به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه شورای شهر، به مناسبت سالگرد زلزله بم به احتمال وقوقع زلزله در شهر تهران پرداخته شد.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه پس از زلزله بم زلزله های بزرگی مانند آذربایجان شرقی و خراسان جنوبی را داشته ایم، گفت: اینها همه هشدار است که ساخت و سازهایمان قانونی و درست باشد.
وی با اشاره به وقوع زلزله در سایر نقاط دنیا گفت: چندی پیش زلزله 7 ریشتری در یکی از نقط اسپانیا تنها یک نفر مصدوم داشت که احتمالا آن هم قبلش مسموم شده بود که مصدوم شد زیرا بیشتر ساختمانهای دنیا در مقابل زلزله مقاوم شده و خسارات بیشتر اقتصادی است تا جانی.
وی خواستار برنامه ریزی های مناسب در مقابل وقوع سیل و زلزله شد.
وی در ادامه با اشاره به سالروز نهضت سواد آموزی در کشور گفت: مقابله با بی سوادی در کشور یادگاری ازحضرت امام است اما ما هنوز در کشور بی سواد داریم و شرایطمان دراین زمینه ایده آل نیست. باید تلاش کنیم تمام مردم کشور از نعمت خواندن و نوشتن بهره مند شوند.
تقدیر شورا از آتش نشان شهید
در ادامه جلسه احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شهر تهران با اشاره به درخواست جلسه قبل خود مبنی بر ارائه گزارشی در خصوص کشته شدگان حادثه گودبرداری منطقه 13 گفت: آن گزارش احترام به جان انسانها بود و به دنبال مقصر در این حادثه نبودیم.
وی در ادامه از آتش نشانی که این هفته در دفاع از جان و مال مردم جان خود را از دست داد قدردانی کرد و گفت: وی برای حفظ جان دیگران جانش را ازدست داد.
زلزله بم استثنایی بود
حمزه شکیب رئیس کمیسیون عمران شورا نیز در سالگرد زلزله بم که روز ملی ایمنی در برابر زلزله است با اشاره به جزئیات این حادثه در سال 82 گفت: گسل شهر بم یک گسل غیر فعال بود که نشانه فعال نبودن آن ارگ بم است که 2 هزار سال قدمت دارد. این زلزله استثنایی و در دنیا کم نظیر است زیرا بر اثر آن 26 هزار نفر کشته و 50 هزار نفر مجروح شدند.
وی با بیان اینکه 18 هزار خانه در این حادثه تخریب شد، گفت: متاسفانه ساختمانهای کلیدی شهر مانند فرمانداری و شورای شهر و بیمارستانها نیز تخریب شدند.
رئیس کمیسیون عمران شورا با تقسیم بندی کشور به 4 منطقه خطر گفت: بم در منطقه خطر متوسط قرار داشت اما تهران بر اساس نقشه ها درمنطقه خطر زیاد قرا دارد و تهران گسلهای فراوان فعالی دارد.
وی با اشاره به اقدامات بعد از زلزله بم در کشور گفت: شروع مقاوم سازی ساختمانهای دولتی مانند بیمارستانها و مدارس، استانداردهای اجباری در مراحل تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی، تشکیل سازمان مدیریت بحران در تهران و تهیه شناسنامه فنی برای ارتقاء ساخت و ساز از برنامه هایی بود که در تهران دنبال شد.
مقاوم سازی مدارس به عنوان یک الگوی موفق
شکیب در ادامه با اشاره به بودجه 4 میلیارد دلاری برای مقاوم سازی مدارس گفت: می توان از بازسازی و مقاوم سازی مدارس به عنوان یک الگوی موفق در این زمینه نام برد. به طور مثال در زلزله اهر 8 مدرسه ای که مقاوم سازی شده بودند حتی یک ترک نیز برنداشتند و به عنوان ستاد بحران استفاده شدند.
760 مدرسه بازسازی شده در تهران
رئیس کمیسیون عمران شورا با اشاره به روند نوسازی مدراس پایتخت گفت: 6 هزار مدرسه درتهران است که 2 هزار مدرسه امکان مقاوم سازی دارند و 1700 مدرسه نیز نیاز به تخریب و نوسازی دارند و تنها دو هزار و 300 مدرسه در تهران هستند که مشکلی ندارند. از این تعداد 370 مدرسه مقاوم سازی شده و 390 مدرسه نیز تخریب و نوسازی شده است.
رئیس کمیسیون عمران شورا با اشاره به وضعیت بیمارستانها گفت: متاسفانه بیمارستانها در وضعیت نامناسبی قرار دارند و حتی یکی از بیمارستانهای ورزقان قبل از افتتاح کاملا تخریب شده است. بسیاری از بیمارستانهای کشور پس از بحران قابلیت بهره برداری ندارند.
شکیب با بیان اینکه 50 درصد بیمارستانهای کشور قدمتی بیش از 30 سال دارند، گفت: بسیاری از این بیمارستانها قبل از سال 75 ساخته شده اند که هنوز آئین نامه ساخت دو هزار و 800 به تصویب نرسیده بود همچنین اکثر بیمارستانها ضوابط فنی در آنها رعایت نشده بود.
وی از وزارت بهداشت خواست همانند آموزش و پرورش برای نوسازی بیمارستانها اقدام کند.
بی توجهی وزارت بهداشت به مقاومت کلینیکهای پایتخت
خطیب در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه در سالهای میان 80 تا 82 سازمان مدیریت برنامه ریزی مطالعاتی برای مقاوم سازی بیمارستان های کشور انجام داد، گفت: اما پس از این سال هیچ کاری در این حوزه انجام نشد.
وی ادامه داد: ما در شورا مصوبه ای برای تعیین مقاومت ساختمان هایی که کلینیک تبدیل شود، داریم زیرا بیشتر این کلینیک ها از خانه های کلنگی استفاده می کردند، اما بازهم وزارت بهداشت در این زمینه با ما همکاری نکرد و شهرداری تهران نیز امکان گذر این ساختمانها از فیلتر مقاوم سازی فراهم را نکرد.
طرح بی سرانجام کاهش خطرپذیری شهر تهران
رئیس کمیسیون عمران در ادامه به تهیه و تدوین طرح جامع خطرپذیری شهر تهران اشاره کرد و گفت: هنوز عاقبت این طرح مشخص نیست و تکمیل نشده است.
وی اضافه کرد: آخرین پیگیریهای ما نشان می دهد این طرح به مشاور داده شده، اما مشاور نیز کاری انجام نداده و در آخرین نامه شهرداری در این خصوص پیشنهاداتی را مطرح کرده است.
وی ادامه داد: چرا وقتی در شهر تهران پروژه های بزرگ هزار میلیاردی در حال ساخت است برای پروژههای مطالعاتی اینچنینی یک یا دو میلیارد تومان هزینه نمی شود؟
وی افزود: ما تلاش کردیم در شورا هر چه برای ارتقاء ایمنی است دنبال کنیم اما متاسفانه بسیاری از دستگاههای متولی بر شهرداری خود را از مسئولیتها کنار کشیدند.
شکیب با اشاره به کنترل مضاعف ساخت و سازها قبل از شورای دوم گفت: پیش از این شناسنامه فنی دو برگه برای همه ساختمانها جهت ارزیابی سریع وضعیت کیفی ساختمان های پایتخت تهیه می شد که این فرم دو برگی به دست فراموشی سپرده شده است.
وی با اشاره به نادیده گرفتن شهرداری در خصوص وظایف خود تصریح کرد: ما هفته های گذشته در قالب تذکری به شهردار در خصوص توقف کنترل و نظارت های ساختمانی ارائه کردیم که پاسخی که به ما داده شد اعلام شد مسئولیت کنترل شهرسازی تنها با شهرداری است و کنترل مقررات ملی بر عهده شهرداری تهران نیست.
ایران جزء 5 کشور اول در دنیا در زمینه علم زلزله است
رئیس کمیسیون عمران شورا با بیان اینکه ایران جزء 5 کشور اول دنیا در زمینه علم زلزله است، گفت: متاسفانه از این ظرفیت های علمی استفاده نمی کنیم و در ساخت و ساز جزء 30 کشور دنیا هستیم.
وی تاکید کرد: دانشی که ما از پول ملت برای کسب آن خرج می کنیم صرف حل مشکلات کشورهای دیگر می شود. متاسفانه ما به دنبال بهانه برای از زیر کار در رفتن هستیم اما باید به جای از زیر کار در رفتن به دنبال گرفتن زیر یک خم کار باشیم.
نظر شما