۶ دی ۱۳۹۱، ۹:۴۵

گزارشی از یک نشست/

توقف یکساله پتروشیمی گلستان/ از تخصیص نیافتن ارز تا خرید زمین در النگدره

توقف یکساله پتروشیمی گلستان/ از تخصیص نیافتن ارز تا خرید زمین در النگدره

گرگان - خبرگزاری مهر: سرمایه گذاری 90 میلیارد تومانی، توقف بیش از یکسال پروژه پتروشیمی، تخصیص نیافتن تسهیلات ارزی و صرف بخشی از سرمایه سهام گذاران برای خرید زمین مسکونی در النگدره از مهمترین موضوعات مطرح شده در نشست خبری بررسی روند اجرای پتروشیمی گلستان بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، مسئولان پتروشیمی گلستان سه شنبه شب در نشست بررسی روند اجرایی پروژه پتروشیمی گلستان به بخشی از دغدهه های بیش از 90 هزار سهامدار این پروژه بزرگ پاسخ گفتند.

پروژه پتروشیمی گلستان در سال 85 و بر اساس مصوبه سفر اول دولت به استان کلنگ زنی شد و قرار بود ظرف سه سال به مرحله بهره برداری رسد و اکنون با گذشت بیش از شش سال پیشرفتی 18 درصدی دارد.

مسئولان پتروشیمی تخصیص نیافتن تسهیلات ارزی را مهمترین دلیل کندی روند اجرای این طرح بزرگ عنوان کرده اند.

88 هزار نفر سهامدار پتروشیمی گلستان هستند

رئیس هیئت مدیره پتروشیمی گلستان در این زمینه گفت: در حال حاضر 88 هزار نفر سهامدار این پروژه هستند و کل سرمایه مردمی این پروژه 28 میلیارد و 500 میلیون تومان است و کل سرمایه پروژه اعم از دولتی، مردمی و ... 47 هزار و 300 میلیون تومان است.

التفات کامیاب افزود: این درحالیست که کل سرمایه مورد نیاز برای اجرای طرح در بررسی های اولیه 700 میلیارد تومان برآورد شده بوده و 47 میلیارد تومان سرمایه جمع آوری شده حدود چهار درصد اعتبار مورد نیاز بوده است که با این رقم نمی توان زیاد کار کرد.

90 میلیارد تومان سرمایه گذاری شد

وی اظهار داشت: با این حال در سالهای گذشته با حمایت مسئولان استان و نمایندگان مجلس حدود 90 میلیارد تومان در پروژه پتروشیمی گلستان هزینه شد و تمام زیرساختهای مورد نیاز، فونداسیون، جاده، فنس کشی و ... انجام شد.

کامیاب عنوان کرد: اکنون پروژه پتروشیمی گلستان وارد فرابورس شده و کل داراییهای این پروژه 135 میلیارد تومان قیمت کارشناسی شده است.

رئیس هیئت مدیره پتروشیمی گلستان بیان داشت: قیمت هر سهامی که به مردم واگذار شده بود 100 تومان بود که اکنون حدود سه برابر و به بیش از 276 تومان رسیده است.

وی درباره هزینه کرد پروژه پتروشیمی افزود: برای خرید دانش فنی اوره از کشور هلند هشت میلین یورو و برای خرید دانش فنی آمونیاک از سوئیس شش میلیون یورو صرف شد که 50 میلیارد تومان نیز در سایت پتروشیمی هزینه شده است.

کامیاب یادآورشد: انجام 20 کیلومتر جاده آسفالته، ساخت 45 هزار متر مربع انبار، و زیرساخت سوله از جمله اقداماتی است که در پروژه پتروشیمی گرگان انجام شده است.

رئیس هیئت مدیره پروژه پتروشیمی گلستان با بیان اینکه تمام توان برای اجرای پروژه پتروشیمی گذاشته شده است گفت: متاسفانه مصوبه تخصیص 308 میلیون یورویی از صندوق ذخیره ارزی عملی نشد و این صندوق منحل شد.

وی با اشاره به وجود وقفه برای تصویب اساسنامه صندوق توسعه ملی گفت: متاسفانه هنوز اعتبارات ارزی این طرح اختصاص نیافته است.

پیشرفت 18 درصدی پروژه

کامیاب در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چه زمانی سود سهامداران پرداخت می شود، اظهار داشت: سود زمانی پرداخت می شود که پروژه به مرحله بهره برداری رسد و اکنون این طرح 18 درصد پیشرفت فیزیک دارد که این پیشرفت نیز با سرمایه مردمی محقق شده است.

وی درعین حال به مردم امیدواری داد که نگران نباشند زیرا این پروژه حتما و 100 درصد ساخته می شود.

وی درباره زمان دقیق بهره برداری از پروژه پتروشیمی گلستان گفت: زمان دقیق را وقتی می توانیم برنامه ریزی کنیم که ارز مورد نیاز تامین شود.

خرید زمین مسکونی در النگدره

رئیس هیئت مدیره پروژه پتروشیمی گلستان در پاسخ به سئوالی که آیا خرید زمین مسکونی با پول سهامداران در النگدره گرگان ضروری بود، عنوان کرد: یکی از افتخارات این مجموعه این است که 10 میلیارد تومان بابت زمین النگدره هزنیه کرده است.

کامیاب گفت: اگر این زمین را نیز خریداری نمی کردیم در پیشرفت پروژه تاثیر چندانی نداشت، زیرا 75 درصد پیشرفت پروژه منوط به خرید ماشین آلات و تجهیزات است و از سوی دیگر این زمین اکنون یکی از پشتوانه های پروژه بوده و به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات می توان از آن استفاده کرد.

وی یادآورشد: بخشی از پول زمین النگدره از سود سپرده مردم و بخشی نیز با اصل پول مردم تامین شد و ارزش کنونی این زمین بیش از 45 میلیارد تومان است که متعلق به سهامداران است.

مردم سهامشان را نفروشند

کامیاب درباره دلیل توقف عملیات اجرایی و عمرانی پروژه پتروشیمی گلستان در طول یکسال و نیم گذشته عنوان کرد: تخصیص نیافتن ارز مورد نیاز دلیل رکود عملیاتعمرانی است وتا زمانی که ارز نداشته باشیم نمی توانیم کاری کنیم.

وی به مردم و سهامداران توصیه کرد از فروش سهام خوداری کنند و به دلیل اینکه پروژه در فرابورس عرضه شد، سهامشان را نفروشند.

حجت الاسلام سید علی طاهری، دبیر مجمع نمایندگان گلستان نیز گفت: مصوبه دولت این بود که پروزه پتروشیمی ظرف سه سال به انجام رسد و آنچه در اختیار استان بود به نتیجه رسید.

وی اظهار داشت: قرار بود برای تامین تجهیزات تسهیلات ارزی ارائه شود که صندوق ذخیره ارزی منحل شد و به صندوق توسعه ملی تبدیل شد و این صندوق نیاز به آیین نامه داشت که همچنان پیگیر تخصیص اعتبارات ارزی هستیم.

وی عنوان کرد: همچنین بانک ملی قبول کرد تا بخشی از تسهیلات رازی را پرداخت کند ولی شرایط سختی را برای ارائه تسهیلات اعلام کرد.

حجت الاسلام طاهری بیان داشت: بانک نگرانی دارد که اگر سرمایه گذار خصوصی توانمند نباشد ممکن است در بازپرداخت تسهیلات مشکل ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس اعلام پتروشیمی ایران، پیشرفت پتروشیمی گلستان نسبت به پروژه های مشابه خوب است، گفت: در چندماه گذشته با چند سرمایه گذار بزرگ داخلی و خارجی صحبت کردیم و پیگیریها ادامه دارد.

کد خبر 1776040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha