۲ دی ۱۳۹۱، ۸:۵۶

یادداشت مهر/

بی‌اخلاقی برخی رسانه‌ها خیانت به اعتماد مردم است

بی‌اخلاقی برخی رسانه‌ها خیانت به اعتماد مردم است

بوشهر - خبرگزاری مهر: امروز برخی از خبرنگاران و رسانه‌ها نقطه مقابل امر به معروف و نهی از منکر حرکت می‌کنند و فقط با شعار " دانستن حق مردم است" صفحه‌ها را سیاه می‌کنند و توجهی به همدلی، وحدت و انسجام جامعه ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، دین مبین اسلام تمام راهکارها و دستورات زندگی اجتماعی و خصوصی را فرا روی ما مسلمانان گذارده و به همه ارکان اصلی به صورت تمام و کمال پرداخته است. مسلمان واقعی با بهره گیری از این آموزه‌ها می‌کوشد که در راه انسانیت با پای عقلانیت و اخلاق حرکت کند و اسیر بی‌راهه‌های شک و تردید و باتلاق‌های فساد نشود.

اکنون رسانه و فضای حاکم بر آن مورد بحث است که متاسفانه در بین برخی رسانه‌ها شاهد بی‌اخلاقی رسانه‌ای شده‌ایم که هیچ منافاتی با اسلام و دستورات مبین آن ندارد.

در بین برخی از رسانه‌ها، خبررسانی که مهم‌ترین وظیفه آنها است، به سخره گرفته شده و به بازی با اذهان عمومی تبدیل گشته است.

خبرنگار واقعی باید با مسئولیت خطیر خود به عنوان گوش، چشم و زبان جامعه آشنا باشد و لحظه ای در اجرای این مهم درنگ نکند ولی آیا در همه رسانه ها خبرنگارانمان وظیفه خود را می شناسند؟ قلم را به عدالت می رانند؟

متاسفانه نه تنها در برخی از رسانه‌های هم استانی بلکه در جهان صفر و یک امروز بسیاری از خبرنگاران و رسانه‌ها نقطه مقابل امر به معروف و نهی از منکر حرکت می کنند و فقط با شعار "دانستن حق مردم است" صفحه‌ها را سیاه می‌کنند و توجهی به همدلی، وحدت و انسجام جامعه ندارند.

تغییر واقعیات یعنی خیانت به اعتماد مردم

رسانه ها باید آینه رخدادهای واقعی برای مردم باشند و تغییر واقعیات یعنی خیانت به اعتماد مردم. پس امانت خود را باید به مردم به شکل صحیح و دست نخورده پس داد.

حق مداری و عدالت از اصول حرفه‌ای خبر در اسلام است و باید خبرنگار و رسانه این شجاعت و شرافت خود را به عنوان امانتدار مردم حفظ و صیانت کند.

جابجا کردن سخن و تیترهای مغرضانه در رسانه‌های امروز جهان بیداد می کند و این حق را خواننده سلب می نماید که فکر کند و تصمیم بگیرد.

خبرنگاری که خود را چشم جامعه می‌انگارد باید همیشه بیدار باشد، خواب بر پلک‌های  رسانه مردمی حرام است و نیز بر اخباری که به مردم ارائه می‌دهد باید علم کافی داشته باشد، نه اینکه به سفارش یا قصد و غرض جمله‌ها را از پی هم بچیند و آبرویی را از مؤمنی برباید.

هدف رسانه خدمت به خلق باشد

هدف رسانه خدمت به خلق است و انتشار اخبار نوین برای مخاطب، پس اخلاق اقتضا می‌کند تا از صدق و کذب و یا عادل بودن منبع اطمینان حاصل نشده است از نمایش اخبار جلوگیری پرهیز کند.

رسانه مسلمان باید در جهان پرفریب رسانه‌ای و عصر حاکمیت خدعه و نیرنگ در فضای مجازی، اگر فضا برایش باز بود اخلاق را از یاد نبرد و نگذارد ارزش ها قربانی دم تکانی‌های دشمنان اسلام شود.

احترام به مردم در ردیف اول وظایف یک رسانه قرار دارد و نباید آبروی مردم را قربانی امیال کرد، در حریم خصوصی افراد فقط در مواردی می توان ورود کرد که باعث حل یک بحران بزرگ عمومی و اجتماعی باشد.

ابزارهای دروغین و خائنی که امروز در فضای آلوده اینترنت بساط پهن کرده اند، متاسفانه گریبان گیر غوغا سالاران به اصطلاح خبرنگار ما نیز شده اند.

خرید آمار بازدید و افزایش رتبه در سایت‌های متعدد آمارگیر

خرید آمار بازدید و افزایش رتبه در سایت های متعدد آمارگیر، دروغی بزرگ و خیانتی به افکار و اذهان مردم جامعه است. کدام رسانه مسلمان متعهد به خود اجازه می دهد که با مخاطبان فهیم خود این گونه با عدم صداقت رفتار کرده و فقط برای ماندن چند روزه بر صفحات اینترنت موازین اخلاقی و رسانه‌ای را زیر پا بگذارد.

باید با چشمی بصیر و قلمی توانا در عرصه آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی به مردم شریف این دیار دست در دست هم دهیم و با انتقادهای سازنده آینده‌ای را برای استان و کشور خود رقم بزنیم که در شأن و جایگاه واقعی آن است.

ما افراد رسانه باید فضایی را حاکم کنیم که به دور از اغراض سیاسی، با رقابتی سالم و دوستانه و با در کنار هم قرار گرفتن شکوفایی آینده این مرز و بوم و خاک مقدس را باعث شویم.

.......................
محمد امین حیدری

کد خبر 1771976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha