۲۸ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۰۵

مهر گزارش می دهد؛

کمبود فضای ورزشی در مدارس اردبیل/ لزوم تحقق برنامه های پنجم توسعه

کمبود فضای ورزشی در مدارس اردبیل/ لزوم تحقق برنامه های پنجم توسعه

اردبیل – خبرگزاری مهر: احداث فضای ورزشی در مراکز آموزشی و تربیتی یکی از راهکارهای توسعه فرهنگی، ورزش همگانی در جامعه و پرورش استعدادهای ورزشی است، اما این مراکز و بویژه مدارس استان اردبیل با کمبود فضای ورزشی استاندارد مواجه هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، گذراندن واحد درسی در مقاطع مختلف تحصیلی ابتدایی تا دانشگاه نشان از اهمیت توسعه ورزش در مدارس بوده تا دانش آموزان یا سایر علم آموزان به فعالیتهای جسمی و روحی پرداخته و در کنار تحصیل، سلامتی را در کنار آموزش علمی و تربیت روحی کسب کنند.

پرداختن به ورزش در مدارس، آموزشگاه ها و دانشگاه نیازمند فضاسازی ورزشی است تا دانش آموزان و دانشجویان زیر نظر مربیان در این فضاهای تعریف شده به ورزش بپردازند اما سرانه ورزشی دانش آموزان در استان اردبیل هنوز با اهداف پیش بینی شده در برنامه های پنجم توسعه فاصله دارد.

بنا به اظهارات مسئولان مرتبط هم اکنون سرانه ورزشی دانش آموزان مرکز استان سه دهم متر مربع است و برای محقق شدن اهداف برنامه پنجم توسعه در سه ساله آینده باید این سرانه چهار برابر شود.

دوری دانش آموزان اردبیلی از ورزش مدارس

یکی از دانش آموزان دبیرستانی اردبیل با اشاره به وضعیت فضاهای ورزشی در مدارس معتقد است که ورزش در مدارس اردبیل جدی گرفته نشده و به دلیل عدم وجود فضاهای استاندارد ورزشی به صورت حرفه ای و غیرحرفه ای به آن نگاه نمی شود.

اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه حیاط مدرسه تنها فضای ورزشی مدرسه محسوب می شود، گفت: این فضا به جهت آسفالت بودن فضای مورد قبولی برای ورزش دانش آموزان نیست چرا که به تاکید مربی ورزشی مدرسه ورزش بر روی آسفالت به جای کمک به سلامتی دانش آموزان، موجب آسیب دیدگی می شود.

وی با بیان اینکه ورزش دانش آموزان اردبیلی در فصول سرد سال تعطیل است، تصریح کرد: فضای ورزشی دانش آموزان رو باز بوده و سالن سرپوشیده استاندارد برای زنگ ورزش در اکثر مدارس اردبیل وجود ندارد، بنابراین با بارش اولین برف ورزش دانش آموزی در مدارس تعطیل می شود.

این دانش آموز اردبیلی کمبود و فضای نامناسب ورزش را موجب دور شدن دانش آموزان از ورزش برشمرد و افزود: با بی توجهی به فضای ورزشی در مدارس اردبیل و عدم تامین فضای مورد نیاز، دانش آموزان زنگ مدرسه را زنگ تفریح می دانند.

ورزش در مدارس با فضای ورزشی عملی می شود

یک کارشناس تربیت بدنی در اردبیل نیز طی گفتگو با خبرنگار مهر ارتقای سرانه فضای ورزشی دانش آموزان را در استان ضروری می داند و معتقد است سرانه موجود کفاف ورزش دانش آموزان را نمی دهد و باید مساحت فضاهای ورزشی مدارس اردبیل چند برابر مساحت فعلی باشد.

علی رشیدی با بیان اینکه سرانه فضای ورزشی دانش آموزان اردبیلی در نگاه عمومی به چشم نمی آید، اضافه کرد: فضای استاندارد ورزشی برای مدارس اردبیل تعریف شده اما در حال اضر از نسبت کمی نسبت به استانهای دیگر برخوردار بوده و باید توسعه یابد.

وی با بیان اینکه ورزش در حیاط مدرسه نمی تواند ورزش تعریف شده برای مدارس باشد، یاداور شد: حیاط مدرسه نمی تواند فضای مناسبی برای ورزش دانش آموزی باشد و دانش آموزان باید بتوانند در فضایی مناسب و استاندارد به ورزش بپردازند.

به گفته رشیدی ورزش در مدارس استان تنها با توسعه فضای ورزشی حالت عملی به خود می گیرد بنابراین باید با احداث سالنهای ورزشی دانش آموزان را به صورت علمی با ورزش آشنا کرده و برای تعلیم ورزشکاران حرفه ای و مدال آور از این مقاطع سنی هدف گذاری کرد.

وی با بیان اینکه فضای ورزشی دانش آموزی موجود در سطح استان کمتر از حد انتظار است، ادامه داد: باید با توجه به اهمیت حیاتی ورزش در تحصیل، زندگی اجتماعی و سلامت جسمی و روحی دانش آموزان برای افزایش سرانه ورزشی حقیقی برنامه ریزی کرد.

حیاط مدرسه فضای ورزشی محسوب نمی شود

این کارشناس تربیت بدنی تجهیزات و ابزارهای تمرینی را یکی از نشانه های بارز سرانه ورزشی برشمرد و افزود: باید فضای ورزشی را فضایی دانست که مجهز به تجهیزات مورد نیاز تمرینات رشته های ورزشی باشد و این درست در جهت عکس زمینهای حیاط مدرسه یا زمینهای بایر بلااستفاده در اطراف مدارس روستایی است.

وی با بیان اینکه آمارهای ارائه شده توسط دستگاه های مرتبط باید بازنگری و از تعریف اصولی برخوردار باشد، تصریح کرد: در ارائه آمار سرانه فضای ورزشی حیاط مدرسه یا کلاسها و سالنهای خالی مدرسه را که در آن میز تنیس یا شطرنج قرار دارد را به حساب می آورند در حالی که این فضاها تجهیزات تمرینی نداشته و فضای ورزشی محسوب نمی شود.

کمبود فضای ورزشی در اکثر شهرهای استان اردبیل

کمبود فضای ورزشی در استان اردبیل نکته ای که مسئولان مرتبط با مدارس و مراکز آموزشی نیز به آن تاکید دارند، چنانچه مدیر کل تجهیز و نوسازی مدارس استان اردبیل سرانه ورزشی دانش آموزان مرکز استان را سه دهم متر مربع عنوان می کند.

یاور وحدتی پور با اشاره به برنامه پنجم توسعه برای افزایش سرانه ورزشی دانش آموزان تاکید دارد طبق این برنامه باید تا پایان سال 94 سرانه ورزشی دانش آموان استان به 1.2 متر مربع برسد که در شرایط فعلی 9 دهم مترمربع در شهر اردبیل کمبود سرانه ورزشی دانش آموزی وجود دارد.

این مسئول با بیان اینکه سرانه ورزشی دانش آموزان در شهر پارس آباد به عنوان دومین شهر بزرگ استان کمترین مقدار را در بین شهرهای استان دارد، یادآور می شود این سرانه در پارس آباد 96 هزار متر مربع است که این رقم نیز باید براساس برنامه پنجم توسعه به 1.2 متر مربع برسد.

وحدتی پور با اشاره به کمبود سرانه فضای ورزشی دانش آموزان در شهرستان خلخال اضافه می کند در شهر خلخال این سرانه 71 صدم درصد و در شهر کلور 52 صدم درصد است که به ترتیب 49 صدم متر مربع و 68 صدم متر مربع با هدف گذاری برنامه پنجم توسعه فاصله دارد.

این کمبود در شهرستان گرمی و مشگین شهر نیز به چشم می خورد، چنانچه در گرمی تنها 15 صدم متر مربع سرانه ورزشی دانش آموزی وجود دارد که باید در سه سال آینده به 1.2 متر مربع افزایش یابد و در مشگین شهر نیز هم اکنون میزان فضای آموزشی 34 صدم مترمربع است.

مدیر کل تجهیز و نوسازی مدارس استان معتقد است که باید تا پایان برنامه پنجم توسعه 1.14 متر مربع در نمین و 73 صدم متر مربع در نیر سرانه ورزشی دانش آموزی ایجاد شود تا اهداف برنامه پنجم توسعه در این شهرها محقق شود.

تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه در استان می تواند فضای مورد نیاز برای ورزش دانش آموزان را به حد قابل قبول افزایش داده و علاوه بر کشف استعدادهای ورزشی مدارس و توسعه ورزش در مدارس و جامعه، سلامتی دانش آموزان جسمی و فکری را تضمین کند که این امر نیازمند برنامه ریزی و تلاش برای دستیابی به نداشته ها است.
............................
گزارش: توحید مهدوی

کد خبر 1769152

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha