به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد محمودی صبح دوشنبه در جلسه استانی اعضای شورای منطقه ای مدیریت حوضه آبخیز دریاچه ارومیه افزود: توسعه فرهنگ عمومی صرفه جویی در مصرف آب، همراهی آحاد مختلف مردم بخصوص کشاورزان و بهره برداران صنعت آب در حوضه دریاچه ارومیه به همراه اجرای پروژه های علاج بخشی از مهمترین نیازهای برنامه های احیا و مدیریت این زیست بوم با ارزش بن المللی است.
وی با اشاره به برگزاری همایش بین المللی دریاچه ارومیه با حضور کارشناسان داخلی و خارجی ضمن تاکید بر بهره برداری از فضای ایجاد شده از برگزاری این همایش در پیشبرد برنامه ها، اظهار داشت: گاهی سازی در سطوح مختلف جامعه، ایجاد هماهنگی و انسجام ملی در موضوع اهمیت دریاچه ارومیه و تلاش برای نجات آن از جمله اهداف مهم پیش بینی شده این همایش بود.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی حفظ ارتباط فی مابین این شورا با متخصصان و دانشمندان علوم مختلف اکوسیستم و صنعت آب را ضروری دانست و یادآور شد: دبیرخانه همایش دریاچه ارومیه زمینه های تدوام ارتباط دوسویه با دانشمندان و متخصصان داخلی و بین المللی را فراهم سازد .
محمودی همچنین با تاکید بر ارزیابی بخشهای مختلف این همایش، گفت: با تشکیل گروههای کارشناسی ابعاد مختلف این همایش و نحوه برگزاری آن را باید آسیب شناسی دقیق انجام و از نتایج آن برای ارتقا کیفی برنامه های نظیر این همایشها استفاده کرد.
هدایت آب از سد حسنلو به دریاچه ارومیه
این مسئول ادامه داد: براساس توافق بعمل آمده بین سازمان آب منطقه ای و اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی و به منظور حفظ تعادل اکولوژیکی و احیا دریاچه ارومیه و جهت جبران کسری آب دریاچه ارومیه، 10 میلیون متر مکعب آب سد حسنلو از طریق زهکش حسنلو به سوی دریاچه رها سازی شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده می توان با اجرای طرحهای مکانیزاسیون کشاورزی و آبیاری تحت فشار یک میلیارد مترمکعب آب مازاد را به بستر دریاچه هدایت کرد، ادامه داد: باید سالانه 3.1 میلیارد مترمکعب آب از محل صرفه جویی و رهاسازی از طریق رودخانه ها به دریاچه انتقال یابد.
نظر شما