به گزارش خبرنگار مهر، وحدت حوزه و دانشگاه یکی از ضروریات جامعه اسلامی است که امام خمینی (ره) با تشخیص به موقع و مطرح کردن آن راه را بر افزار سوکولار بستند.
رهبر معظم انقلاب نیز در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت این گونه گفتند که چشم بینای طبقه روشنبین و روشنفکر جامعه طبقه دانشگاهی است.
ایشان وظیفه دانشجو و دانشگاهیان در جامعه را نیز اینگونه بیان کردند که نباید از یاد برد که دانشجویان، عالمان و روشنفکران در هر دوره و زمانی سرمنشاء تحولات بزرگ در آن جامعه بوده و هستند و آینده هر جامعه توسط عالمان و روشنفکران آن جامعه شکل می گیرد.
رهبر معظم انقلاب نیز بارها و بارها به نقش مهم و تاثیرگذار قشر تحصیل کرده و دانشجوی مملکت اشاره کرده و آنان را چشمان بینای جامعه دانسته اند.
ایشان در سخنان خود در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، روح و پیکره نظام اسلامی را عدالت، کرامت انسانی و حفظ ارزشها عنوان کردند و این خصلت ها را عاملی برای ایجاد برادری و برابری، اخلاق، ایستادگی درمقابل نفوذ دشمن بیان کردند.
رهبرانقلاب راه رسیدن به این اهداف والا را در دست دانشجویان و عالمان دینی و علمی جامعه دانسته و دانشجویان را به کسب علم، اخلاق و متخلق شدن به ارزش های اسلامی و انسانی دعوت کردند.
از این رو نقش و وظیفه دانشجویان در پیشرفت جامعه و رسیدن به قله های علمی و انسانی مهم و حیاتی به نظر می رسد،دانشجو باید با پیشه کردن راه و رسم سادگی و و با آرمان خواهی انقلابی در مقابل زیاده خواهی و تجاوزات دشمنان بایستد و نیرویی موثر و تاثیر گذار برای کشور خود باشد.
برای رسیدن به یک مدینه فاضله باید شاخص هایی همچون عدالتطلبی، سادهزیستی مسئولان، کار و تلاش مخلصانه، کسب علمی، ایستادگی قاطع در مقابل طمعورزی و سلطه بیگانگان، دفاع از حقوق ملی را برای رسیدن به هویت دینی و اسلامی در نظر گرفت.
نیاز انسان به اخلاق در کنار پیشرفت های علمی
آنچه از سال های قبل از انقلاب به عنوان یک توطئه و فتنه از سوی بیگانگان و استکبار مطرح بوده جدایی دین از سیاست است توطئه ای برای جداکردن عالمان دینی و اساتید دانشگاهی از یکدیگر.
حرکتی که در آن تلاش می شد تا به جامعه تلقین شود که برای رسیدن به جامعه مدرن و پیشرفته، نیازمند علم مدرن و پیشرفت های روز دنیا بدون در نظر گرفتن جایگاه اخلاق و انسانیت هستیم.
اما آنچه امروز در کشورهای غربی دیده می شود مرگ انسانیت و اخلاق است. انسان قرن حاضربا داشتن همه امکانات و سرمایه های مادی از نداشتن یک اصل مهم در زندگی خود رنج می برد و آن نداشتن آرامش در پرتوی اخلاق و معنویت است.
سوار شدن بر برج های آسمان خراش دنیا، رفتن به سیارات و کرات دیگر، ساختن رباط ها و ماشین های انسان نما و حتی همه پیشرفت های بزرگ دنیا نتوانسته است انسان را از روان درمان ها بی نیاز کند انسانی که می رود تا در گودال عمیق نابودی اخلاق دفن شود.
چرایی نیاز دانشگاه به تهذیب نفس
کشتار هزاران انسان در عراق، افغانستان، فلسطین، بوسنی، بحرین، غزه و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا خود پاسخی روشن بر این سوال است.
اگر علم در کنار تهذیب نفس، اخلاق و انسانیت قرار نگیرد خود می تواند عامل نابودی و انحراف انسان باشد و این حرف در طول تاریخ و با ریخته شدن خون بسیاری از زنان و کودکان بی گناه اثبات شده است.
امروز بسیاری از مردم دنیا نیز با یک سوال تکراری و تاریخی مواجه اند که در قرون مختلف و حتی در عصر جاهلیت نیز مطرح بوده است و آن اینکه به کدامین گناه کشته می شوم؟
27آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه
امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به مناسبت شهادت شهید مفتح و به خاطر ضرورت های زمانی سالروز شهادت این شهید بزرگوار را روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری کردند.
حجت الاسلام مهدی عرب پور امام جمعه موقت کرمان در این باره می گوید: دشمنان قبل و بعد از انقلاب تلاش کردند تا این دو مرکز علمی یعنی حوزه و دانشگاه هیچ گاه در کنار هم نباشند و این در حالی است که این دومرکزعلمی هر دو به یکدیگر نیازمندند.
نظر شما