۲ دی ۱۳۹۱، ۱۵:۰۰

مصطفوی در گفتگو با مهر:

استانداردسازی داروهای خارجی و ایرانی تفاوتی ندارد

استانداردسازی داروهای خارجی و ایرانی تفاوتی ندارد

اصفهان– خبرگزاری مهر: رئیس دانشکده داروسازی اصفهان گفت: برخلاف تصور عموم مردم داروهای ایرانی تفاوتی با مدل خارجی‌ها از نظر استانداردهای پایه بین‌المللی ندارند.

ابوالفضل مصطفوی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در بسیاری موارد شاهد هستیم که بیماران نه تنها از تاثیرات متفاوت داروهای خارجی با ایرانی بلکه از انواع تاثیرهای مدل‌های ایرانی دارو نیز گلایه دارند.

وی افزود: در اغلب موار داروهای ایرانی ساخت کارخانه‌های مختلف  تفاوتی ندارند اما دلیل اینکه این داروها چه خارجی وچه انواع مختلف ایرانی بر بیماران مختلف اثرات متفاوتی دارد، را می‌توان در مواد جانبی متفاوت به کار رفته در داروها جستجو کرد.

رئیس دانشکده داروسازی اصفهان با اشاره به اینکه تغییر کم در میزان مواد جانبی دارو نیز می‌تواند سبب تاثیرهای متفاوتی در انسان‌های مختلف شود، تصریح کرد: این موضوع باعث می‌شود که سازگاری انسان‌های مختلف با انواع این داروها یکسان نباشد.

اهمیت تشخیص سازگاری بدن به دارو برای بیماری‌های مزمن

وی ادامه داد: این نکته ضروری است که خود بیماران بهتر از هرکس دیگر می‌توانند تشخیص دهند که بدن آنها  با کدام نوع دارو سازگارتر است و باید دقت کنیم که این موضوع درباره بیماری‌های مزمن مانند صرع، فشارخون وبیماری‌های روانی مهم‌تر است، چرا که برخی داروها مانند قرص‌های مسکن خود به خود اثر فوری که مورد انتظار ماست را برآورده می‌کنند.

مصطفوی بیان داشت: داروهای ایرانی به جز تفاوت‌های کارخانه‌ای چیزی از داروهای خارجی کم ندارند و برخلاف شایعات این تاثرهای متفاوت فقط به خارجی بودن یا ایرانی بودن دارو بستگی ندارد و در داروهای ایرانی نیز به دلایل گفته شده شاهد آن هستیم.

یک‌جانبه‌گرایی در مصرف داروهای گیاهی یا شیمیایی از ناآگاهی ناشی می‌شود

وی با اشاره به اینکه یک‌جانبه‌گرایی در مصرف داروهای گیاهی یا شیمیایی در کشور ما از نا آگاهی ناشی می‌شود، گفت: به طور معمول افرادی که با هرکدام از این دو گروه دارو کار می‌کنند نسبت به تأثیرها و یا عوارض دیگر داروها دانش کافی ندارند و این موضوع باعث می‌شود یک طرفه درباره دیگر پزشکان و همکاران خود به قضاوت بنشینند.

رئیس دانشکده داروسازی اصفهان با اشاره به اینکه اینکه بحث داروهای سنتی مدت کوتاهی است که میان جامعه علمی رواج یافته است، بیان داشت: نمی‌توان تمامی این داروها را مفید دانست و لازم است تحقیقات علمی بیشتری درباره آنها انجام شود.

وی اضافه کرد: نمی‌توان درمان را به داروهای سنتی یا شیمیایی محدود کرد چرا که بنا بر تحقیقات علمی در درمان برخی بیماری‌ها داروهای شیمیایی و برای برخی نیز داروهای سنتی و یا گیاهی موفق‌تر بوده است.

کد خبر 1772548

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha