۱ دی ۱۳۹۱، ۱۵:۲۰

میراث فرهنگی در 7 روز/

بررسی زمینه های ورود گردشگران سلامت/ باستان شناسی در خاموشی

بررسی زمینه های ورود گردشگران سلامت/ باستان شناسی در خاموشی

برگزاری گردهمایی تخصصی باستان شناسان، ثبت حریم برج آزادی، برگزاری کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی، خبر ساز شدن دوباره مدیر سابق موزه ملی ایران از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، روز اول هفته با خاموشی سالن گردهمایی باستان شناسان ایران برگزار شد. یازدهمین گردهمایی باستان شناسی ایران از 25 آذرماه در سالن اجتماعات موزه ملی ایران با حضور جمعی از باستان شناسان و اساتید خارجی برگزار شد در میان صحبتهای اسد الله محمد پور مدیر کل حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی برق سالن موزه ملی ایران ناگهان قطع شد. با این حال محمدپور به سخنرانی های خود در تاریکی ادامه داد. سپس مدیر برنامه از حاضران خواست تا بر طرف شدن مشکل از نمایشگاه کتاب باستان شناسی در فضای بیرونی موزه بازدید کنند.

در این گردهمایی که سه روز به طول کشید بحث های تخصصی در حوزه باستان شناسی مطرح شد.

تمام برنامه‌های سازمان میراث فرهنگی از دوره مشایی ادامه می‌یابد

در حاشیه این برنامه رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه تمام برنامه‌های سازمان از دوره آقای مشایی ادامه خواهد داشت، در پاسخ به خبرنگاران گفت: در یک جلسه خبری در این باره بیشتر توضیح می‌دهم.

محمد شریف ملک زاده با وجود اینکه حضورش در نخستین روزهای کاری در این برنامه بود در پاسخ به تمامی سوالات خبرنگاران مبنی بر اینکه برنامه‌های آتی وی در این سازمان چه خواهد بود و یا حاشیه‌ها از سازمان میراث فرهنگی کمرنگ خواهد شد و یا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تغییرات سازمان میراث فرهنگی به کدام یک از معاونت‌ها سرایت خواهد کرد تنها به این جمله اکتفا کرد و گفت موفق باشید.

حریم برج آزدی ثبت ملی می‌شود

اما این هفته باز هم برج آزادی خبر ساز بود چرا که آبیاری محوطه و فضای سبز گسترده اطراف میدان برج تاریخی و ثبت ملی شده آزادی و نفوذ رطوبت ناشی از آن باعث شد تا در مدت اخیر این برج از رطوبت حاصله در امان نماند و در بخش هایی از آن رطوبت دیده شود.

محسن علمدار، معاون میراث فرهنگی تهران به خبرنگار مهر گفت: با شهرداری تهران مکاتبه کرده و جلسه ای برگزار کردیم که در آن جلسه ضمن تایید نفوذ آب به بدنه برج، مشخص شد که آبیاری موجب شده رطوبت به پایین کشیده شود و به سطح پوسته و بدنه برج آسیب بزند.

وی از ثبت حریم این برج در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این میدان اصلی این برج اکنون عرصه این بناست و حریم آن بسیار گسترده خواهد بود.

معمارزاده، کارشناس میراث فرهنگی نیز که در این جلسه حضور داشته است به مهر گفت: زمانی که باران می آید میزان رطوبت بیشتر می شود بنابراین باید به صورت اضطراری مرمت و حفاظت شود.

وی افزود: قراراست برای مرمت اضطراری کمیته ای در میراث فرهنگی تشکیل شود تا با استفاده از عایق ضد آب به عنوان پوشش موقت در گام اول از نفوذ رطوبت جلوگیری شود.

باستان‌شناسان به خانه جلال آل احمد می‌روند

پس از آنکه محمد شریف ملک زاده رئیس سازمان میراث فرهنگی، روز شنبه این هفته در گردهمایی باستان شناسان ایران به مدیر کل میراث فرهنگی تهران دستور داد تا در مدت دو ماه آینده خانه ای همانند خانه هنرمندان ایران برای گردهمایی مداوم باستان شناسان تشکیل شود، محمد حسین فراهانی، مدیرکل میراث فرهنگی تهران به خبرنگار مهر گفت: خانه تاریخی جلال آل احمد واقع در خیابان خیام تهران به خانه باستان شناسان ایران تبدیل خواهد شد.

وی ادامه داد: از آنجا که خانه نویسنده نامدار ایرانی، متعلق به دوران پهلوی اول و دسترسی آن به خیابان اصلی مناسب است به اتاق فکر باستان شناسان تبدیل می شود.

قوه قضائیه منعی برایم ایجاد نکرده است

پس از حاشیه سازی های جدید درباره مدیر سابق موزه ملی ایران، وی به خبرنگار مهر گفت: من در زمان تصدی ریاست سید حسن موسوی در سازمان میراث فرهنگی سمت مشاور رئیس این سازمان را گرفته ام و همچنان این سمت ملغی نشده است.

آزاده اردکانی بیان کرد: شایعه شده است که به تازگی مشاور آقای محمد شریف ملک زاده رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی شده ام اما من این موضوع را تکذیب می کنم چرا که از قبل این سمت برای بنده تعریف شده بود و هنوز ملغی نشده است.
وی بیان کرد: از طرف قوه قضائیه مشکلی برای ادامه کار ندارم و همچنان در خدمت سازمان میراث فرهنگی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستم.

اعتراض به دو نرخی شدن هتلها

در حوزه گردشگری هم اعتراضات نسبت به دو نرخی شدن هتلها همچنان ادامه دارد به نحوی که عضو هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی تهران دو نرخی شدن تعرفه اتاق هتلها را برای گردشگران داخلی و خارجی اقدامی ضد توسعه صنعت گردشگری دانست و گفت: از طریق مقامات گردشگری در این باره مذاکره می‌کنیم.

اکبر غمخوار گفت: این اقدام کار اشتباهی است چرا که در چند سال گذشته تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شد و نرخ را یکسان کردند ولی دوباره هتلداران خواستار برگشت به طرح قبلی هستند.

گردشگران سلامت بیمه می شوند

در این هفته کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی نیز در شهر مشهد برگزار شد در این کنفرانس مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه گردشگران ورودی سلامت بیمه می شوند، گفت: ویزای نوع Tاز چند ماه پیش برای گردشگران سلامت عملیاتی شده است.

احمد سبحانی مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه ایران گفت: ایران برای معالجه بیماران خارجی حتی از کشورهای اروپایی میهمان داشته است و این به دلیل قیمت کم و کیفیت بالای خدمات درمانی در کشور است.

وی بیان کرد: ویزای نوع Tاز چند ماه پیش عملیاتی شده است که به صورت قیمت نیم بهاء صادر می شود.

هزینه هر گردشگر سلامت بین 5 تا 7 هزار دلار است

معاون گردشگری کشور نیز در این کنفرانس با بیان اینکه میانگین هزینه های گردشگران سلامت بین 5 تا 7 هزار دلار تخمین زده می شود، گفت: این در حالی است که یک توریست عادی برای هر کشوری تقریبا یک هزار و 830 دلار درآمد دارد.

منوچهر جهانیان گفت: بیشترین گردشگران سلامتی که برای بهره مندی گردشگری سلامت و دریافت خدمات درمانی به ایران می آیند، از عراق، سوریه، عمان، تاجیکستان، هند، پاکستان و عراق است.

کد خبر 1771832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha