۲۳ آذر ۱۳۹۱، ۱۵:۱۹

کنگره پیشگامان پیشرفت/

زندگی آینده بدون فضای مجازی ناممکن خواهد بود

زندگی آینده بدون فضای مجازی ناممکن خواهد بود

یک محقق در دومین کنگره پیشگامان پیشرفت با اشاره به اینکه اینترنت و مسائل پیرامونی آن روح معادلات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آینده دنیا را رقم خواهد زد، گفت: زندگی بدون اکسیژن «فضای مجازی» ناممکن خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در دومین کنگره پیشگامان پیشرفت که امروز 23 آذرماه در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، در  نشست فرصتها و راهکارهای پیشرفت اسلانی ایرانی با حضور دکتر زاهدی وفا، دکتر حسین میرزایی و دکتر بهرامی به عنوان هیئت رئیسه 8 مقاله ارائه شد.

هاتف الرحمن صالحی، در ارائه مقاله خود با عنوان مجازی راهکاری نوین جهت نیل به پیشرفت کشورگفت: مواجهه با آینده یکی از مهمترین دغدغه های انسان امروز است، آینده ای که بر پایه رسانه های ارتباطی نوین استوار بوده و در فضایی مبتنی بر آن به بلوغ می رسد.

وی افزود: با نگاهی گذرا به روابط حاکم بر جامعه بشری در عصر کنونی، جهان شمولی و دامن گستری فراگیر ساحتهای گوناگون فضای سایبر کاملاً مشهود است، به گونه ای که اگر روزگاری اینترنت و سایر مصادیق فضای مجازی تنها به طبقه به اصطلاح نخبه و خاص تعلق داشت، امروزه به یکی از ابعاد انکارنشدنی زندگی عامه مردم تبدیل شده است.

صالحی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه امروزه ساحت فضای مجازی در کنار ساحت اقتصاد، امنیت و فرهنگ قرار گرفته و فراتر از آن، اصولا به تمامی ساختهای یاد شده دست اندازی کرده و به نوعی آنها را سایبری کرده است، گفت: به ضرس قاطع می توان ادعا کرد که اینترنت و مسائل پیرامونی آن روح معادلات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آینده دنیا را رقم خواهد زد، و زندگی بدون اکسیژن «فضای مجازی» ناممکن خواهد بود. امروزه فضای سایبر زندگی روزمره ما را تسخیر کرده و از ابزاری لوکس و مخصوص متخصصان و روشنفکران به یک نیاز اساسی برای همه اقشار جامعه تبدیل شده که بر بستر آن شکل نوینی از زندگی در جریان است.

وی تصریح کرد: شاید این عبارت گویای بسیاری از مسائل باشد: «اگر روزگاری تمدنها در کنار رودها شکل می گرفتند و رشد می کردند، هم اکنون بر بستر شبکه های ارتباطی و درون فضای مجازی شکل می گیرند.» بر این اساس، اولین اقدام ضروری و معقولی که در ساحت سایبری کشور باید صورت گیرد، مدیریت صحیح این فضا و تدوین الگویی جامع، مستند و اصولی بر مبنای سبک زندگی اسلامی ایرانی با نظر به علایق و سلایق کاربران این مرز و بوم، به خصوص نوجوانان و جوانان می باشد.

در این نشست محمد میران بیگی در مقاله خود با عنوان به کارگیری کنترل موجودی بهینه پیشرفته در سیستم مدیریت زنجیره تأمین به عنوان یک ابزار اقتصاد مقاومتی  گفت: سیستم مدیریت زنجیره تامین تمامی جریان کالا یا خدمات از تامین مواد اولیه تا دریافت توسط مشتری نهایی را در برمی گیرد.

وی افزود: در این روند تأمین و توزیع کالا هر واحد یک سطح موجودی معین دارد و ایده آل این است که با هرگونه نوسان تقاضای مشتری نهایی این سطح کالا حفظ شود. از باب اقتصاد مقاومتی چنانچه زنجیره مدیریت تامین و توزیع کالا در برابر نوسانات تقاضا مقاوم باشد، رضایت مشتری در هر شرایطی برآورده می شود و این هم مستلزم دردسترس بودن موجودی کافی و برنامه ریزی شده برای مقابله با تغییرات تقاضاست. همچنین داشتن یک پیش بینی درست از تقاضا و تخمین متغیرهای غیرقابل دسترسی نیز کارایی این سیستم را بالا می برد.

مقاله «الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، اولویت جوانان و برنامه ریزی اجتماعی و فرهنگی» هم توسط دکتر سیدمهدی آقاپور و سیدمهدی رحمتی ارائه شده بود، رحمتی طی سخنانی گفت: زیربنای شخصیت انسانی و شالوده حیات مفید انسان در زمان جوانی تکوین خواهد یافت و سرنوشت غیرتمند یا ذلت بار او درجوانی رقم خواهد خورد. جوانان بزرگترین سرمایه های هر کشوری هستند که چرخ های عظیم دانش وتکنولوژی، صنعت، عمران و دفاع از ارزش های فرهنگی و قلمرو جغرافیایی و ... همگی بر توان ایشان استوار است.

وی افزود: اما تنوع مؤلفه های شکل دهنده هویت و شخصیت جوان، ویژگی های نگرشی و رفتاری جوانان، حالات و رفتارهای متمایزی از سایر اقشار اجتماعی به آنان می بخشد و فصل جوانی را پیچیده و معماوار می نمایاند.

وی تصریح کرد: این نوشتار بر آن است که با روش اسنادی و کتابخانه ای و بررسی و تحلیل آیات و روایات صادر شده پیرامون؛ ویژگی ها، نیازها و مسائل جوانان به تبیین جایگاه و اهمیت و اولویت جوانان در نیازسنجی و برنامه ریزی
اجتماعی از منظر آیات و روایات شریف ضمن بهره گیری از مطالعات و دانشهای اجتماعی بپردازند.

وی تأکید کرد: نتایج حاکی از آن است که پرداختن به شاخصهای کمی و کیفی و نیازهای زیستی، روانی، فرهنگی و اقتصادی جوانان در آیین اسلام و مکتب پیامبر(ص) و نیز در دانشهای اجتماعی مورد تأکید بوده و آسیبها و چالشهای جدی با توجه به دنیای فراغتی و عصر ارتباطات و فضای مجازی جوانان را تهدید می کند.

نویسنده مقاله تأکید کرد: علاوه برپاکدستی و ساده زیستی مدیران ارشد جامعه و پرهیز آنان از اشرافیگری و رفتارهای قبیله ای، نهادهای مهمی چون آموزش و پرورش، دانشگاه ها، رسانه ملی و نهادهای کلان اجرایی با محور قراردادن ملاکها و معیارهای اسلامی نظیر قانون گرایی و شایسته سالاری و دانش بنیانی و ارزش مداری و برنامه محوری، باید به مسائل جوانان توجه کافی و عملی مبذول نموده و اولویت جوانان را در نیازسنجی ها و برنامه ریزی های اجتماعی و فرهنگی به گونه برجسته و موثر در نظر بگیرند.

در مقاله «نقش و جایگاه جوانان در پیشرفت» هم عنوان مقاله آخر بود که توسط فاطمه نوریان فر و احسان روانا تهیه شد، تصریح شد: در باب پیشرفت هر ملتی در تاریخ باید برمبنای ارزشهای خود که روح و ذهن آنرا تشکیل می دهد تمدنی پدید آورد که غیبت یافتگی آن روح و ذهنی به مشابه روح عینی باشد. بنابراین یک ملت با اطاعت کورکورانه از فرهنگهای دیگر نمی تواند خویشتن را به فراموشی بسپارد و خودش را به ضدش پیشکش کند.

وی افزود: براساس جمله مشهور از هراکلیت «شما نمی توانید از یک رودخانه دوبار گام نهید زیرا آبهای تازه بر شما روانند» جهان سرشار از تغییر و تحول است از این رو این تغییر و تحولات در زمینه های مختلف با سرنوشت تمدنها گره خورده است، به طوری که جهان امروز با مسئله پیشرفت عجین گشته است، چنان که تولستوی می گوید: مرگ برای انسان مدرن معنی ندارد زیرا هر روز با چیز جدیدی رو به رو است. بنابراین پیشرفت دقیقه ای ضروری است برای استقلال فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... هر کشور و وابستگی در هر زمینه ای زندگی برده واری را پدید می آورد که مفهوم آزادی را دچار بحران می کند.

وی با طرح سؤالاتی گفت: چگونه پیشرفتی داشته باشیم؟ مسیر پیشرفت کجاست؟، نقش و جایگاه جوانان که مهم ترین و بنیادی ترین نقش را دارند کجاست؟ الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برحسب چه معیاری باید طراحی شود؟ طبیعتاً پاسخ به این سؤالات در هر فرهنگی، تابع آن ارزش هایی است که آن ملت با خود حمل می کند و از آنها هویت می گیرد و به آن اعتبار می دهد و اکنون جامعه ایران که جامعه ای جوان و پر شور دارد و با توجه به اینکه جوانان هر جامعه ای سرمایه های اصلی و بنیادی آن جامعه را تشکیل می دهند، تربیت صحیح و اصولی آنان در واقع برنامه ریزی و سرمایه گذاری برای پیشرفت جامعه خواهد بود. کشور ایران تا چه حد توانسته این سرمایه ها را در جهت تحقق اهداف عالیه و متعالی کشور تربیت و آموزش دهد؟

کد خبر 1765287

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha