۱ دی ۱۳۹۱، ۱۲:۱۰

سجادی در گفتگو با مهر:

نگاه شعاری به پژوهش در کشور/ پژوهش محوری در دانشگاه ها نهادینه شود

نگاه شعاری به پژوهش در کشور/ پژوهش محوری در دانشگاه ها نهادینه شود

سنندج - خبرگزاری مهر: مدیر پژوهش دانشگاه علوم و تحقیقات کردستان گفت: نگاه به حوزه پژوهش در کشور به جای وارد شدن به عرصه عملی، بیشتر جنبه شعاری و ظاهری دارد.

غریب سجادی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اهمیت پژوهش و لزوم توجه به این مهم در سطح کشور اظهار داشت: تحقیق و پژوهش در افزایش دانش بشری موثر و یکی از اساسی ترین نیازهای جامعه بشری در نیل به پیشرفت و توسعه است.

وی پژوهش را ضامن توسعه پایدار در جوامع دانست و گفت: در جامعه ایران نگاه به مسائل و مشکلات براساس ارائه تحقیق و پژوهش محور نیست و تصمیمات براساس وقایع و یافته های پژوهشی در قالب عمل اثبات نمی شود باید در این بخش تجدید نظر جدی صورت گیرد.

مدیر پژوهش دانشگاه علوم و تحقیقات کردستان با بیان اینکه پژوهش در روشن کردن وقایع جدید و کمک به تجدید نظر در مورد یافته های گذشته موثر است، اظهار داشت: با توجه به تغییر نگرش در منابع شناختی پژوهشگر در نهادینه کردن و ارائه ساختار مناسب و روشن از پژوهش نقش به سزای دارد.

سجادی ادامه داد: برای رسیدن به پاسخ قطعی سه روش استناد به گفته های قدیمی، تاکید و اصرار و قیاس و استقراء وجود دارد که استفاده از قیاس و استقراء مهمترین روش علمی رسیدن به پاسخ نهایی مورد قبول در مسائل است.

وی با بیان اینکه متولی اصلی حوزه پژوهش در ایران مشخص نیست، اعلام کرد: در سازمان ها و ادارات اجرای کشور به دلیل عدم تعیین متولی واحد برای حل مسائل و مشکلات اجتماعی و حضور موازی کار اداری معضلات و مشکلات بدون راهکار باقی می ماند.

مدیر پژوهش دانشگاه علوم و تحقیقات کردستان با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه پژوهش وجود ندارد، عنوان کرد: مهمترین مشکل پژوهش و عدم توسعه آن، ارائه تحقیقات کاربردی ضعیف و نامناسب است.

سجادی با اشاره به اینکه پژوهش بنیادی، نظری و کاربردی است، افزود: پژوهش های بنیادی و نظری که خواستگاه آن دانشگاه است در افزایش دانش بشری موثر است و در پژوهش کاربردی راهکار ارائه شده بدون جلب نظر مسئولان و شعاری است.

وی یادآور شد: به دلیل عدم وجود بانک اطلاعاتی گسترده برای جمع آوری و ثبت یافته های پژوهشی بیشتر پژوهش های انجام شده تکراری و بدون داشتن نتیجه مثمرثمر و فقط با صرف وقت و هزینه برای پژوهشگر است.

مدیر پژوهش دانشگاه علوم و تحقیقات کردستان با بیان اینکه عدم اطلاع از پژوهش های ارائه شده ضعف بزرگ با آثار زیانبار به توسعه کشور است، بیان کرد: نیاز به بومی شدن پژوهش و تلاش در راستای رسیدن به نتایج مثبت در پتانسیل های هر استان لازم است چرا که نتایج بهتری برای توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی هر استان به دنبال دارد.

سجادی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه علوم تحقیقات واحد کردستان در مقطع کارشناسی ارشد بیش از هزار و 500 دانشجو دارد، افزود: دانشجویان این دانشگاه در 21 رشته مشغول به تحصیل هستند و تاکنون قریب به 50 دانشجو نیز از این مرکز فارغ التحصیل شدند.

وی با بیان اینکه مهمترین کانون توجه دانشگاه حوزه پژوهش و ارائه پایانامه های دانشجوی است، اظهار داشت: کمبود امکانات آموزشی و آزمایشگاهی در این مرکز، کمبود استاد و کمبود منابع و اعتبارات تخصیص یافته به بحث پژوهش دانشگاه از مشکلاتی است که این دانشگاه تازه تاسیس با آن دست به گریبان است.

مدیر پژوهش دانشگاه علوم و تحقیقات کردستان با بیان اینکه شش درصد بودجه های دانشگاه صرف بخش پژوهشی می شود، گفت: این مرکز در دو سال اخیر و از زمان تاسیس تاکنون 20 مقاله آی اس ای و حضور در 14 همایش ملی و بین المللی را تجربه کرده است.

سجادی با بیان اینکه پژوهش مهمترین کانون در دانشگاه ها است، افزود: دانشگاه در هر جامعه براساس ارائه آمار و اطلاعات درست اعتبار لازم را به دست می آورد و پژوهش های ارائه شده خود را باید براساس رویکردها و نیازهای جامعه تنظیم کند و اولویت اصلی این دانشگاه نیز حرکت در این مسیر است.

وی در پایان بیان کرد: حرکت دانشگاه ها براساس آموزش محور شدن به ضرر و تهدیدی برای پژوهش در جامعه است که باید توجه داشته باشیم پژوهش مقدم تر و زمینه ساز آموزش در جوامع مدرن و صنعتی است.

دانشگاه علوم تحقیقات سنندج از سال 89 با پنج رشته تحصیلی شروع به پذیرش دانشجو کرده و در حال حاضر با بیش از هزار و 500 دانشجو و 50 فارغ التحصیل در 21 رشته تحصیلی فعالیت دارد.

کد خبر 1771644

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha