به گزارش خبرنگار مهر، محمد شریف ملک زاده در یازدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی کشور که امروز در سالن اجتماعات موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: در عنوان این گردهمایی آمده است برگزاری یازدهمین گردهمایی باستان شناسان، من نمی دانم چرا این همایش با توجه به قدمتی که ایران دارد باید شاهد برگزاری یازدهمین گردهمایی باشیم بلکه می بایست امروز چهلمین گردهمایی را برگزار می کردیم واز نظرات باستان شناسان استفاده کنیم.
وی به مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران پیشنهاد کرد در مدت دو ماه خانه باستان شناسان کشور با محوریت اساتید باستان شناسی راه اندازی شود.
وی گفت: شما اخلاق من را می دانید که اگر دو ماه به سه ماه به طول بیانجامد ناراحت می شوم پس می خواهم تا قبل از عید امسال شاهد افتتاح رسمی این خانه باشیم.
ملک زاده در ادامه سخنان خود گفت: اساتید باستان شناسی می توانند تاریخ و تمدن ایران را هویت بدهند. قبول ندارم که آنها تنها سالی یک بار دور هم جمع شوند.
وی در حالی اهمیت به باستان شناسان و یافته های آنها را با ارزش عنوان کرد که در سالهای گذشته بسیاری از باستان شناسان به دلیل مصاحبه با خبرنگاران و یا حرکت در جهت خلاف اهداف این سازمان خانه نشین شده بودند با این حال ملک زاده در این برنامه گفت: تجلیل از باستان شناسان کشور باید مورد اهمیت واقع شود چراکه ما هیچ گاه به صورت واقعی از آنها تجلیل نکرده ایم بنابراین باید در هفته پژوهش از افکار باستان شناسان تجلیل شود.
ملک زاده ادامه داد: قرارگیری در کنار باستان شناسان و هم نشینی با آنها در دستور کار پژوهشکده باستان شناسی قرار بگیرد این هفته، هفته ظهور و بروز باستان شناسان نامی کشور است و باید از آنهایی که در خانه ها و اتاقک های خود نشسته اند تجلیل شود همچنین برداشتهایی که در طول سالها داشته اند منتشر شود. نباید یافته های آنها درخانه هایشان خاک بخورد.
وی افزود: باستان شناسان کشور را باید شناسایی کنیم و تجربیات آنها را به کار گیریم ویافته هایشان را به نشریات الکترونیک تبدیل کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: باید هفته پژوهش را بار دیگر در 165 روز برگزار کنیم و هر روز درباره داشته های باستان شناسی جلسات تخصصی برگزار شود.
وی در ادامه سخنرانی خود متن سخنرانی را بیرون آورد و درباره همایش از اول سخنرانی کرد و گفت: دست نوشته ای را تهیه کرده ام که درباره این گردهمایی توضیحاتی بدهم.
ملک زاده افزود: برای هر ملت شناخت گذشته و ساخت آینده ای بر قاعده هویت فرهنگی اهمیت دارد. پویایی و بقای فرهنگی نیازمند پیوستگی میان امروز و آینده ملتهاست .
وی گفت: باستان شناسان همیشه بازوی کوشای سازمان میراث فرهنگی بوده وخواهند بود. پژوهشکده باستان شناسی برای بردوش گرفتن فرهنگ و صیانت از میراث فرهنگی گام ها موثری برداشته است که یکی از آنها تهیه نقشه باستان شناسی است.
نظر شما