به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی قانعی صبح امروز در سیزدهمین جشنواره پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: تقاضا داریم که تعرفه های سلامت افزایش یابد تا بتوانیم از علم ثروت تولید کنیم و اقتصاد سلامت را به صورت دانش بنیان ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه دارو دومین موضوع کسب درآمد در دنیا است و 25 هزار شاغل این بخش می تواند تولید علم را متحول کند، تاکید کرد: تنها 50 درصد بودجه های پژوهشی تخصیص داده شده و این در حالی است که هزینه تحقیقات با گران شدن تجهیزات بیش از دو برابر شده است . با این حال و با وجود 5 درصد موسسات علمی کشور در وزارت بهداشت، 30 درصد تولیدات علمی متعلق به علوم پزشکی است که اگر قرار باشد براساس تولید، سهم هر بخشی داده شود این بخش بیشترین تولید را داشته است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به پیش بینی های حوزه پژوهش علوم پزشکی که در حال حاضر محقق شده است، گفت: براساس برنامه توسعه و نقشه جامع علمی، دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت توانسته اند به تکالیف خود عمل کنند و اکنون در رتبه 18 دنیا از نظر علمی قرار داریم و برای رتبه یک رقمی برنامه ریزی کرده ایم.
قانعی افزود: در سال 89 قرار بود هریک از موسسات علمی وابسته به وزارت بهداشت 25 درصد رشد سالیانه داشته باشند که براساس سند و نقشه جلوتر از این برنامه قرار داریم و دلیل آن نیز حضور مسئولان امر در مجامع علمی بوده است.
وی با اشاره به پژوهش های کاربردی و استفاده از آن در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: ما از ربات کمک جراح رونمایی کردیم اما بیمارستانها قدرت ندارند که آن را خریداری کنند و یا دستگاههای دیگری همه رونمایی شدند اما دانشگاهها اعتباری برای خریداری آنها ندارند این موضوع نشان می دهد که تعرفه ها کشش فناوری ندارند و نتوانسته اند در این بخش ثروت زایی ایجاد کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: ما اکنون در تولید داروهای بیوسیمیلار در آسیا اول و در تولید داروهای بیوتک رتبه بالایی در دنیا داریم اما در عین حال باید تعرفه ها را نیز افزایش دهیم و آن دانش را در قالب تولید دارو ببینیم.
وی خاطرنشان کرد: پیش از این هیات علمی اگر شرکت تاسیس می کرد محکوم می شد اما اکنون براساس قانون شرکتهای دانش بنیان 20 هزار شرکت که توسط اعضای هیات علمی ایجاد شود می تواند تحول مهمی را ایجاد کند. سهم این دانشگاه نیز 200 شرکت دانش بنیان است.
نظر شما