به گزارش خبرنگار مهر، رضا صفیآریان بعداز ظهر شنبه در جلسه هماهنگی مراسم خاکسپاری شهدای گمنام اظهار داشت: در حال حاضر 17 درخواست دیگر از سراسر استان همدان در نوبت تشییع و خاکسپاری شهدای گمنام سالهای دفاع مقدس در اداره کل حفط آثار و ارزشهای دفاع مقدس به ثبت رسیده که قرارگیری دو شهید گمنام در دانشگاه علوم پزشکی همدان افتخاری بزرگ محسوب میشود.
رضا صفی آریان با اشاره به تقسیمبندی کمیتهها و برنامههای مورد نیاز بر اساس اشل دریافتی از بنیاد شاهد و امور ایثارگران با هماهنگی ستاد دانشگاه، اظهار داشت: این دو شهید 29 آذرماه در دانشگاه تدفین میشوند.
وی با اشاره به وظایف کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات گفت: تهیه بنر در ابعاد مختلف، تزیین و نصب بنر در محل مشخص شده، اطلاعرسانی و هماهنگی با جراید و رسانههای استان، نصب بنر و پرچم محرم، شهدا و پارچههای مشکی و سبز از در ورودی دانشگاه تا محل جایگاه، هماهنگی برای مجری برنامه، قاری قرآن، مداح و هماهنگی با ادارهها و سازمانهای استان برای اطلاعرسانی از جمله وظایف این کمیته است.
مسئولیت انتظامات و امنیت تدفین به عهده حراست دانشگاه است
وی با بیان اینکه برگزاری مراسم با همکاری کمیته اجرایی متشکل از معاونت دانشجویی، ستاد شاهد و ایثارگر، حراست، نهاد رهبری، معاونت پشتیبانی و روابط عمومی انجام میشود، گفت: مسئولیت انتظامات و امنیت تدفین به عهده حراست دانشگاه با بازوبند مشخص است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز گفت: کمیته فرهنگی- هنری مسئولیت برپایی ایستگاه صلواتی و نمایشگاه "سیری با شهدا" را با همکاری معاونت دانشجویی و فرهنگی، ستاد شاهد و تشکلهای دانشجویی به عهده دارد.
اصغر سلیمانی افزود: کمیته فنی و عمرانی نیز مسئولیت مدیریت سیستم صوتی برای مراسم، ارائه نظر فنی برای آمادهسازی داربست برای قبور و جایگاه مراسم، ارائه نظرات فنی به منظور آمادهسازی سنگ قبور مبارک شهدای گمنام و ارائه نظرات فنی برای نصب چادر را به عهده دارد.
وی کمیته پشتیبانی را متشکل از امور عمومی و پشتیبانی دانست و افزود: تهیه دسته گل و پارچه برای مزار شهدا، همکاری با واحد فنی برای نصب داربست و چادر جایگاه، تهیه و خرید مواد مورد نیاز همه مراسم کمیتهها نیز به عهده کمیته پشتیبانی است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس نیز در خصوص شناسایی شهدا توضیحاتی ارائه کرد و گفت: شناسایی شهدا از سال 69 به صورت رسمی شکل گرفت و بعد از اتمام جنگ نیز برای شناسایی شهدا اقدام شد.
به دلیل فرسایش زمین، مدارک شهدا قابل شناسایی نیست
زمردیان کار یافتن شهدای مفقودالأثر را مشکل دانست و افزود: به دلیل فرسایش زمین، مدارک شهدا قابل شناسایی نیست و به این منظور از آزمایش دی ان ای در قالب برداشت تراشه استخوان استفاده میشود که در همین راستا پایش سلامت خانواده شهدا با هدف دریافت دی ان ای برای این کار انجام شد.
وی آمدن شهدای گمنام و برگزاری مراسم تشییع این شهدا را تلنگری برای یادآوری دوران دفاع مقدس خواند و به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر دفن شهدای گمنام در بلندیها اشاره کرد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس با بیان اینکه ما در ساختار دفن و انتخاب دانشگاه علوم پزشکی همدان به عنوان مزار دو شهید گمنام وسیله هستیم، گفت: هماکنون 17 مرکز و 11 شهر از شهرهای استان همدان تقاضای شهید گمنام را دارند و هماکنون از شش شهیدی که به استان همدان اختصاص یافته، چهار مورد گمنام و دو مورد از شهدای بانام هستند.
زمردیان افزود: یکی از شهدای بانام در شهرستان رزن و دیگری در همدان و از چهار شهید گمنام دو شهید در دانشگاه علوم پزشکی همدان و دو شهید در دانشگاه آزاد تویسرکان به خاک سپرده میشوند.
اجرای فعالیتهای فرهنگی شایسته بعد از دفن شهدا توسط دانشگاه ضروری است
وی با تأکید بر لزوم اجرای فعالیتهای فرهنگی شایسته بعد از دفن شهدا توسط دانشگاه گفت: با ورود یک شهید گمنام در اردیبهشتماه به همدان، در 21 نقطه برنامههای ویژهای برای این شهید برگزار شد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به روند برگزاری مراسم استقبال از شهدا، وداع با شهدا، تشییع و خاکسپاری و ختم گفت: بعد از ظهر 28 آذرماه شهدا به همدان میرسند و با توجه به اینکه هیئت رزمندگان ثارالله تقاضا داده پیکرها در سپاه باشد، مراسم میهمانی لالهها توسط سپاه برگزار میشود.
وی گفت: مردم دارالمؤمنین همدان و دانشجویان صبح روز چهارشنبه 29 آذرماه با تجمع در امامزاده عبدالله، در مراسم خاکسپاری شهدا شرکت میکنند.
زمردیان با بیان اینکه مسئولیت امنیت مراسم به عهده حراست دانشگاه و فضاسازی مناسب مراسم نیز از وظایف کمیته فنی و عمرانی است، به نقشآفرینی بالای تشکلهای دانشجویی اشاره کرد و گفت: میتوان در این مراسم از ظرفیت کمیتههای دانشجویی بهره گرفت.
نظر شما