به گزارش خبرگزاری مهر، منصور انوری داستاننویس درباره تازهترین اثر خود با عنوان «از عشقآباد تا عشقاباد» گفت: این کتاب به موضوعاتی چون زیارت، شفا، مسائل سیاسی و حضور متفقین میپردازد. همچنین در پیرنگ این داستان به وقایع بعد از 15 خرداد، ساواک و مبارزان انقلاب اسلامی اشاره شده است.
انوری ادامه داد: روایت این کتاب در چهار برهه زمانی متفاوت سیر میکند که ماجرای اصلی آن بر اساس یک داستان واقعی است که در حوالی دهه 40 شمسی در ایران رخ داده است.
وی درباره داستان این کتاب توضیح داد: فرزند یکی از اعضاء حزب کمونیست ترکمنستان دچار سرطان میشود و پزشکان از وی قطع امید میکنند. اما پدر بزرگ این کودک که از قضا در دهه 20 شمسی به همراه ارتش سرخ در مشهد حضور داشته و شاهد شفای بیماری در حرم امام رضا (ع) بوده است، تصمیم میگیرد تا به همراه این کودک به ایران سفر کند. پدر کودک به دلیل اعتقادات کمونیستی با این اقدام مخالفت میکند اما پدربزرگ به همراه یکی از دوستانش کودک را به طور مخفیانه وارد ایران میکنند. در مسیر حرکت آنها به سوی مشهد، این کودک و پدربزرگ شناسایی شده و مجبور به ترک ایران میشوند. اما در حین بازگشت از ایران این کودک شفا پیدا میکند.
انوری در مورد استنادات این واقعه تاریخی گفت: استواری که در اوایل دهه 40 شمسی رئیس پاسگاه مرزی باجگیران بود، این داستان را برای یکی از دوستانم تعریف کرده بود. حتی چندی پیش نیز قرار بود سریالی در این باره ساخته شود.
نویسنده کتاب «جاده جنگ» گفت: این رمان نزدیک به 800 صفحه است و قرار است در دو جلد از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شود. این رمان رتبه دوم رمان انقلاب را به دست آورد و امیدورام که این کتاب هر چه زودتر منتشر شود و سال آینده در جایزه جلال شرکت داشته باشد.
منصور انوری در چهارمین دوره جایزه جلال آل احمد با رمان «جاده جنگ» توانست، عنوان رمان برگزیده سال 1390 این جایزه گرانقیمت را از آن خود کند و معادل 110 سکه تمام بهار آزادی جایزه بگیرد.
نظر شما