به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین جعفری در هشتمین نشست یزدشناسی که با موضوع "هنر متعالی در یزد" با مشارکت حوزه هنری برگزار شد، اظهار داشت: طرح و نقش در دوران صفویه در هنر پارچه بافی یزد به اوج خود رسید و یزد را به یکی از استانهای شاخص در این زمینه تبدیل کرد.
وی یزد را از شاخص ترین استان هایی دانست که علاوه بر داشتن ویژگی های معماری منحصر به فرد، در عرصه هنر و خلق زیباترین شاهکارهای هنری نیز، جایگاه ویژه ای دارد.
استاد غلامرضا کارگر شوروکی، سخنران دیگر این مراسم نیز به بیان جایگاه هنر اسلامی تعزیه خوانی در یزد پرداخت.
وی به تاریخ درخشان یزد اشاره کرد و افزود: یزد از دیرباز مرکز پرستش بوده و آئین ها، مراسم، آداب و رسوم، معماری و وجود هزاران اثر تاریخی در این سرزمین، نشانگر تمدن و فرهنگ مذهبی است.
کارگر تصریح کرد: شبیه خوانی و تعزیه بیش از چند قرن است که در استان یزد رواج داشته و روند اجرای آن در استان همچنان باشکوه و جلوه خاصی ادامه دارد.
وی تعزیه را از هنرهای متعالی دانست و بیان داشت: دمیده شدن روح اسلام و تشیع در این هنر، رمز ماندگاری تعزیه است.
کارگر افزود: تعزیه به عنوان یک پدیده فرهنگی اصیل و توانمند از ارکان زیربنایی هنر نمایشی ایران محسوب می شود که در طول تاریخ، شیعیان کوشیده اند برای ادای احترام به ائمه اطهار(ع) به ویژه سالار شهیدان و یاران باوفایش و به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، از این شیوه ناب نمایشی بهره ببرند.
وی همچنین به تشریح ادبیات مقتل نویسی، چاووشی خوانی و دیگر هنرهای متعالی مرتبط با حوزه تعزیه خوانی پرداخت و در تصاویر و اسلایدهای زیبا، به تبیین این موضوعات پرداخت.
کارگر همچنین از بانیان و حامیان نشست های یزدشناسی قدردانی کرد و برگزاری این نشست ها را زمینه ساز رشد و تعالی علم، فرهنگ و هنر استان دانست.
نظر شما