به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد محمدنیا ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تلاش سازمان بر دانش محور کردن فعالیتها و برنامه ها به عنوان سرلوحه کار است.
وی با اشاره به پیشتاز بودن سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری در گرایش به سمت مجامع علمی و فعالیتهای علمی بیان کرد: این سازمان در سه محور اصلی فعالیت میکند و امیدواریم بتوان در بحث سازمانی تحول اداری داشته باشیم و بدنبال آن ارتقای سطح علمی و دانش تخصصی را بدست آوریم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری شیراز ادامه داد: استقرار سیستم نظارت و پایش الکترونیک هوشمند و ایجاد هماهنگی مستمر در برنامه تخصصی ایجاد فضای سبز با همکاری شهرداریهای مناطق از دیگر محورهای فعالیتی سازمان است.
سازمان فضای سبز تبدیل به سازمانی تخصصی راهبردی شود
محمدنیا عنوان کرد: باید تعامل بین شهرداریها بیشتر باشد و در نهایت سازمان فضای سبز نیز تبدیل به سازمانی تخصصی راهبردی شود و تشکیلات به این سمت بروند.
وی در خصوص فعالیت های تخصصی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری شیرازادامه داد: در زمان گذشته ارتباط سازمان با مجامع علمی به خوبی شروع شده و این ارتباط با تاکید شهردار باید پرشتاب تر انجام شود که در این راستا کمیته راهبردی تشکیل شده است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری شیراز اضافه کرد: در کمیته راهبردی ترکیبی از اساتید دانشگاه در حوزه فضای سبز ،کارشناسان مجرب خود سازمان و نمایندگانی از دستگاههای مختلف شهرداری مانند مدیریت زیباسازی شهری و... همکاری دارند که کمک به ترکیب فضای سبز و معماری شهری می کند.
محمدنیا با اشاره به اینکه طرح جامع فضای سبز شیراز از سال 81-82 عملیاتی شد گفت: این طرح در سال 85 در چهار مجلد بیرون آمد اما به دلایل متفاوت کمتر مورد استفاده قرار گرفته است و با تاکید شهردار برنامه به روزرسانی آن در دست اجرا است.
وی اضافه کرد: تدوین برنامه های افزایش مشارکت مردمی در حفظ و توسعه فضای سبز از دیگر فعالیتهای در حوزه تخصصی است که با ایجاد ارتباط متقابل و مشارکت مردم موفقیت این طرح بیشتر می شود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری شیراز اضافه کرد: تدوین برنامه مدیریت جامعه بیولوژیک و ایجاد فضای سبز ترکیبی از رشته های کشاورزی و بیولوژیک ، مدیریت تلفیقی آفات و بیماریها، توجه ویژه به تغذیه و حاصلخیزی خاکهای عرصه های فضای سبز و نیاز سنجی آنها از فعالیت های این سازمان است.
وی بیان کرد: در حوزه آبگیری، انتقال و آبیاری مقدمات استفاده بهینه فراهم شده و تا کنون در این زمینه 104 حلقه چاه حفر شده وبا کمک طرح بازچرخانی آب و آبگیر باران امیدواریم بتوان آبهای باران را به فضای سبز برگردانیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری شیراز در زمینه احداث پارک های بزرگ در شیراز گفت: بزرگترین پارک شیراز 30 هکتار است که به دنبال طراحی و احداث پارک های با مساحت بیشتر در کلیه مناطق شیراز هستیم.
محمدنیا افزود: چندین منطقه شناسایی و فعلا دو مورد مکان یابی و برنامه طراحی به اتمام رسیده و امیدواریم در سال 92 شاهد اجرای بخش عملیاتی باشیم.
راه اندازی مرکز تحقیق و توزیع گل و گیاه
وی عنوان کرد: در حال حاضر نهالستانی در گویم کار تولید را انجام می دهد که با توجه به پتانسیل بالای شیراز مکانی را به مرکز پژوهش بر روی انواع گل گیاه تبدیل می کنیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری شیراز اضافه کرد: تاکنون 15 هکتار به عنوان باغ مادر پیش بینی شده و گلخانه های پرورش، و راه اندازی سایت تولید برای تبدیل ضایعات به کود نیز دیده شده است.
محمدنیا عنوان کرد: طراحی و ساخت المان ترکیبی توسط فضای سبز و زیباسازی شهری کمک به انسجام المان ها و استفاده از هر دو نماد می کند.
وی با اشاره به همکاری ستاد آباد گری باغات قصرالدشت گفت: این باغها ذخیره ژنتیکی به حساب می آیند و از نظر ایجاد فضای سالم نقش اساسی دارند که امیدواریم بتوان باغهای در تملک شهرداری را طی برنامه ریزی مناسب تبدیل به مکان گردشگری و قابل استفاده برای مردم بکنیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری شیراز افزود: یک هزار و200 هکتار باغات قصرالدشت است که امیدواریم بتوان باغهایی که در تملک شهرداری شیراز نیستند و وضعیت آنها رو به نابودی است نیز در برنامه های کسب تملک قرار دهیم.
محمدنیا یادآور شد: سرانه فضای سبز 15.7 متر مربع است که امیدواریم طی برنامه مناسب در سه سال آینده این میزان را به 20 متر مربع برسانیم همچنین تا کنون 900 هکتار در بحث تملک و احیا بذرکاری صورت گرفته است.
وی همچنین در زمینه درختان برسر راه پروژه های عمرانی شهرداری گفت: بیشتر درختان که بر سر راه پروژه ها قرار داشتند انتقال داده شدند در عین حال در این بین تلفاتی نیز ایجاد شده است.
نظر شما