به گزارش خبرنگار مهر، مراسم دومین سالگرد آغاز به کار پایگاه اینترنتی شاعران فارسی چهارشنبه شب 22 آذر با حضور جمعی از شاعران کشور در محل موسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که بخشی از آن به گرامیداشت یاد مرحوم خلیل عمرانی نیز اختصاص داشت، رضا اسماعیلی به عنوان مجری برنامه به قرائت غزلی از مرحوم عمرانی پرداخت که به شرح زیر است:
میخواستم در من صدای تازهای باشی/ حـسی شکوفـاتر، هوای تازهای باشی
با وسعت خاموش شبهایم بیامیزی/ آوازها را ابتدای تازهای باشی
بعد از خدا تقدیرهایم را تو بنویسی/ پیغمبرت باشم خدای تازهای باشی
آدم شوم امّا بهشتت را نیاشوبم/ هرلحظه در من ماجرای تازهای باشی
غایب نباشد سیبی از سرشاخه هستی/ در شاخههایم آیههای تازهای باشی
برگردم از خودگاهگاهی تا غزلهایت/ مضمون به مضمون مقتدای تازهای باشی
میخواهم امّا در سکوتی تشنه ناچارم/ بنویس تا در من صدای تازهای باشی....
در ادامه این مراسم علیمحمد مودب مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرستان ادب در سخنانی با یادکردی از مرحوم خلیل عمرانی اظهار کرد: حرفهای من همان حرفهایی است که قبل از این درباره عمرانی گفته شد. او معلم رستگار شعر انقلاب اسلامی بود که به جوانان رستگاری آموخت وحلقههایی بسیار ساده ولی با انگیزه از آنها را پیرامون خود جمع کرد.
وی در ادامه به سایت شاعران فارسیزبان اشاره کرد و گفت: زبان فارسی از مهمترین ارکان هویتی ماست. اگر ایران اسلامی ما زنده کننده اقتدار اسلام در دوران معاصر به شمار میرود، قله جهان زبان فارسی هم شعر فارسی است و این سایت هم در واقع به دنبال زنده کردن اقتدار شعر فارسی در ایران و افغانستان و سایر ملل و افراد فارسی زبان بوده است.
مودب ادامه داد: مراسم تشییع پیکرمرحوم عمرانی نشان داد که جایگاه شعر فارسی در کشورما کجاست و تا چه اندازه مهم است و بار دیگر مشخص کرد که مردم به شخصیتهای علمی و ادبیشان چه اهمیتی میدهند.
وی افزود: در گذشته مجلات ادبی مرکزهدایت و تاثیرگذاری بر جریان شعر فارسی بودند و امروز هم سایت شاعران فارسی زبان در ساحت فضای مجازی به دنبال چنین رویکردی است و البته با ضریب نفوذی بالاتر. امیدواریم این پایگاه در آینده هم بتواند مرکز شروع تبادلات جدی میان نخبگان شعر فارسی بماند.
در ادامه و پس از شعرخوانی فاطمه نانیزاد، مصطفی محدثی خراسانی به ذکر خاطراتی از مرحوم خلیل عمرانی پرداخت و گفت: اولین بار عمرانی را 25 سال قبل در اردوی دانشآموزان شاعر در رامسر دیدیم که دانشآموزان یزدی را با خود به اردو آورده بود. هر جایی که او را میدیدم یکی دو جوان همراهش بود و این تصویر تا پایان عمر با او باقیماند.
وی ادامه داد: عمرانی خودش را وقف جوانان کرده بود، فرصتها و تریبونهایی اگر به دستش میرسید همه را به آنها میداد.
محدثی افزود: خانه عمرانی در اسلامشهر حسینیه شعر بود. خودش اینطور میخواست که در خارج از تهران جای بزرگتری را اجاره کند که بتواند بخشیاز آن را در اختیار شاگردانش قرار دهد.
زبان فارسی زبان اسلام و تشیع است
محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری هم که دقایقی را میهمان ایر برنامه شده بود با تبریک سالگرد تأسیس مؤسسه شهرستان ادب و سایت شاعران فارسیزبان اظهار کرد: سایت شاعران فارسی زبان با عشق اداره میشود و به همین خاطر است که روز به روز بر کاربران آن افزوده میشود.
وی همچنین به علیرضا قزوه و سخنان وی اشاره کرد و گفت: علیرضا قزوه در هر مکانی که بوده و هر فعالیتی که داشته است، منشأ برکت بوده که تأسیس انجمن ادبی بیدل و احیای زبان فارسی تنها برخی از آنهاست.
مومنی افزود: هر چند که آروزی بعیدی است اما امیدوارم زبان فارسی در هند به جایگاه قبلی خود برگردد.
رئیس حوزه هنری افزود: از نظر من هر نوع خدمت به زبان فارسی عبادت است. این روزها خیلی تلاش میشود تا زبان فارسی هر روز منزویتر شود، یکی از دلایل این کار این است که زبان فارسی زبان اسلام و تشیع است. اما با این همه دوستان ما در راه حفظ این زبان تلاش زیادی بکنند. مثلا دوستان ما در افغانستان تلاش زیادی میکنند تا از کلمه سادهای مثل دانشگاه به عنوان یک کلمه فارسی استفاده شود که تا الان نشده است. امیدواریم این تلاشها منجر به شکوه زبان فارسی شود.
شعر خوانی برخی از شاعران جوان همکار با سایت شاعران فارسیزبان نیز از دیگر برنامههای این مراسم بود.
نظر شما