به گزارش خبرگزاری مهر، صادق رئیسی کیا در نشست هم اندیشی فراکسیون ورزش در حوزه مدیریتی و کلان که در آن جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران ارشد وزارت ورزش و جوانان، مدیران عامل بعضی از باشگاههای ورزشی، مسئولین فدراسیونهای ورزشی و کارشناسان و مدیران ارشد حوزه ورزش حضور داشتند، 13 ایراد را در خصوص طرح پیشنهادی جامع باشگاه داری مطرح کرد که به شرح زیر است:
1. در طرح پیشنهادی، وضعیت و حقوق باشگاه های فرهنگی ورزشی بخش خصوصی و لزوم برخورداری این باشگاه ها از مزایای طرح مذکور مسکوت مانده است.
2. حقوق و وضعیت باشگاه فرهنگی ورزشی راه آهن به عنوان تنها باشگاه فرهنگی ورزشی کشور که در اجرای سیاست های اصل 44 به بخش خصوصی واگذار شده نیز مسکوت مانده و به لزوم برخورداری این باشگاه از مزایای این طرح اشاره نشده است.
3. در طرح پیشنهادی، ممنوعیت دولت، دستگاهها و شرکت ها و اشخاص دولتی از باشگاهداری و تصدیگری در ورزش قهرمانی و حرفه ای مورد اشاره قرار نگرفته و بدین ترتیب دست دولت برای رقابت با بخش خصوصی در باشگاهداری باز مانده است و این خود سبب میشود که بخش خصوصی امنیت قانونی و رغبت اقتصادی برای سرمایه گذاری در ورزش و باشگاهداری نداشته باشد.
4. در طرح پیشنهادی به لغو مقررات مغایر با این طرح به صورت کلی یا جزئی اشاره نشده است.
5. طرح پیشنهادی برای نظام جامع باشگاهداری بایستی از سند چشم انداز توسعه کشور و سند ملی توسعه ورزش و الزامات بین المللی فعالیتهای ورزشی به عنوان اسناد بالا دستی و فراملی پیروی کند. اگر در این خصوص توجه و دقت کارشناسی صورت نگیرد ممکن است در اخذ تأیید شورای نگهبان با مشکل مواجه شود یا حتی در صورت تصویب در عرصه ورزش بین الملل مشکلاتی را برای فدراسیونها یا باشگاههای ورزشی کشور نیز به همراه داشته باشد.
6. جایگاه و نقش نظام آموزش عالی در این طرح لحاظ نگردیده است. توسعه علمی ورزش قهرمانی و حرفه ای اقتضاء میکند در نظام آموزش عالی کشور رشته های ورزش قهرمانی و حرفهای و نیز مدیریت ورزش و داوری و حقوق ورزشی تعریف و مورد تدریس واقع شود و حتی در نظام آموزش متوسطه نیز دبیرستان های ما رشته های ورزش قهرمانی و حرفه ای را داشته باشند که مجموع این ضرورت ها و لزوم پیوند باشگاه ها به عنوان پیشگامان صنعت ورزش با دانشگاه ها و مراکز علمی به طور کلی در طرح مذکور مورد غفلت قرار گرفته است.
7. نظام حقوقی روابط باشگاه ها با بازیکنان در وضع فعلی به دلیل شرایط قانونی امکان سرمایهگذاری باشگاه ها برای استعدادیابی و استعداد پروری و تربیت و هدایت استعدادهای ورزشی را فراهم نمیکند. به عنوان مثال در مورد فوتبال ماده 2 آیین نامه نقل و انتقال بازیکن اجازه انعقاد قرارداد با بازیکنان زیر 18 سال را برای بیش از 5 سال به باشگاه ها نمی دهد و در صورتی که بازیکن به سن 18 سالگی برسد خود به خود قراردادی که باشگاه با بازیکن منعقد کرده از درجه اعتبار ساقط میشود و بازیکن در حالی که باشگاه برای کشف، پرورش، نگهداری و تغذیه او سرمایه گذاری سنگین کرده به محض بلوغ و رسیدن به سن 18سال از اختیار و مدیریت باشگاه خارج میشود و به باشگاه های دیگر می پیوندد.
8. وضعیت نظام وظیفه و خدمت سربازی ورزشکاران مرد در ورزش قهرمانی و حرفه ای بایستی مورد بررسی و قانونگذاری و سیاستگذاری کاملاَ شفاف و دقیق قرار گیرد تا باشگاهها ورزشی بتوانند از ورزشکارانی که از سنین پایه روی آن ها سرمایه گذاری کرده اند در سن مشمولیت نیز استفاده کنند و این گونه نباشد که خدمت سربازی سبب خارج شدن بازیکن از اختیار و مدیریت باشگاه شود و سرمایه گذاری باشگاه ها را به خطر بیندازد. این موضوع و نیز چگونگی و ترتیبات صدور گذرنامه و ورود و خروج ورزشکاران در طرح مذکور بایستی مورد توجه قرارگیرد.
9. حقوق تجاری باشگاه های ورزشی بایستی به معنای واقعی در طرح نظام جامع باشگاه داری مورد توجه قرار گیرد. الزام صدا و سیما به پرداخت کامل حق پخش تلویزیونی مسابقات و تبلیغات تلویزیونی و در آمدهای ناشی از بلیط فروشی، جذب حامیان مالی ، فروش محصولات هواداری ، ترانسفر بازیکن ، درآمد ناشی از مدارس ورزشی و همکاری ها و فعالیت های تجاری ورزشی بایستی برای باشگاه ها به رسمیت شناخته شود و به تمام معنا به صورت جدی مورد حمایت قانونی قرار گیرد و از سوی مراجع دولتی و نظارتی با جدیت رعایت و اجرا شود.
10. در این طرح بایستی حداقل به عضویت یک نفر از اتحادیه باشگاه های حرفه ای به عنوان نماینده باشگاه ها و بخش خصوصی در شورای عالی ورزش تصریح و تأکید شود.
11. اعطای مجوز باشگاه های ورزشی نبایستی به وزارت ورزش و جوانان محول گردد بلکه همچون قانون نظام صنفی که اعطای پروانه فعالیت را به اتحادیه ها محول کرده و قانونگذار صرفاً شرایط و ضوابط صدور پروانه را تعیین نموده در این طرح نیز باید صلاحیت اعطای پروانه فعالیت باشگاه های ورزشی به اتحادیه باشگاه های حرفه ای محول و صرفاً شرایط صدور پروانه در قانون مورد حکم قرار گیرد.
12.قابلیت عرضه سهام باشگاه های ورزشی حرفه ای در بورس یا فرابورس به هواداران یا علاقهمندان بایستی در این طرح مورد توجه قرار می گرفت که نگرفته است.
13. در بندهای مختلف طرح نظام جامع باشگاه داری در ایران از جمله واگذاری تأسیسات ورزشی مازاد یا چگونگی حصول درآمد باشگاه ها یا معافیت باشگاه های ورزشی از پرداخت عوارض شهرداری یا تسهیلات مالیاتی یا تأمین اجتماعی اعطای مشوقها با نگرشی بسیار محدود، حداقلی و خسَتآمیز مورد اشاره قرار گرفته است. درحالی که باید اعتماد به بخش خصوصی و اعطای مشوق و جلب توجه سرمایه گذاران این بخش به سرمایه گذاری در ورزش قهرمانی و حرفه ای در شرایطی که همه ساله توان و امکان دولت برای اختصاص منابع به این حوزه کاهش داشته، بیشتر باشد.
در پایان این نشست صادق رئیسیکیا و علی اصغر بیگدلی به عنوان اعضای کمیته 14 نفره بررسی و جمع بندی کارشناسی طرح نظام جامع باشگاه داری در ایران انتخاب شدند و مقرر شد این کمیته طی دو نشست کاری مباحث مطروحه و دیدگاه های کارشناسان این حوزه را جمع بندی و در اختیاررئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی قراردهند.
نظر شما