جواد حاجی زاده رینه- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه عروق بدن به دو نوع شریانی و وریدی تقسیم میشود، افزود: تعبیه آنژیوکتها در داخل وریدی با هدف تزریق دارو و مایعات و در داخل شریانها با هدف عمدتا اندازهگیری خون داخل شریانی است.
حاجی زاده از اجرای طرح تحقیقاتی برای جلوگیری از این عوارض خبر داد و در این باره توضیح داد: در این طرح در طول 3 سال تحقیق آنژیوکت هشدار دهندهای را طراحی و ساختیم که به پزشک هشدار لازم در هنگام تزریق شریانی را میدهد.
وی افزود در روشهای معمول برای پیشگیری از تزریق شریانی از چسب و نگارش علائم و عبارات هشدار دهنده روی آن در نزدیکی پورت تزریق آنژیوکت استفاده میشود و یا پورت آنژیوکت را با استفاده از یک تکه چسب میپوشانند.وی افزود این روش ها کارآمد نیستند زیرا علاوه بر نقص های علمی بزرگ وارده بر این روش ها همچنان با وجود آن ها در سراسر دنیا تزریق های شریانی اتفاق می افتد.
این محقق یادآور شد: گاهی اوقات نیاز به تزریق شریانی دارو مانند تزریق هپارین برای جلوگیری از لخته شدن خون است از این رو این آنژیوکت با در اختیار قرار دادن پورت و حذف نکردن آن امکان ارائه خدمات درمانی را برای کادر درمانی فراهم میکند.
حاجی زاده، با اشاره به انجام تستهای بالینی این آنژیوکت، اضافه کرد: این آنژیوکت بر روی تعدادی بیمار در بیمارستان قلب و عروق شهید رجایی اجرایی با موفقیت تست شد و دارای تائیدیه از بزرگترین مراکز آموزشی و بالینی کشور است که امیدواریم با حمایت مسئولان اقدام به تولید عمده این محصول فناورانه و مقرون به صرفه کنیم.
نظر شما