافته های علمی و تحقیقاتی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی به مدت دو روز در دانشگاه سمنان برگزار شده است.

750 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که از این تعداد 85 مقاله به صورت سخنرانی و 296 مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.

در این کنگره هفت سخنرانی کلیدی در 10 بخش تخصصی و شش کارگاه آموزشی برگزار می شود.

کد خبر 1764867

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha