۳ دی ۱۳۹۱، ۱۴:۲۹

هیون هون لی:

حمایت دولت از تولید صادرات محور عامل موفقیت کره جنوبی

حمایت دولت از تولید صادرات محور عامل موفقیت کره جنوبی

اصفهان - خبرگزاری مهر: یک استاد اقتصاد بین الملل دانشگاه کنگ ون کره جنوبی گفت: عامل موفقیت کره جنوبی ،حمایت دولت از تولید صادرات محور است.

به گزارش خبرگزاری مهر، هیون هون لی در پنجمین نشست از سلسله نشست های تخصصی بررسی راهکارها و الزامات تحقق حمایت از تولید ملی کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان با موضوع نشست تخصصی نگاهی به توسعه صنعتی کره جنوبی گفت:کره جنوبی یکی از مستعمره های ژاپن تاسال 1945 بود که از جمله فقیرترین کشورهای آسیای شرقی به شمار می رفت.

وی ادامه داد: این کشور در سال 1953 همزمان با جنگ داخلی به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد و در آن سال تولید ناخالص داخلی کمتر از یکصد دلار بود ولی از سال 1962 دوره تحول اقتصادی در این کشور آغاز شد.

وی افزود: در سال 2012 سرانه تولید ناخالص داخلی کره برابر به 22 هزار دلار در سال رسیده و این در حالیست که حجم تجارت این کشور به یک هزار میلیارد دلار رسیده که این موضوع این کشور را جزء 10 کشور برتر اقتصادی جهان قرار داده است.

هیون هون لی به بحران مالی سال 1997آسیای جنوب شرقی اشاره و گفت: در آن سال سرانه تولید ناخالص داخلی کره که 10 هزار دلار بود به 7 هزار دلار رسید و از آن زمان با ایجاد اصلاحات اقتصادی در کره سرانه تولید ناخالص داخلی طی 15 سال به 22 هزار دلار ارتقا یافت.

این اقتصاد دان کره جنوبی اظهار داشت: در سال 1960 کشاورزی 45 درصد اقتصاد این کشور را تشکیل می داد ولی امروز این سهم به 6.2 درصد رسیده است و عمده اقتصاد بر پایه صنعت و خدمات استوار شد.

وی اشتغال در بخش کشاورزی را تنها 5 درصد اعلام کرد و گفت: صنعت با 70 درصد بیشترین سهم اشتغال در کره جنوبی را از آن خود کرده است و باعث شده این کشور یکی از پویاترین اقتصاد های دنیا محسوب شود.

نخستین برنامه پنج ساله کره از سال 1962 آغاز شد

هیون هون لی افزود: نخستین برنامه پنج ساله اقتصادی کره از سال 1962 آغاز شد که در آن اولویت اصلی رشد سریع اقتصادی بر اساس استراتژی تولید صنعتی بر مبنای صادرات بود.

این اقتصاد دان کره جنوبی بیان کرد: در این برنامه ایجاد یک بازار مهم اقتصادی همراه با پشتیبانی قوی دولت از بخش خصوصی مورد تاکید قرار گرفت، در سالهای آغازین رشد اقتصادی نه پول وسرمایه چندانی در کشور وجود نداشت ولی دولت به توسعه سرمایه انسانی در اقتصاد توجه ویژه ای نشان داد.

استقراض پول از دیگر کشورها و ورود ماشین آلات صنعتی به روز گامهای نخست کره در فرایند توسعه اقتصادی

هیون هون لی استقراض پول از کشورهای خارجی و ورود ماشین آلات صنعتی به روز و مواد اولیه مورد نیاز تولید را گامهای نخست کره در فرایند توسعه اقتصادی ذکر کرد و گفت: تامین منابع خارجی برای خرید ماشین آلات با حمایت دولت و از طریق بخش خصوصی صورت گرفت و دولت نقش حمایت کننده بخش خصوصی در این فرایند را بر عهده گرفت.

شرکتهای بزرگ کره مولد تفکر حمایتی دولت است

وی شرکت های بزرگی مانند سامسونگ، الی جی و هیوندا را مولد تفکر حمایتی دولت کره در آن سالها دانست و گفت: حمایت دولت از صادرات تولیدکنندگان کره ای حمایتی موثر و مفیدی بود که روز به روز به صادرات این شرکت ها افزوده می شد، روند صنعتی شدن از طریق رشد در صادرات و واردات هدفمند از سال 1960 آغاز و تا امروز همچنان ادامه دارد.

هیون هون لی اضافه کرد: در زمانی که دولت در سالهایی با کسری تجاری روبرو بود، ورود ماشین آلات و مواد اولیه متوقف نشد و دولت با تمام توان از بنگاههای اقتصادی حمایت کرد.وی تمرکز دولت در حمایت از تولیدات الکترونیک ،فولاد و ماشین آلات سبک و سنگین بخش خصوصی را در توسعه صادرات کره جنوبی مهم ارزیابی کرد و گفت: سهم صادرات صنعتی کره از 7 درصد 1960 به 80 درصد 2012 رسیده است .

وی نقش شرکت های بزرگ اقتصادی در افزایش تولید ناخالص داخلی کره جنوبی را مهم ارزیابی کرد و گفت: دشرکت هایی مانند سامسونگ و هیوندا و الی جی در رشد اقتصادی کره نقش بسیار مهمی داشتند و امروز با وجود بحران های اقتصادی در جهان رشد اقتصادی کره هر سال افزایش می یابد.

اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد باعث موفقیت کره است

هیون هون لی رهبری قوی در مسایل سیاسی و تعهد اصلی روسای جمهور در حفظ استراتژی توسعه اقتصادی را یکی از عواملی موثر موفقیت شرکت های بزرگ اقتصادی در صادرات محصولات خود دانست و گفت: ایجاد اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد باعث موفقیت این کشور در عرصه اقتصادی شده است و این در حالیست که کره شمالی با اتخاذ اقتصاد سوسیالیستی از کارآمدی در اقتصاد بی بهره است.

وی یادآور شد: دولت با قدرت نقش هدایت و نهادینه کردن اقتصاد آزاد در این کشور را دنبال می کرد و به تدریج دخالت خود را در اقتصاد کمتر و خصوصی سازی را تقویت کرد.

هیون هون لی اظهار داشت: برون گرایی اقتصاد در این کشور اهمیت خاصی را پیدا کرد و توجه به سرمایه انسانی نیز در این راستا مورد تاکید قرار گرفت.

این اقتصاد دان کره جنوبی توجه به آموزش مردم و به روز نگه داشتن آنان در عرصه های مختلف را قابل توجه دانست و گفت: کره جزء کشورهای است که دارای نرخ بالای باسوادی است.

وون جونگ کیم:دولت نقش مهمی در تامین مالی شرکتها را دارند

رئیس دپارتمان اقتصاد دانشگاه کنگ ون کره جنوبی سیاست اصلی دولت کره را حمایت از شرکت های بزرگ اقتصادی و جلوگیری از اتخاذ تصمیمات ریسکی و خطرناک این شرکتها در عرصه اقتصادی برشمرد و گفت:دولت تلاش می کند که بخش خصوصی کالای با کیفیت تولید کند.

وون جونگ کیم یکی از وظایف مهم دولت کره را ایجاد ذخایر منابع مالی برای بخش خصوصی برشمرد و گفت:کاهش نرخ بهره و تامین مالی آسان برای بخش خصوصی از رویکردهای دولت برای تامین مالی از منابع داخلی است.

دولت کره جنوبی با ایجاد صندوق ذخیره ارزی توانست تامین مالی بخش خصوصی را انجام داد

رئیس دپارتمان اقتصاد دانشگاه کنگ ون کره جنوبی اضافه کرد: کره در ابتدا کشوری فقیر و بی پولی بود و نقش دولت پررنگ ولی به مرور زمان با ایجاد صندوق ذخیره ارزی توانست تامین مالی بخش خصوصی را انجام دهد.

وی خاطر نشان کرد:دولت با وجود کسری بودجه اجازه نداد تولید صادر محور مخدوش شود.

وون جونگ کیم نقش دولت در حمایت از بنگاههای کوچک را حمایتی دانست و گفت:دولت به دنبال این است که صنایع بزرگ کار غیر معمول در قبال شرکت های کوچک انجام ندهند و به موقع از انحراف شرکت های بزرگ نسبت به شرکت های کوچک جلوگیری کند.

چونگ مو کو:دولت وظیفه تامین مالی بخش خصوصی را برعهده دارد

استاد اقتصاد دانشگاه کنگ ون کره در این نشست گفت: دولت کره وظیفه تامین مالی بخش خصوصی را بر عهده دارد زیرا بخش مالی نقش بسیار مهمی در اقتصاد ایفا می کند.

چونگ مو کو تصریح کرد: زمانی که 70 درصد بودجه دولت در نفت خلاصه می شود جریان نقدینگی تحت تاثیر فروش نفت قرار می گیرد و نوسانات بسیاری را برای تامین مالی بخش خصوصی شاهد خواهیم بود.

کد خبر 1773426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha