به گزارذش خبرنگار مهر، به همت باشگاه تجسمی تهران، نخستین نمایشگاه زوجهای هنرمند با موضوع نقاشی با حضور کیوان عسگری و مانلی منوچهری از 24 آذر تا 6 دی در نگارخانه فرهنگ سرای ارسباران برپاست. این نمایشگاه شامل 24 اثر در ابعاد 40 در 30 و 70در 50 با تکنیکهای گوناگون است.
نمایشگاه زوجهای هنرمند تلاش دارد فضا و شرایط مناسبی برای نمایش مشترک آثار زوجهای هنرمند فراهم کند.
مانلی منوچهری، کارشناسی ارشد تصویرسازی و عضو انجمن تصویرگران کتاب، برگزیده شورای کتاب کودک در دویستمین سال تولد هانس کریستین اندرسن و نفر دوم در اولین جشنواره شاهکارهای ادبی برای تصویرسازی غزلیات شمس و ... را در کارنامه هنری خود ثبت کرده است.
همچنین کیوان عسگری، کارشناسی ارشد نقاشی، شرکت در بیش از 70نمایشگاه گروهی نقاشی، طراحی، عکاسی و چاپ دستی، عضو هیات مدیره انجمن نقاشان و تصویرگران ایران، برگزیده دومین مسابقه بینالمللی تصویری ادیان توحیدی را در سوابق هنری خود ثبت کرده است. علاقهمندان به منظور بازدید از این نمایشگاه میتوانند همه روزه از ساعت 10 الی 20 به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
درد دل عکاسان با جامعه خبری
افشین شاهرودی در نشست خبری مراسم 10 روز با عکاسان ایران گفت که متاسفانه فرهنگ عکاسی به ایران نیامده است و خیلی ها عکسبردار هستند نه عکاس.
نشست خبری برنامه 10 روز با عکاسان ایران با حضور افشین شاهرودی، ساعد نیک ذات، حسن غفاری، سیف الله صمدیان و فرزاد هاشمی اعضای اجرایی این برنامه و مدیران انجمن عکاسان ایران در خانه هنرمندان برگزار شد.
در ابتدای این برنامه فرزاد هاشمی رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان گفت: سه سال پیش در چنین روزی یعنی 26 آذر 88 اولین مجمع عمومی انجمن عکاسان ایران شکل گرفت و فعالیت رسمی آن به مرور آغاز شد. به طوری که سوم خردادماه این انجمن وعده برگزاری مراسم 10 روز با عکاسان ایران را داد و خوشحالیم که امروز به استقبال ششمین روز از این برنامه میرویم.
این عکاس در مورد برنامههای آتی انجمن گفت: در اوایل سال 92 فعالیت خود را با برگزاری برنامه یک روز با عکاسان آغاز میکنیم و به تناوب این برنامهها را در تهران و شهرستانها ادامه خواهیم داد به طوری که اردیبهشتماه سال 92 برنامه ما در شهرستانها اجرایی خواهد شد.
افشین شاهرودی نیز گفت: هر چند دوربین عکاسی بیش از صد سال پیش در ایران وارد شد اما متاسفانه فقط دوربین عکاسی به کشور آمد و صد سال پیش فرهنگ عکاسی به ایران نیامد حتی در بخش نشریات عکاسی نیز اولین نشریه عکاسی ما ۱۴۰ سال بعد از انتشار اولین نشریه در انگلیس منتشر شد.
سیف الله صمدیان یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره انجمن عکاسان نیز در این مراسم گفت: شما به یک جشن تولد آمده اید، تولد عکاسی ایران بعد از 150 سال و این اولین بار است که همه عکاسان و علاقهمندان به آن را در قالب یک برنامه ده روز گرد هم آورده است.
وی به همگانی شدن عکاسی در میان مردم اشاره کرد و گفت: با ورود دوربینها و موبایلها دیجیتال در بین مردم، حالا خانهای بدون عکسبردار تقریبا وجود ندارد که البته باید میان عکاس و عکسبردار تفاوت قائل بود. وی با اعلام تولد دوباره عکاسی ایران گفت: متأسفانه این تولد در شرایط طبیعی اتفاق نمی افتد و در شرایط فرهنگی سالمی نیست و بهتر است بگوییم عکاسی ایران سزارین کرده است.
صمدیان هم با اشاره به این که این برنامه بدون حمایت مالی نهادهای خصوصی ودولتی برگزار شده است گفت: با این همه مشکل، این برنامه را برگزار کرده ایم که اگر هر وزارتخانه ای قصد برگزاری آن را داشت میلیاردها تومان باید خرج برگزاری آن می کرد.
نمایشگاهی برای ششمین مسابقه نقاشی کودکان و نوجوانان تهران
مراسم اهدای جوایز ششمین مسابقه بینالمللی نقاشی کودکان و نوجوانان تهران و گشایش نمایشگاه دوسالانه نقاشی کانون در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
آیین گشایش و اهدای جوایز ششمین مسابقه بینالمللی نقاشی کودکان و نوجوانان با حضور سفرا و نمایندگان کشورهای شرکت کننده و برندگان داخلی روز 27 آذر برگزار شد.
ششمین مسابقه و نمایشگاه بینالمللی نقاشی کودکان با هدف تشویق کودکان به خلق آثار هنری، پرورش قدرت تخیل و خلاقیت کودکان و بالا بردن سطح درک آنان از محیط زیست و اثرات آن بر زندگی انسانها با موضوع "چگونه محیط زیست خود را نگهداری کنیم" برگزار شده است.
در این میان از بین تعداد 11980 اثر رسیده از 19 کشور جهان و ایران، تعداد 31 نشان طلایی، 42 نشان نقره، 99 نشان برنز و 551 دیپلم افتخار به شرکت کنندگان تعلق گرفته است.
در همین حال آثار نقاشی کودکان و نوجوانان از کشورهای اسلواکی، سریلانکا، لتونی، بلغارستان، هند، قبرس، بلاروس، امارات، لهستان، چین، ارمنستان، هنگ کنگ، تایلند، صربستان، ترکیه، مجارستان، مالزی، کنیا و مکزیک در این دوره از مسابقه شرکت داده شده است.
نمایشگاه ششمین مسابقه دو سالانه بینالمللی نقاشی کودکان و نوجوانان که ساعت 15 روز دوشنبه 27 آذرآغاز شد و تا 6 دی 1391 در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران ادامه خواهد یافت.
آغاز سومین دوسالانه مجسمههای فضای شهری
احمد مسجد جامعی در سومین دوسالانه مجسمههای فضای شهری گفت: در بسیاری از جشنوارهها و برنامههای هنری شاهد ارائه کارهای سفارشی و قراردادی هستیم زیرا بزرگان و استادان که باید مدار برنامههای هنری باشند، کنار رفتهاند.
سومین دوسالانه مجسمههای فضای شهری عصر روز 26 آذر ماه با حضور جمعی از عکاسان و احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران درحالی در گالری برگ افتتاح شد که بارش برف مانع از اجرای برنامهها میشد.
در ابتدای برنامه سید مجتبی موسوی مدیر اداره حجم سازمان زیباسازی شهرداری تهران با گرامیداشت یاد هنرمندان فقید مجسمهسازی نظیر بیژن نعمتی شریف، گفت: این سومین دوسالانه است که در زمینه مجسمههایی که در فضای شهری کاربرد دارند برپا میشود و زمانبندی درست از یک سو و اقبال هنرمندان از سوی دیگر باعث شده است که این دوسالانه اعتبار قابل قبولی هر چند در این سالهای کم عمر خود به دست آورد.
وی افزود: این دوسالانه یک رویداد مربوط به ارگانی خاص نیست بلکه مربوط به جامعه هنری است و امیدواریم که تا سالهای سال ادامه داشته باشد.
در ادامه احمد مسجد جامعی گفت: من پیش از اینکه به عنوان عضوی از شورای اسلامی شهر تهران به این مراسم آمده باشم به عنوان یک علاقمند به هنر و برای دیدن آثار هنری پای به این مکان نهادهام.
وی این دوسالانه را یک فعالیت ارزشمند و متفاوت از سوی مدیریت شهری دانست و افزود: اصولا در کارهای مدیریت شهری ما کمی گرا هستیم ولی در تهران شتابزده و شلوغ، پرداختن به چنین دوسالانه باکیفیت و متفاوتی نکته بسیار جالبی است که باعث ایجاد مکث برای شهروندان شده است.
مسجد جامعی ادامه داد: یک سنگ یا چوب یا هر شیئی که برای مجسمه سازی به کار می رود به خودی خود هویت ندارد بلکه در فضا و با هویت و منش انسان است که رنگ و بو پیدا می کند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: قرار ما بر این بود که در برگزاری این دوسالانه و دوسالانههای اینچنینی بزرگان هنر و به نوعی کل جامعه هنری اختیار کار را داشته باشند و خدا را شکر که این مسئله رعایت شده است.
وی گفت: متاسفانه در بسیاری از جشنوارهها و برنامههای هنری شاهد ارائه کارهای سفارشی و قراردادی شدهایم زیرا بزرگان و استادان که باید مدار برنامههای هنری باشند، کنار رفتهاند.
سومین دوسالانه مجسمههای فضای شهری تهران در گالری برگ افتتاح شد و قرار است آثار برگزیده با رای هیات داوران در ابعاد بزرگ ساخته و در شهر نصب شود.
خانوداههای شهدای عرصه هنر تجلیل می شوند
اختتامیه نخستین یادواره ملی شهدای عرصه هنر با عنوان جلوه جمال با برگزار میشود.
این یادواره با حضور مسئولان کشوری و لشکری و خانواده های شهدای هنرمند سراسر کشور در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
معرفی و تجلیل از مقام شامخ شهدا به ویژه شهدای عرصه هنر و نیز معرفی هنرمند متعهد و دینی از جمله اهداف و رویکردهای نخستین یادواره ملی جلوه جمال است.
این مراسم روز چهارشنبه 6دی ماه از ساعت 3 تا 5 بعداز ظهر در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
بازی پگاه آهنگرانی در ویدئو پرفورمنس «نزدیکتر بیا ... نزدیکتر ...»
ویدئو-پرفورمنس «نزدیکتر بیا... نزدیکتر... نزدیکتر از این؟» به کارگردانی محمد پرویزی و با بازی پگاه آهنگرانی و آتنا اشتیاقی از اول دیماه به مدت 25 شب در گالری شیرین به اجرا در میآید.
پرویزی که سابقه کارگردانی نمایش «بانوی خیال» (بزرگداشت میراث نگارگران کهن ایران/ اجرا شده در تالار وحدت 84) و چندین ویدئو-آرت را در کارنامه خود دارد، در این اجرا گفته میشود، فرمی بدیع از پرفورمنس را ارائه میکند که ترکیبی از ویدئو-آرت، موسیقی و نمایش است.
نوعی دیالوگ درونی که در وجود بازیگر (پگاه آهنگرانی) با خودش جاری میشود و در بستری از فضاسازیهای ویدئویی و صدای ویلنسل (با اجرای زنده آتنا اشتیاقی، نوازنده ارکستر ملی ایران) بیننده را در مسیری پیش میبرد که به مقصدی رازآلود منتهی میشود؛ صداها.
«نزدیکتر بیا... نزدیکتر... نزدیکتر از این؟» تا 25 دیماه هر شب رأس ساعت 18 در گالری شیرین واقع در خیابان ولنجک، کوچه هجدهم، شماره 9 میزبان علاقهمندان خواهد بود.
نظر شما