۲۷ آذر ۱۳۹۱، ۱۱:۲۱

همزمان با آغاز رقابت‌ها/

تبریز میزبان شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی شد

تبریز میزبان شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی شد

هم‌زمان با آغاز مرحله‌ استانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در سراسر کشور، شهر تبریز به عنوان میزبان مرحله‌ نهایی این جشنواره معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در حالی که بیش از هزار و 700 قصه‌گوی ایرانی در رقابت‌های مرحله‌ استانی این جشنواره که طی این هفته برگزار می‌شود، شرکت کرده‌اند نشستی برای هماهنگی برگزاری مرحله‌ منطقه‌ای این رقابت در کانون برگزار شد و در این جلسه اعلام شد که مرحله‌ اصلی این جشنواره روزهای 28 بهمن تا یکم اسفند در شهر تبریز برگزار می‌شود.

در این نشست محمد باقر آدوسی، معاون فرهنگی کانون وجود بسترهای اجتماعی به ویژه سنت شب یلدا را بستری مناسب برای گسترش فرهنگ قصه‌گویی در جامعه دانست و گفت: جشنواره‌ قصه‌گویی به دنبال محدود کردن این برنامه در سطح کانون نیست و احیای این سنت و ترویج آن در میان خانواده‌ها برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی توانمندسازی قصه‌گویان کانون را از نتایج اصلی برگزاری این رویداد در 15 سال گذشته عنوان کرد و گفت: باید به دنبال فرصت‌هایی برای استفاده مفیدتر از قصه‌گویان و معرفی آنان به مجامع آموزشی، مدارس و موسسات هم‌سو با فعالیت‌های کانون بگردیم.

با پایان یافتن 31 جشنواره استانی قصه‌گویی که امسال علاوه بر موضوع آزاد با موضوع‌های قصه‌های کهن و قهرمانان ایرانی نیز برگزار می‌شود، منتخبان این رقابت‌ها به جشنواره‌های منطقه‌ای راه پیدا می‌کنند.

در این میان 4 جشنواره‌ منطقه‌ای به ترتیب  9 تا 12 دی به صورت هم زمان در بندرعباس و رشت و در تاریخ 17 تا 19 دی در کرمانشاه و 25 و 26 دی در بوشهر برگزار می‌شود. در جلسه‌ هماهنگی برگزاری این رقابت‌ها علاوه بر معاون فرهنگی، مدیر هماهنگی امور استان‌ها و کارشناسان این مدیریت و مدیران 4 استان میزبان جشنواره نیز حضور داشتند.

محمود مروج، مدیر هماهنگی امور استان‌های کانون در این نشست یادآور شد که جشنواره قصه‌گویی علاوه بر همه‌ تاثیرگذاری‌هایش می‌تواند در ایجاد نشاط‌ فرهنگی در جامعه موثر باشد از سویی حق همه‌ی مردم است که در استان‌های مختلف بتوانند با تبلیغات و اطلاع رسانی مناسب از این برنامه‌ها بهره‌مند شوند.

وی جلب همراهی مسوولان ارشد اجرایی استان‌های کشور در تامین هزینه‌های برگزاری این رویداد فرهنگی و همکاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی و رسانه‌ها را در پوشش این جشنواره با اهمیت دانست و گفت: هنوز بخش‌هایی از جامعه قصه و قصه‌گویی را باور ندارند و تصور می‌کنند هدف از این کار تنها خنداندن بچه‌ها است.

مروج در عین حال اجرای برنامه‌های جنبی، نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی را در حاشیه‌ این همایش عنوان کرد. رضا موزونی، نقی علیزاده ‌خطیبانی، سیدداوود حسینی و زکیه امیرپور مدیران کانون استان‌های کرمانشاه، گیلان، هرمزگان و بوشهر هم گزارش‌های جداگانه‌ای از روند برنامه‌ریزی و برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای کانون ارایه کردند.


مریم حسینیان، مژگان خلیل‌پور و شهناز یداللهی از کارشناسان مدیریت هماهنگی امور استان‌های کانون و دست اندرکاران اجرایی جشواره نیز در این نشست به تغییرات انجام شده در نحوه‌ برگزاری و زمان‌بندی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی و روند داوری‌ها اشاره کردند.

حسینیان گفت: دو گروه سه نفره از کارشناسان کانون هریک دو جشنواره‌ منطقه‌ای‌ را تحت پوشش قرار می‌دهند و جشنواره امسال از نظر داوری با سال‌های گذشته تفاوت‌های زیادی دارد. برداشتن مرزهای محدود کننده برای حضور والدین و اولیای تربیتی در جشنواره، افزایش بار محتوایی جشنواره با برگزاری کارگاه‌های بازنویسی و بازآفرینی قصه‌ها و حضور قابل قبول شرکت کنندگان از جمله ویژگی‌های این جشنواره هستند.

رقابت‌های استانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون از روز 20 آبان در 31 استان کشور آغاز شده است و تا 30 آذر ادامه می‌یابد.

کد خبر 1768293

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha